Македонија се бори за во ЕУ

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Прво што треба да направат сите кои што немаат моќ е да престанат да работат за 2000-3000 месечно и да се тешат. На пример тука спаѓаат стечајните работници кои се лажат самите себе си дека ќе биде подобро, а всушност цела плата ја даваат за превоз и храна на работа и всушност работат и се експлоатирани за џабе.
Па да му се сневиди, до кога ќе го шупат народов вака? Уствари народот сам се трти.

SuperGirl напиша:
500 години му требало на овој народ да му се развие национална свест, да сфати дека е под ропство и да рече "Вака веќе не иде!"

Најверојатно чекаат пак 500 години ...
Се согласувам со тоа што го напиша Мистичен дека нема потреба да работат за 2-3 000 денари, или пак да продолжат со работа иако им касант платите 6 месеци ... НИКОЈ НЕ ИМ ВРАТИЛ НА ВРАБОТЕНИТЕ ЗАДОЦНЕТИ ПЛАТИ ... НИКОЈ ... ама ние сме си докажано глуп народ ...
Како бе не се најде еден да му го утепа детето на некој директор, кој живее во раскош, децата му возат Мерцедеси, а вработените немаат пари за леб ??? Како не се случат 2-3 вакви инциденти па да видте после како ќе омекнат директорите ... НЕМА ЖИВОТ ЗА МЕНЕ, НЕМА НИ ЗА НЕГО ДА ИМА ... :twisted: :twisted: :twisted:

Не би идел со толку радикални мерки, едноставно, се знае берзата на трудот бе брат, неможеш ти да си играш со народот. Каква и да е работа, не треба да биде платена минимум под 7000 денари ( и тоа е малку нормално ама 2-3000?). Па да фатам да шетам по улици и да се ѕверам дали му паднале на некој пари по седум сати дневно, сигурно ќе најдам 3000 месечно по улици, камоли да почнам да чепкам нешто сам, канали и ниви да копам повеќе ќе заработам...

Sto pravat sindikatite, Vanco Muratovski sto veli za ova?

Не знам дали сте ги гледале на А1, вести, имаат рубрика А1 сторија и прикажаа две фамилии македонски, едната од Битола едната од Кичево или Кочани не сум сигурен ги мешам :D Луѓе, не сум можел да спијам два дена ако ми верувате. Бедотија невидена. Тој од Битола имаше ми се чини 5 деца.. 5 еј!! ПЕТ Македонци родил на ова време и животот го натерал да се појави пред камера и да изјави дека кога се враќал дома навечер без пари му идело да се запали со бензин со се целата фамилија... затоа што не можел да издржи веќе и по пет дена дома не биле јадени. Цела зима не се грееле.. куќата што да ви кажувам. Распаѓање. Тој од Кичево молел секој ден во проданица за леб и му давале се сожалувале комшиите.. и он имаше околу 3-4 деца, без мајка. Дома судови миеше со пепел затоа што немал пари сјај да купи... (додека пишувам раце ми се тресат ако ми верувате) Знаете ли колку напатеност видов во нивните очи. Човек, Македонец, татко.. достоинствен и во својата мака... ја изнесува трагедијата пред цела македонска јавност.. и? Никому ништо.. После тоа пуштам друга програма и ја глеам Рада (или било кој друг неќам да алудирам на партиска припадност, таа се погоди тогаш) како кења за евроинтеграцијата.
Што мислите како се осеќав?

Sto pravat sindikatite, Vanco Muratovski sto veli za ova?

Зар има и таков?

Не знам дали сте ги гледале на А1, вести, имаат рубрика А1 сторија и прикажаа две фамилии македонски, едната од Битола едната од Кичево или Кочани не сум сигурен ги мешам :D Луѓе, не сум можел да спијам два дена ако ми верувате. Бедотија невидена. Тој од Битола имаше ми се чини 5 деца.. 5 еј!! ПЕТ Македонци родил на ова време и животот го натерал да се појави пред камера и да изјави дека кога се враќал дома навечер без пари му идело да се запали со бензин со се целата фамилија... затоа што не можел да издржи веќе и по пет дена дома не биле јадени. Цела зима не се грееле.. куќата што да ви кажувам. Распаѓање. Тој од Кичево молел секој ден во проданица за леб и му давале се сожалувале комшиите.. и он имаше околу 3-4 деца, без мајка. Дома судови миеше со пепел затоа што немал пари сјај да купи... (додека пишувам раце ми се тресат ако ми верувате) Знаете ли колку напатеност видов во нивните очи. Човек, Македонец, татко.. достоинствен и во својата мака... ја изнесува трагедијата пред цела македонска јавност.. и? Никому ништо.. После тоа пуштам друга програма и ја глеам Рада (или било кој друг неќам да алудирам на партиска припадност, таа се погоди тогаш) како кења за евроинтеграцијата.
Што мислите како се осеќав?

Кај најде сега бе,одкако оскапе бензинот и одкако гром удри во коприва во Битола.:smir:

Зар има и таков?

Кај најде сега бе,одкако оскапе бензинот и одкако гром удри во коприва во Битола.:smir:
Кај најде да цитираш мислења од 2005....

Не би идел со толку радикални мерки, едноставно, се знае берзата на трудот бе брат, неможеш ти да си играш со народот. Каква и да е работа, не треба да биде платена минимум под 7000 денари ( и тоа е малку нормално ама 2-3000?). Па да фатам да шетам по улици и да се ѕверам дали му паднале на некој пари по седум сати дневно, сигурно ќе најдам 3000 месечно по улици, камоли да почнам да чепкам нешто сам, канали и ниви да копам повеќе ќе заработам...

ситнеж по улица НЕМА..., одамна таквата пара се држи на јаженце:), башка гладен да шеташ?? ....тоа е една заебана ситуација кога ќе почне да ти се руши структурата околу тебе...МНОГУ ТЕШКО СЕ ВАДИШ од тоа, скоро никако...останува само самозалажувањето дека сепак постоиш, еве РАБОТИШ , има Господ ..дека работите ќе се средат некако...
...сите така ЗАГЛАВЕНИ испуштаат од вид дека Господ веке 2000 и кусур години НЕ ЗБОРУВА МАКЕДОНСКИ.... :)

Што убаво вака да си се потсетиш кој бил ставот и ситуацијата пред 3 години, и да си увидиш дека ни чекор не е мрднато, а успут си си накалемил и нов терет на грб.

Излишно е да зборам за евентуални мерки...Ќе чекам да видам зошто Санадер си даде отставка од "лични" причини, откако неколку дена претходно отворено и се закани на Словенија, и зошто, ко butterfly effect нашиот Боцевски исто требаше да даде отставка.

Се ми вели дека наскоро ќе ни дошепнат месиите од горе нови мерки и патокази.
Ах, wind of changes :pipi:

Pogledni i RAZMISLI kade odime?

Bravo za covekot!Fantasticen govor.Poglednete za kakvo rasipano drustvo ke si go smenime imeto,koj majmuni ne zaebavaat,ne potcenuvaat itn.
Se najdobor i cao!:helou:

Незнам колку души ќе се согласат со мене, но ние не сме за ЕУ...едноставно не ни треба :toe:

И сега што праиме?!
Јас се сложувам со вас, ама јас како индивидуа нити имам моќ, нити имам влијание, нити имам пари да отворам фабрика, да развијам идустрија да вработам луѓе. Се се сведува на некои парцијални делувања кои нити глобално, нити на долг рок даваат некакви резултати.
500 години му требало на овој народ да му се развие национална свест, да сфати дека е под ропство и да рече "Вака веќе не иде!"
Прогресивни индивидуи не ни вршат работа. За овој народ стриктно диктатура! И тоа кинеска. Сечи руките на тој што краде!

грешка....

ги има ама веке станаа феномен..
а феноменологијата вели дека не е феномен нешто што лугето го мислат за фрик енд веирд...туку напротив...тврди дека ТИЕ се дел од општеството,односно негово подмножество...на пример феномен е кога сите бегаат од војна а ти волонтираш....ова како пример

или пак сите ловат риба(и маф прават)...ти го обновуваш рибниот фонд(ова психолошки иде..)

е сега такви..и слични појави се ретки штета е што прогресивните индивидуи од "Нормална појава" веке станаа феномен...за жал

Тоа што го мислам и што го знам несакам да го кажам бидејќи е премногу болно за сите нас. Странски инвеститор не ти доаѓа во држава која има потенцијал за конфликт. Јас разбирам дека треба да бидеме самокритични но мора да бидеме и реални. Па нели бре 20 години не подуја со прашањето на 25% од популацијата. Од една страна тоа фактички ја уништуваше па и сеуште ја уништува државата а од друга страна нашите политички партии со цел да дојдат на власт прават коалиции и со црн ѓавол и сето тоа народот мирно и немо го посматра. Исто така Македонскиот политички блок го користеа албанското прашање за да ги сокриат сите матни зделки во минатото и неспособноста за еконосмки напредок. И сега каде сме после 20 години ?

Нигде бате, сега предност за вработување имаат 25% од популацијата, безразлика дали они се способни за работно место, битно тој % мора да се исполни, ко да нема некој паметен да рече, ок ќе вработиме 25% во администрацијата но прво тие луѓе мора да го стекнат потребното образование.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom