Предлозите на Нимиц

yin yang, твојава пропаганда станува полоша и од онаа на Бугарите на форумов. Корегирај се.

Извини, не знаев дека бранење став на форум е негативна работа.

Ова веќе не е став, преминува во пропаганда. А најмалку толерирана од сите пропаганди на форумов е - антимакедонската.

Извини! Ама јас се сметам за Македонка и мислам дека предлогот не е толку лош како што некој се обидува да го прикаже. Прости ми по стоти пат, ама стојам на тој став.

Ако ова што јас го зборувам за вас е антимакедонска пропаганда, тогаш она што некои други овде го пишуваат според мене е пропаганда за повикување на нетолеранција, дискриминација, омраза и што уште не.

Да де, и сите ние сме глупи, а ти си паметната и си во право.

yin yang напиша:
Ако ова што јас го зборувам за вас е антимакедонска пропаганда, тогаш она што некои други овде го пишуваат според мене е пропаганда за повикување на нетолеранција, дискриминација, омраза и што уште не
Ух, колку сме ние шовинисти...проклети да сме што си го браниме националниот идентитет од плачипички продадени како тебе. Знаеш што? Преку такво ми е да те читам со дипломатско - калимеровскиве постови.

П.С: Те опоменав. Наредниот пат, ќе бидеш отстранета од форумов.

Правна поука: можеш да се жалиш кај Прчевски. Ете му можност и на него да се покаже конечно на дело.

Nemojte so potcenuvanje da se odnesuvate, ying-yang moze da ja svrti rabotata na covecki prava. :-)))) Zosto ova ne e taktika "kjutenkata" kako Kiro Gligorov koga ni go smeni imeto vo "PJRM", ova e pravenje blesav sred bel den.

Ilinka Mitreva a.k.a. "Baba Zumbula" e tret minister za nadvoresni raboti so zadaca da go pripremi terenot za smena na imeto. Znaci vekje ima sistem sozdaden na koj mu e vo interes da se odrzuva vo zivot "Ramkoviot". Eve vcera im ja citam propagandata -- demek Francija se stavila na nasa strana --a be jadno i bedno!

yin yang напиша:
Извини! Ама јас се сметам за Македонка и мислам дека предлогот не е толку лош како што некој се обидува да го прикаже. Прости ми по стоти пат, ама стојам на тој став.

Ако ова што јас го зборувам за вас е антимакедонска пропаганда, тогаш она што некои други овде го пишуваат според мене е пропаганда за повикување на нетолеранција, дискриминација, омраза и што уште не.

ying-yang te molam odgovori:

1. Dali e tocno deka edno pisuva vo protokolot za upotreba na imeto na drzavata,a drugo vo tekstot na dokumentot?!? So drugi zborovi, odnosno so ovie zborovi, dali ne se veli vo protokolot deka imeto kje vazi za upotreba vo ON, a vo tekstot deka toa kje se primenuva i na drugi drzavi???

Shodno, dali nie spored predlogot na Nimic pred medjunarodnata zaednica kje bideme gradjani na Makedonija, a samo doma Makedonci?!?

2. Dali vo predlozenata rezolucija ne stoi deka taa kje stapi vo sila duri po 30 dena od nejzinoto izglasuvanje vo ON, no POD USLOV da vazat site prethodni odluki (vkl. teritorijalnata podelba od 1913 godina spoed koja diskriminiraat denes)?

Blagodaram.

yin yang, не одговарај, трик прашање е за да те банираме. Е што е покварен овој Мисирков значи! : )

Мистичен напиша:
Да де, и сите ние сме глупи, а ти си паметната и си во право.

Не мислам дека сум попаметна, само поинаку размислувам..

Ах да.. Банирај ме слободно, сепак мислам дека предлогот е најдобар од се досега понудено и веројатно подобар од се друго што би ни било (ако би ни било) дадено како избор.

Некој овде заборава дека ние ќе бидеме ебана странка ако не најдеме решение за проблемот, без разлика дали некој ни го наметнал или не, проблем е, и стои како таков.

И можеме да сонуваме за напредок, за влез во ЕУ и во НАТО ако не си ги решиме прашањата кои ни тежат, вклучувајќи го и ова.

Да најдеме решение за проблемот - точно.

Да ја проголтаме јадицата која ни ја фрлаат - никако.

Поштеди ме од фрази а ла Бране, Илинка... ин корелејшн вит НАТО, ЕУ...напредок, прашања... ми се каки.

Фрази ала Бране не чинат, ала Груевски, ала Брат Љубе, ала Петко, Ала Трајко, Ала Тито, чинат.

Амин. На форумот не смее да има идеи кои ги брани владата.

Секој предлог кој не е: Република Македонија/Republic of Macedonia/Republique Macedoine не е во наша полза и не треба да се преговара.

Garfield напиша:
Секој предлог кој не е: Република Македонија/Republic of Macedonia/Republique Macedoine не е во наша полза и не треба да се преговара.

Па е

РАПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

Јас стварно навистина жими се не ве разбирам.

Република Македонија од кога не е исто со Република Македонија.

Исусе Христе Дево Маријо

Иначе, ако јас бев на местото на овие горе, имаше додека да кажете „оп” да ви ги решам сите проблеми.

Премногу се толерантни според мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom