Предлозите на Нимиц

yin yang напиша:
Па ајде да ги викаме... Не ни брани некој .. еве ја ќе почнам:

Овие чергарите под нас за ништо не ги бива.. Едно море имаат и тоа не оти е нивно, ами оти Господ го ставил таму.

:)

Почни официјално, побарај го тоа во ОН, ЕУ, НАТО, Г8...

Па тогаш ќе те подржувам во секое твое мислење.

Е заради тие чергарите ни се мена знамето, името... а уште малце ако ги оставиме ќе ни менат се, ќе почнат и нас да не менуваат. Не му е малце што ни ја зедоа егејска македонија и со векови го тероризираа македонското население таму и ние уште правиме компромиси (уствари немаме друг избор)

а до кога Македонија ќе биде во незавидна ситуација, и до кога ќе треба да биде `ПОКОНСТРУКТИВНА` и до кога ќе попушта пред налетите на `ПОМОЌНИТЕ` Грци....?
А зошто да не почнеме да јадиме бурек за малцинствата во Грција, за непризнатите нивни права, за одземените имоти...И ај конечно нека му текне на некој од власта за било кое прашање, било тоа и најбаналното, да премине во офанзива, да нападне...После Нимиц крив ни бил што ни даваат такви предлози...REPUBLIKA MAKEDONIJA - SKOPJE...се уште се прашувам како би се читало тоа ...можеби вака, РИПАБЛАЈКА МАКЕДОНАЈЏА - СКОПЏЕ...

Мистичен напиша:
Многу лузерски некако ми размислуваш бе пријателе? Како тоа немаме?

Абе бато, се додека се тие на повисоко ниво од нас (во Европска унија) ќе си играат со нас како сакаат. (и се ќе биде како она во К-15 кога Тошо сака да ја премине Грчка граница) И немој да мислиш дека мене ми се допаѓа воопшто вака. Кога би било како што треба треба ние да им побараме право на егејска македонија бидејќи повеќето од неа се македонци или потекнуваат од македонци. Истото важи и за пиринска и за парчето што го зеде Албанија.

yin yang напиша:
Тоа и е поентата. 99,99% од луѓето ќе не викаат Republic of Macedonia како што не викаа до сега.. освен Грција.. се разбира :)

Koga lazhes dali ti raste nosot?!

Edno stoi vo protokolot za upotreba na imeto, a drugo vo tekstot na dokumentot! Vo protokolot se veli deka predlogot za imeto kje vazhi za upotreba vo ON, a vo tekstot deka toa kje se primenuva i vo komunikacijata so drugite drzavi.

Pregovorite so Nimic se samo prodolzenie na "Ramkoviot dogovor" i razgraduvanje na Makedonija kako nacionalna drzava na Makedoncite. Treba vednas da se prekinat, no vodstvoto na SDSM kako stozher na toa razgraduvanje ne mi se veruva da gi prekine. Ti sto velis, sto drugo kje ponudat za prodazba pred izborite?

yin yang напиша:
Затоа што проблемот веќе постои и мора да се реши. Постевете си го прашањето дали Грција нешто губи од нерешавањето на проблемот?

Владата го прифати предлогот како основа за преговор, но со сите забелешки од сите експерти и сите позициони и опозициони партии.
Жално е што вакви "мислители" се повеќе и повеќе се во тренд, проблем била мојата националност и мојот идентитет, и името на нашата држава види мајката. Па сега за да се решело треба да се најде компромис.
Е пази вака, компромис нема да се најде, јас ќе се потпишувам како македонец секаде во светот, ќе зборувам на мојот македонски јазик, ќе пишувам на Кириловото македонско писмо, и ќе живеам во македонска Македонија. Единствена начин за некој тоа да го смени е да ме убие, друг наќин за мане непостои. А за тебе и за таквите како тебе ако постои можеш слободно да се преселиш во бугарија, србија, албанија или грција па ќе ти се решат сите проблеми.

Бев разочаран, и ми беше тешко зошто не гледав некоја опција квалитетна со македоска национална идеја на хоризонтот, се се такви како тебе некои кретенчиња изроди од вмро и сдсм, местени од страна кои единствен критериум за водење политка им е лижење на муда на надворешен фактор. Но сега работите полека се менуваат многу работи се доволно созреани како во политиката така и меѓу народот, па се надевам кога ќе се оформи партијава на Тито Петковкси и Лилјана Поповска многу работи ќе се сменат.

bojan81 напиша:
јас ќе се потпишувам како македонец секаде во светот, ќе зборувам на мојот македонски јазик, ќе пишувам на Кириловото македонско писмо, и ќе живеам во македонска Македонија.

Па никој не ти го брани тоа.

bojan81 напиша:
па се надевам кога ќе се оформи партијава на Тито Петковкси и Лилјана Поповска многу работи ќе се сменат.

А таа партија ќе биде посебно добра, земајќи во предвид дека тие двајца, пред две недели отидоа во Битола да ја основаат партијата cо владини возила и полициска придружба. Користеа пари од данокот кој го плаќа народот за да основаат нова партија.... Ех... Вака или така......... One is bad as the next.

Распад на СДСМ. Само тоа е спас, не е ни тоа, ама е почеток. Добар почеток.

Како никој не ти брани, кога оди македоски пеач на евровизија оди под име Македонја или фиром, кога ќе те напишат под име македониџа ти ќе знаеш дека во ствари тоа е македонија? Кога ќе ти го сменат знамето ти ќе знаеш дека тоа уствари не е твое знам. Многу тези и антитези момче а има само една вистина македонец,и тоа во македонска Македоија за тоа се борел дедоми, за Македонија со социјални права за сите граѓани но не за македонија на албанци, срби, бугари и држава во која македонци нема да постојат. А тие што ги спомна не само што имаат право да користат државни коли, пари, привилегии итн, туку треба да ги гледаш како светци чисти прави горди македонци знаат што сакаат и за што работат, не ги менуваат ставовите колку да си ја сочуваат фотељата која им е дадена иако заслужиле многу повисоко место. За разлика од нив други ги користеа службените коли кога со сите оружени срества пукаа по македонската полиција/војска, вршеа етничко чистење на заземените со сила територии од нив, или пак оние кои ги користеа државните пари да го убедат народот дека во ствари ако направат територијална поделба во која на вештачки начин ќе ја направат мнозински албанска ќе им биде подобро на македонците. Момче во македонија парите во иднина ќе ги троши оние кои ќе лобираат и работат за македонија а не за спротивното. Зошто сепак не заборавај дека се наоѓаш во Р. Македонија.

bojan81 напиша:
Како никој не ти брани, кога оди македоски пеач на евровизија оди под име Македонја или фиром, кога ќе те напишат под име македониџа ти ќе знаеш дека во ствари тоа е македонија?

Па нели е таков предлогот на Нимиц?

Да се викаме онака како што се викаме, Република Македонија.

bojan81 напиша:
Кога ќе ти го сменат знамето ти ќе знаеш дека тоа уствари не е твое знам. Многу тези и антитези момче а има само една вистина македонец,и тоа во македонска Македоија за тоа се борел дедоми, за Македонија со социјални права за сите граѓани но не за македонија на албанци, срби, бугари и држава во која македонци нема да постојат.

И дедо ми се борел ,колку што знам, за Македонија земја на сите националности кои живеат во неа, да имаат исти права.

bojan81 напиша:
А тие што ги спомна не само што имаат право да користат државни коли, пари, привилегии итн, туку треба да ги гледаш како светци

Значи тебе не ти е битно дали ти зема некој пари од џеб, туку КОЈ ти зема пари од џеб.

Момче.. порасти.

Ти многу знаеш за сто се борел, јас мислам дека не ни сонувал дека во Македонија ќе се вејат оние знамиња против кои се борел, дека албански ќе биде службен итн. И ако за тебе е право да ти забранат да се нарекуваш македонец туку да бидеш р македониџа, во која живеат албанци, срби, власи итн а не македонци и ако спорд тебе тоа е социјални права тогаш ти стварно имаш некој проблем момче.
И предлогот на нимиц е да се викаме Р македониџа. во која неживеат македонци и во која никој не зборува на македонски и во која никој не пишува на Кириловото македонско писмо.

А за сретствата и да знаеш колку не ми е свеедно кој ги користи дали се двојат за промовирање на македонија или за албанија. Си немаш појма момче колку тоа ми значи а верувам и на останатит македонци. Зошто во македонија се одвојуваат пари за развој и просперитет на Македонија, не на албанското знаме во македонија или промената на националноста и името во македонија.

yin yang напиша:
Па нели е таков предлогот на Нимиц?

Да се викаме онака како што се викаме, Република Македонија.

Spored predlogot na Nimic doma kje bideme Makedonci, a nadvor "gradjani na Makedonija"! Predlogot go sveduva imeto na geografski poim i ne obezlicuva kako narod! Toa e edinstven slucaj nekoj narod da ima svoja drzava bez pravo da ja narece matichna!

Koga sme kaj dedovcite, tie go zacuvale identitetot bez da imaat drzava, a segasnive ying-yang-ocvi sakaat da ni go prodadat identitetot koga vekje imame drzava. Ako ostaneme bez identitet, kje bideme bez nikakva samostojnost vo medjunarodnata zaednica zosto bezimeni najlesno kje ne (do)rasturat.

bojan81 напиша:
Ти многу знаеш за сто се борел, јас мислам дека не ни сонувал дека во Македонија ќе се вејат оние знамиња против кои се борел, дека албански ќе биде службен итн. И ако за тебе е право да ти забранат да се нарекуваш македонец туку да бидеш р македониџа, во која живеат албанци, срби, власи итн а не македонци и ако спорд тебе тоа е социјални права тогаш ти стварно имаш некој проблем момче.
И предлогот на нимиц е да се викаме Р македониџа. во која неживеат македонци и во која никој не зборува на македонски и во која никој не пишува на Кириловото македонско писмо.

А за сретствата и да знаеш колку не ми е свеедно кој ги користи дали се двојат за промовирање на македонија или за албанија. Си немаш појма момче колку тоа ми значи а верувам и на останатит македонци. Зошто во македонија се одвојуваат пари за развој и просперитет на Македонија, не на албанското знаме во македонија или промената на националноста и името во македонија.

Леле ама си завеан.

Misirkov напиша:
Spored predlogot na Nimic doma kje bideme Makedonci, a nadvor "gradjani na Makedonija"! Predlogot go sveduva imeto na geografski poim i ne obezlicuva kako narod! Toa e edinstven slucaj nekoj narod da ima svoja drzava bez pravo da ja narece matichna!

Koga sme kaj dedovcite, tie go zacuvale identitetot bez da imaat drzava, a segasnive ying-yang-ocvi sakaat da ni go prodadat identitetot koga vekje imame drzava. Ako ostaneme bez identitet, kje bideme bez nikakva samostojnost vo medjunarodnata zaednica zosto bezimeni najlesno kje ne (do)rasturat.

Стварно не знам зошто имате проблем со тоа да се викаме Република Макдонија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom