Предлозите на Нимиц

Abe jas ne sledam politika bas zasto odamna izgubiv verba u politicarite(nasi) pa taka da duri i megjunarodnata politika ne ja sledam bas.No prasanjevo moe e: Sto e losoto vo predlogot na Nimic,pa neli nie sme Republika Makedonija ili Republic of Macedonia od odamna?
Ili pak kakva e razlikata megju Makedonci i gragjani na Makedonija?
Ja mislam podobar predlog od ovaa ne bi dobile nikogas.Grcite so ovoj predlog ne veruvam deka bi se soglasile a pak kamoli nesto uste podobro vo polza na nasata drzava.Znaci vaka ili taka sporot nikogas ne bi se resil(ne daj boze) a bez toa i nie vo EU ili Nato cisto se somnevam.I sega sto predlagate,so bi napraile vie koga bi bile vo situacija da ja vodite Makedonija?

Profa напиша:
Ili pak kakva e razlikata megju Makedonci i gragjani na Makedonija?
Јас сум Македонец и сум граѓанин на Македонија, Албанците не се Македонци, но се граѓани на Македонија, но на форумов има и некои кои мислат дека се Македонци, а уствари се изроди и граѓани на Македонија!

Gusar ti trgna na tebe vregjanjeto? I se dade na ying yang sea i na drugite. Tebe jaze da ne ti stai nekoj na vrat da te tera da gi citash "izrodite makedonski." Nekoj rekol deka ako nemash shto da kazes, sem da skokash na drug, bolje bilo da se kuti.
Da te zamolam da prekinesh so licni prepucuvanja, ke mi uspee ili samo se zavaravam?

Argument broj eden го сменија знамето,
Argument broj dva го сменија уставот,
Argument broj tri воведа албански јазик како официјален,
Argument broj cetiri ставија албански застави во цела западна Македонија,
Argument brj go menuvaat imeto vo makedonidja, ja zabranuvaat nacionalnosta makednec, a ti vikas deka grcite ostanale zateceni.

Koj propagira? jas gi postavuvam rabotite kako sto se ili ti sto probuvas zedni da ne preneses preku reka ?
Daj ti eden argument deka ti neagitiras da ni se smeni imeto pa jas ke bidam najsreken. Samo nemoj da mi kazuvas kako se osekale grcite, kakvi pametni diplomati imal Branko i ostanati gluposti. Ako toa se tvojte argumenti togas podobro kuti i traj zosto kako sto gledas slabo ti odi so manipuliranjeto

bojan81 напиша:
Argument broj eden го сменија знамето,
Argument broj dva го сменија уставот,
Argument broj tri воведа албански јазик како официјален,
Argument broj cetiri ставија албански застави во цела западна Македонија,
Argument brj go menuvaat imeto vo makedonidja, ja zabranuvaat nacionalnosta makednec, a ti vikas deka grcite ostanale zateceni.

Koj propagira? jas gi postavuvam rabotite kako sto se ili ti sto probuvas zedni da ne preneses preku reka ?
Daj ti eden argument deka ti neagitiras da ni se smeni imeto pa jas ke bidam najsreken. Samo nemoj da mi kazuvas kako se osekale grcite, kakvi pametni diplomati imal Branko i ostanati gluposti. Ako toa se tvojte argumenti togas podobro kuti i traj zosto kako sto gledas slabo ti odi so manipuliranjeto

I da znaes deka ke si kutam ama od druga pricinina, ne poradi tvoite "argumenti." Webster u grob ke se okrene od argumentite.

pozdrav

humanoid напиша:
Погрешно си ја сфатила причината за банот.
Овде скоро секој има различен став. Па ете, никој не е баниран поради различно размислување.

Но ако мислиш дека си со различни ставови затоа што бекаше како овца, тогаш си во право, не постојат други такви.

А ако се сеќаваш, бекав затоа што бев наречена овца. Соодветно се однесував. :)

GUSAR-VMRO напиша:
Јас сум Македонец и сум граѓанин на Македонија, Албанците не се Македонци, но се граѓани на Македонија, но на форумов има и некои кои мислат дека се Македонци, а уствари се изроди и граѓани на Македонија!

Неколку поста поназад имав напишано:

Слободно прочитај си во пасошот (Ако имаш Македонски пасош) што ти пишува во графата nationality (националност) и кажи што и како пишува на Англиски.

Значи не зборуваме за некој фиктивен пасош во некоја фиктивна димензија, него во оној, нашиот, Македонскиот, сега-постоечкиот.

Прочитај и напиши овде, те молам.

OBDN напиша:
Rekov jas na eden drug topik, se dur ziveeme u minatoto napred nema da prkneme.
Хехе, абе... народните поговорки имаат и апдејт, баталете ги старите верзии, многу работи се променети од тоа време. Јас би рекол пак дека доколку така лесно си го забораваме (продаваме) минатото и се што не поврзува со него, не ни се пишува арно во иднина. Се согласува некој? : )

Jas ne rekov nishto za nasite minata. Si ima istorija za toa. Jas zboruvam za Sto ke bese da bese, ili da ne ni napravija ova, ili da ne ni bese ona... Bese, bidna, nauci od toa da ne go povtorish utre, a sea samo misli na kako denes, ke ti go donese utre, a ne kakvo denes ke ti bese da ne bese toa vcera?
Ne se soglasuvash ti so ova?

Не! Од проста причина што тоа што го збориш ти не се однесува на некои грешки од минатото на кои што треба да учиме! Тука збориме за нашиот идентитет побогу. Прифаќајќи ја таквата наметната иднина, целото минато си го фрламе во ѓубре.

Не се согласуваш ти со ова? Знам дека се согласуваш, ама OBDN не би била OBDN доколку се согласува! :wink:

Ne, zatoa shto i toa kako se uci, i tek sme u toj proces na ucenje, posto jas nikade ne vidov nikoj seuste da go ima prifateno ona shto ni bilo nametnato pred 10 ili kolku vekje godini, na samo edno mesto a toa e UN. I ne mislam deka nema nazad od toa, a uste pomalku mislam deka odenjeto napred zavisi od analizata na toa nazad - zavisi od promenata na toa shto se slucilo togash, no taa promena moze da se sluci samo utre, a ne (da ne go prodadea togash, da ne bea oni togash, da ne bese vaka togash); Bese be lugje, bidna pu pu svrsena rabota toash za toas. Temata ovde e predlogot na Nimic, znaci od negoviot predlog od denes pa na dalje, pola publika ovde diskutira za 92ra VMRO aka SDSM. Za koj identitet stanuva zbor Misticen, za toaj na VMRO i SDSM? Se somnevam.
Ali ajde dzabe dlabam...fatete prajte muabet za ustavot na Jugoslavija od 1974, posto istoriski i toj element e biten ne zaboravajte.

p.s. I posle mene nekoj mi se dade i me obvini deka sum zborela da bil Stanko Petko... ooooo

BS

GUSAR-VMRO напиша:
I sea ja sum izrod so go prasav ova a ti si Makedonec radi toa so mi odgovori?
Bre momce Makedonce,poleka haha.
Pa nie i sme gragjani na Makedonija,so bi te vregjalo toa ako stoi vo predlogot na Nimic?
Mislam,ne treba da se cukame u gradi epten,ja sum za da vlezeme vo eu i nato,a ti/vie?

Profa напиша:
Mislam,ne treba da se cukame u gradi epten,ja sum za da vlezeme vo eu i nato,a ti/vie?
Не станува збор тука за чукање во гради, сите сме за влез во EУ и НАТО. Иако, како поминува време мене се повеќе и повеќе не ми е јасно зашто толку пекаме да не пуштат. Прашањето е дали сте спремни да се натртите за да ве примат? Колку ќе беше фино доколку не моравме да се тртиме...

Предлогот на Нимиц би го споредил со тртење, ама онака културно, со кондом, навидум безгижно. Ама сепак е тртење. Ехеееј, чорбаџии, ви предвидувам прекрасна иднина. Девојка која еднаш ја тртеле - ќе ја тртат секогаш кога ќе им се присака. Знаат колку е лесна, па зашто да не.

Апдејт на постот: OBDN, се изгуби во пишувањето. Премногу апстрактна проза, конфузно напишано, летање од мисла во мисла. Недоволен - 1.

Апдејт на постот: OBDN, се изгуби во пишувањето. Премногу апстрактна проза, конфузно напишано, летање од мисла во мисла. Недоволен - 1.

ha ha dobro profesore.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom