110-годишната Марија Костова

• Креатор на темата Креатор на темата Tutkar
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Локација
Скопје
110-годишната штипјанка Марија Костова дури денеска доби матичен број и лична карта

Штипјанката Марија Костова во февруари ќе наполни 110 години е меѓу најстарите жителите во Македонија. Костова дури денеска доби матичен број и лична карта. Костова подолго време чекала да добие лична карта затоа што евиденцијата на родени во Штип се води од 1900 та , а таа е родена 1898. Датумот на раѓање е утврден според крштеницата. Костова цел живот го поминала на поле. Oсвен проблеми со слухот и видот,здравјето добро ја служи.

леле зашто така збориш екстра..мило ми е што има некој што имал животен век за време од 3 века:)би сакала и ја да доживеам колку неа,ама тешко..

Епа добро нека живее жената колку и душа сака :>)

Extra_bt, си заслужила си живее, ако може уште толку...

Со оглед на тоа што лична карта се добива на 18 години, на жената и остануваат уште 70-тина години живот... :)

.......па добро што им е текнало да и дадат.

Ај се надеваме да живее уште многу да сруши рекорд да ја запишат во гинисови рекорди ..

Ова е веќе трагикомично,најсериозно...ебеш му матер ама она го изживеала нејзиното,само зафаќа место на земјава...после неколку трагични настани што ми се случија минатата година најискрено ги мразам сите старци со над 70тина.
Некој ќе ме пцуе сега,некој ќе ме колне ама јебига,мојот став после тоа е ваков,што да правам,дај боже сите да доживееме пола од тоа она што го изживеала.

убаво е што толку долго живее бабава но од друга страна не знам како е да имаш 110 години и веројатно не се чуствува толку добро, но сеедно и посакувам да живее што подолго. Моментално најстарата жена има 114 години и е од Мексико.

110 години да живееш толку многу тоа ти е божја казна и мачење бабава си надживеала и сопруг и сестра и брат и мајка и татко и а можеби и деца си ги надживеала и живее во земја што ти дава лична карта и матичен број на 110 години...ама тоа е кај дал Господ век дал...

110 години да живееш толку многу тоа ти е божја казна и мачење бабава си надживеала и сопруг и сестра и брат и мајка и татко и а можеби и деца си ги надживеала и живее во земја што ти дава лична карта и матичен број на 110 години...ама тоа е кај дал Господ век дал...

е фала со ме подржваш и јас од преге се обидвам да кажам дека не ни сака таа да е жива ама никој не ме верва хехехе

И шо компијутер да не треба да и купиме ? На старост галериите на кајгана ќе ги гледa. :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom