Б‘лгарски език :)

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин$
  • Време на започнување Време на започнување
VMRO1.jpg

VMRO2.jpg

http://images.google.bg/imgres?imgu...E&start=216&gbv=2&ndsp=18&svnum=10&hl=bg&sa=N
hahahahhahahahahhah Vo Bugarija,BULGARIANS=PIGS:pos2: :pos2::pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2:

не фаштај ште преташ - ова го прочитав на една електрична ограда

и еве еден виц
оди некој импотентен Бугар во аптека и и вели на аптекарката
Б. здравеј имате ли нешто за секс ?
А. ето земете кондоми (незнам како се вика кондом на бг.)
Б. абе господична ас кожичката ја имам на мен ми треба плнежо

кревет на расклапање-похотно легло
:pos2:

Не похотно :-) - походно легло. А похот е мерак за секс. Казвам само да не си направиш бела некаде :wink:

не фаштај ште преташ - ова го прочитав на една електрична ограда

и еве еден виц
оди некој импотентен Бугар во аптека и и вели на аптекарката
Б. здравеј имате ли нешто за секс ?
А. ето земете кондоми (незнам како се вика кондом на бг.)
Б. абе господична ас кожичката ја имам на мен ми треба плнежо
вика се куробранка

Бев во Бг пред некоја недела и седеме онака другарите у една соба собрани и доага една собарка и ни оти пуштивме гласно музика оваа ни вика "Това не е дискотека, това е почивен дом" (некои старечки дом имало таму)

Друже, веруј ми, знам руски и слободно можам да кажам дека бугарскиот е многу поблизок со рускиот отколку со македонскиот.
Рускиот да нема падежи или пак бугарскиот да има, околу 80-90% ќе бидат исти. :salut:

п.с. Зборам за лексиката, и секојдневна (а особено) и стручна

Друже, веруј ми, ти или јазикот што го знаеш не е руски туку бугарски, или не си слушнал бугарски.
Затоа што во рамките на јужнословенската група јазици постои јужна подгрупа составена од македонски и бугарски како најсродни. Рускиот, можеби претпоставуваш , не ни припаѓа на јужнословенската група на јазици.

И да спречам, одма барем дел од празното тресење слама, ќе спомнам дека ова е официјален став на македонската (и светската) наука (етнологија) уште одамна.

Bev vo Bugarija na poseta pred nekoj mesec, me vozi eden taksist vo centarot na Sredec, koga tamu guzhva, edna kola ni go preseche patot, taksistov kochi, pa vrti, shkripat gumi itn.

I koga se razdra taksistov da povtoruva "zhena shofjor, negr skijor". Jas otprvin ne sfativ shto saka da mi kazhe, a toa da ti bila nekoja zhena koja ja vozela drugata kola, a taa urbana bugarska pogovorka gi sporeduvala zhenite vozachi so crnci skijachi... :nesum:

Искрено? Бугарскиот јазик ми е како касапена, ретардирана верзија на македонски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom