21.12.2012 (read only)

Статус
Затворена за нови мислења.
BlAcK_MamBa напиша:
jas sum nekade 95% siguren....

Не би одел на така висок постотак пошо нема НИКАКВО објаснување за точноста на календарот на Маите, а и нема шанси да се најде... Има тука нешто, само не ќе да е крај на светот.

Fantom_oh напиша:
Импресивно е како Маите погодиле се за ова со календарот, што може да значи апокалипса и крај на светот, а може и ништо да не значи, никој не знае нели... Останува да чекаме, иако сум 80% сигурен дека се ќе си тече по старо...
и ја сум сигурен само чудни ми ми се сликите нешто он п.овердрајв таму со хеликоптерот и авион и тие таму другите слики:vozbud:

Има време до крајот на нивниот календар, но не мислам дека нешто ке се случи... хехе може они предвиделе светски мир, или Сад ке го извади својот календар кој ке трае до 4284, па они коа ке дојдат до тој датум, па ке го продужат до 8581 и така натака, не верувам дека нешто страшно ќе се случи, но знам дека ќе биде значително... Останува да видиме

Maite пресметале до 2012 јебига далеку е тоа од нивниот ден, рекле доста е... ќе видиме покасно за понатаму. СФ темата со Сумерите е бајаги смешна, како тоа денеска со сите сателити и мега телескопи не сме успеале да ја откриеме таа магична планета. А сликите се само додаток за подгревање фантазија. Покрај тоа што имаат лик на авиончиња имаат лик и на птици, знаете оние животни кои летаат и кои го дадоа моделот за авионите. Хеликоптерот може да се протолкува како две слики инаку, погледнете убаво. Значи Глупости. :lud:

Е сега од друга страна...:helou: јас верувам во овие работи и сум сигурен дека има нешто што не знаат широките народни маси. Има тајни и мистерии за кои не е добро луѓето да знаат многу. Дали е тоа точно 2012 појма неам али не верувам.:uvo: Делува логично приказната за сумерите и вонземјаните, ќе видиме понатаму,:toe: а другите нешта немаат контроверзии или мистерии. Сликите се навистина обични птици, пеперутки или кој знае што, што живееле во тоа време. Масјкиот календар е само календар и ништо не значи што застанале на 2012. пресметале проклети 5000 години, рекле за другото покасно. Сакам да кажам дека човечкиот мозок е лесно подложен на сугестии и интересни приказни. :3: Но и покрај тоа, во никој случај пак не смее да биде закоравен и “тврд во размислувањата“:zid:, па на се да вика, ве лажат комунистите. Нешто од нас се крие, штета што ние ќе умреме пред да сфатиме...:pop:

hehe, drzat voda nekoi od stvarive sho se staveni treba da se pogugla malce na ovaa tema :salut:

интересна тема ... само не ми е јасно зашто скоро сите одма се плашат дека ќе дојде крај на светот, зашто сме сите толку песимисти спрема непознатото. што е до мене .. за ова 2012 јас сум 50 : 50 :toe: ..
браво за тој што ја отворил темава :zver:

Според Маите крајот на светот е 21.12.2012!?така?!Па јас мислам дека и на 22.12.2012 ке сме живи и дека животот ке продолжи!!!

Aбе ова краој првин беше 97 па 2000 па 2002,незнам веќе кога ќе дојде веќе,иако не ми се верува во овие претскажувања

Пак вие со сценарија за крај на светот? Сте ја утнале поентата на темава..

Мислам дека ќе се разбудиме на 22 декември 2012. Не сакам да кажам дека не верувам во предвидувања и виши сили но мислам дека е рано да се случи судниот ден.

Armagedon.. Za nekoj 50tina godini.. Ama 2012 ne.. Mozebi ke padne Amerika u 2012 a? Dobra ideja :D:D:D

abe deka za nekoi 5-6 god ke dojdi kraj na svetot...Ne...ali kako i da e...se blizime do Armegedon...kako shto odi vaka svetot ne e na arno...fuck'it...live your life...until end of time...

Peace

Не знам што е филмов.. Ама... 2012 година е како што знам јас ништо посебно освен престапна... Е сеа тоа што пишувало таму... Искрено не е за верување, онолку колку што не е за верување она што пишува во Новиот Завет.. Така да.. Година како и секоја друга. Ќе треба да почекаме да видиме што следи.
Инаку за такви списи, најдени се во Куба, на длабочина од 3 км под земја... На досега непознат материјал, со занемралива тежина. На него имало само црти и рецки, ама кога направиле транскрипција и ги превеле, добиле јасна претстава дека се работи за приказна која го предвидува крајот на Светот, односно Армагедон. Колку е вистина ова што го прочитав не знам, ама знам дека нема таква сила што може да ја претскаже иднината на една цела популација, па и планета.

Нели Амеркиканците дигнаа паника за 2000 или како што го нарекоа Y2K Тогаш цел свет се дереше 'КРАЈ НА СВЕТОТ!' и на крај што стана?...ништо

Y2k
bese greska na kompjuterite
koj bese otsraneta :D nema si vrska so maite

3 za pocetok na 3-teta svetstka vojna moze da se sluci bilo koga bidejki od bolinite politicari drugo i ne se ocekuva

muslimanti stignaa do evropa no zal makedonija nastrada

maite bile pametni si igrale na matematika i astornomija isto i egipjanite

Abe sekoj kraj e nov pocetok

Mislam deka Nostradamus predvidel deka krajot na svetot ke bide 2012 god. (a mnogu od negovite predviduvanja,se ispolnile).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom