Предлозите на Нимиц

Misirkov напиша:
Bela ili crna, jas se uste cekam odgovor:

1. Dali e tocno deka edno pisuva vo protokolot za upotreba na imeto na drzavata,a drugo vo tekstot na dokumentot?!? So drugi zborovi, odnosno so ovie zborovi, dali ne se veli vo protokolot deka imeto kje vazi za upotreba vo ON, a vo tekstot deka toa kje se primenuva i na drugi drzavi???

Shodno, dali nie spored predlogot na Nimic pred medjunarodnata zaednica kje bideme gradjani na Makedonija, a samo doma Makedonci?!?

2. Dali vo predlozenata rezolucija ne stoi deka taa kje stapi vo sila duri po 30 dena od nejzinoto izglasuvanje vo ON, no POD USLOV da vazat site prethodni odluki (vkl. teritorijalnata podelba od 1913 godina spoed koja diskriminiraat denes)?

E sega, bidejkji patam od nesonica, ne znam dali da zemem apcinja ili ne.

1.Тие што не признаа како Република Македонија (на пример САД) ќе продолжат да не викаат, Рапублика Македонија, а другите ќе не викаат Republika Makedonija (со исклучок, нели, на Грција).

2. Мислиш, Македонија во границите од Букурешкиот договор, и онака како што стои во уставот на Република Македонија денес?

Ако тоа е прашањето, тогаш, ДА.

yin yang напиша:
Ако ова што јас го зборувам за вас е антимакедонска пропаганда, тогаш она што некои други овде го пишуваат според мене е пропаганда за повикување на нетолеранција, дискриминација, омраза и што уште не

Bravo na tebe, no moram da te prasam nesto, od koga toa da se se narekuvas makedonec e omraza, netolerancija, dikriminacija i neznam sto uste ne. Ajde da te razberam koga se borevte za covekovite prava na Reublika Albanija, za albanskiot jazik, za odzemanjeto vestackoto pripojuvanje na makedonskite kradovi kon albanski sela so cel da stanat albanski dominatno nekako ke razberev no sega koga samo sakame da se opredeluvame kako makedoci da ti zvuci sofinisticki togas tebe dosta ti fali. Jas da ti kazam imam mnogu priateli albanci, srbi, bugari grci nemam do dusa so koi stojam mnogu dobro. I zamisli site me narekuvaat makedonec mi ja pocituvaat istorijata i nikoj ne misli deka poradi toa go mrazam. A znam i onakvi dosta koi se pravat golemi borci za "covekovi prava" pa nacionalnosta si ja menuvaat vo zavisnost na prigodata, toa se vo stvari edna glinena masa koja spored moe mislenje gi podgreva aspiraciite na site sovinisti od sosedstvoto. Dokolku ne pososti makedonska makedonija ima da vidis sto e nestabilnost, tek togas ke vidis sto e borba, ke ja vidis palestina na balkanot, pa sega biraj sto sakas, stabilnost ili nestabilnost.

bojan81 напиша:
Bravo na tebe, no moram da te prasam nesto, od koga toa da se se narekuvas makedonec e omraza, netolerancija, dikriminacija i neznam sto uste ne. .

А кој го рече тоа?

Вечерва на вестите на А1 кажаа дека Нимиц не планира да даде друг предлог, а според амеркинаски извори се работело за финално решение позади кое стојат и САД и Велика Британија.

Што значи, убаво сме ставени пред завршен чин.

yin yang напиша:
А кој го рече тоа?

Jas mislev deka mislis na mene deka jas povikuvam na netolerantnost.Ako ne sum jas kazi na kogo mislese da go osudime toj sto vika na netrpelivost, sto e toa sto go kazal naipisal koe spored tebe diskriminira. Da go osudime site.

Не планирам да квотам толку постови. И не памтам кој што напишал, кој го интересира нека си побара.

yin yang напиша:
Не планирам да квотам толку постови. И не памтам кој што напишал, кој го интересира нека си побара.

Pa nema be devojce/zena sto i da si. Jas ako zemam od tebe da citiram, sto e diskriminacija spored tebe site univerziteti vo svet na koi imaat studii po opsestveni nauki ima da umrat od smea.

yin yang напиша:
1.Тие што не признаа како Република Македонија (на пример САД) ќе продолжат да не викаат, Рапублика Македонија, а другите ќе не викаат Republika Makedonija (со исклучок, нели, на Грција).

2. Мислиш, Македонија во границите од Букурешкиот договор, и онака како што стои во уставот на Република Македонија денес?

Ако тоа е прашањето, тогаш, ДА.

Vo Bukureskiot dogovor nema granici za Makedonija, uste pomalku pak gi ima segasnite t.e. Makedonija e izbrisana od kartata. Sustinata duri i ne e tolku vo imeto kolku e vo teritorijalniot integritet po podelbata na Makedonija vo 1913 godina. Ete zatoa vo predlozenata rezolucija stoi deka taa kje stapi vo sila 30 dena od nejzinot izglasuvanje vo ON koga kje vazat site prethodni odluki. Jasno ti e sega koj subjekt e pojdovna osnova na ovoj "dogovor"?

Sto se odnesuva na nekakov kompromis: grckata crkva, kako zaednicki glasnogovornik na grckata nacija, vlada, i se sto spadja pod Grcija, denes izjavuva deka: NEMA 1 cm DA POPUSTI PRED BARANJATA ZA UNISTUVANJE NA MAKEDONSKIOT IDENTITET PREKU PROMENA NA IMETO!

I ne SAD ili Velika Britanija ne stavija pred svrsen cin, tuku Kiro, Branko, Buchko, i ostanata tajfa. Sega doadja vreme da se plati cehot koi doticnive go napravija.

а и нема што да попушти Грција или нивната црква, ние сме тука да попуш(т)име, како што го направивме тоа со сите национални обележја досега, се откажавме од малцинствата и нивните права, и убаво попуш(т)ивме, па може коалицијава на власт да не натера пак да попуш(т)име.....

п.с. ОВА Е САМО МИСЛЕЊЕ ОД ЕДЕН ГРАЃАНИН НА РИПАБЛАЈКА ОФ МАКЕДОНАЈЏА

е па се докажувам еве...
кој сака во HEROES 3
имаа фиран да го напрам..
а бе шо има јас да се докажувам можи бев прв на листата во четвртата изборна единица, и можи премиер сум...
оф леле глупости, шо треба јас да се докажувам, задачи по математика да не сакаш да ти решавам...
е сега, за плетење не ме бидува, ама шо чингелајче имам мх,мх.,
има цел КОЊИ НА ПОИЛО ДА ТИ ГО ИЗВЕЗАМ

Назад на темата. Башка има сеуште време за да не се попушти пред притисокот на Грција и одстрана. Само нема јунаци да излезат поради македонштината, ами ќе се кријат за виртуелни никови или партиски книшки. Македонците од цела Македонија, без оглед кои се, што се, и како и зошто членуваат, симаптизираат, неопредели се, се пред се Македонци кои мораат да си го бранат своето. јас барабар со СДСМовци или ДПМНЕовци или Неопределоновци би излегол, веднаш, да го спречам уништувањето не се она што значи Македонија. Ама реков, нема јунаци. Освен на хартија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom