Скарани градови: Прилеп против Битола

• Креатор на темата Креатор на темата Arch Enemy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Синоќа сонував кошмар дека сум бил битолчанец :ija::ija::ija::ija::ija::ija::ija: :icon_lol:.

Не е бе страшно да си граѓанин
Би се навикнал, отпрвин би ти било чудно, улици, коли се точкаат угоре удолу, нужда не се врши зад грмушки, продавници како во бајки, внатре пиво во каначки, секоја куќа чешма има, асфалтирано, гооолеми згради.....
Првиот судир со цивилизација би ти бил чуден и дури како што примети кошмарен и застрашувачки али гледам си вредно и поштено дете и брзо би се навикнал на Битолски, градски живот.

Па прочитај убо натписот:

“Според нивните сведоштвата се работи за девојчиња, претежно Ромки

Ромки се то ти е нешто како еманципирана и современа прилепчанка

Тие се единствените староседелци во Битола останатите се накалемени од скрките од Логоварди задна пошта Лознани инаку во весникот требало да пишува се работи за девојчина претежно Битолчанки и по некое од околијата со живеалиште во Битола мислам ако веќе навлегуваме во детали.

џони лечи комплекси јас имам слушано дека прилепчани најмногу не мразеле не вервав ама дури сега гледам дека било така

Жико не ве мразам гледаш на потпис дека мојот пријател е од Битола како можам да мразам такви форми на постоење исто како некој да ми речи не ми се верува дека мразиш амеби, сунгери и еукрарити.
Хеј мислам апдурдно е .........:smir:

Абе кај ми е сонцето? Кај ми е сонцето? Кај ми е сонцето? Кај ми е сонцето? Кај ми е сонцето х 100, шмрк, шмрк...еве плачам ко тиква мајка ми ме гледа :pos2:

Би се навикнал, отпрвин би ти било чудно, улици, коли се точкаат угоре удолу, нужда не се врши зад грмушки, продавници како во бајки, внатре пиво во каначки, секоја куќа чешма има, асфалтирано, гооолеми згради.....

Војска кога бев имав војнички од Битола и често се наоѓавме во тешки измачувачки ситуации, еднаш тој изјави цитирам: На к*р да ме стават ќе издржам :pos::pos::pos::pos::pos::pos:, го прашав од кај знае не даде одговор.

Поздрав и почит до него иако можеби нема да го прочита ова.

Битолчани и Прилепчани ми се многу омилени поради тоа што имам многу добри пријатели таму. Имам можеби некои забелешки за градовите но луѓето се ОК.
Разбрав на темава дека Велес е населба а Струмица нешто како месна заедница.

Разбрав на темава дека Велес е населба а Струмица нешто како месна заедница.

Не мешај сега Струмица-Велес, темава е за Прилеп-Битола.
А шо е Струмица понапред од Велес, понапред е. И покрај тоа шо е помала.

Чедаааа... Шо че јајме? :vozbud:

Од секогаш Битола била пред и над прилеп... Како прво реката ( :pos2: )

мајтап бе... иако сум од Битола и од пра дедовци сме биле тука, сепак имам некој респект и кон прилепчани и секако имам пријатели од таму на пример ( мање више ) Благоја Спиркоски звани Џумерко... Луѓе сегде има и лоши и добри... Едино прилеп е нешто помал од Битола и (одредени) луѓе се преценват :smir:

Првиот судир со цивилизација би ти бил чуден и дури како што примети кошмарен и застрашувачки али гледам си вредно и поштено дете и брзо би се навикнал на Битолски, градски живот.

Само неук чоек можи да го оспори славното минато на Прилеп и Прилепчани и дефинитивно најбројната прилепска интелегенција која претставува гордост за цела Македонија, како низ историјата така и денес.Само да те информирам уште пред Битола да биди конзулски град(за што се заслужни Турците пред СЕ) прилеп бил кралски и најутврден град со што се вбројува во петте најголеми тврдини на балканскиов полуостров, а со тоа и лидер во регионов.Спомна дека БТ била поголема од СК а бројот на жителите во БТ не се зголемил по вешташки пат како што е СК.Незнам дали си информиран дека Битола во рок од неполни 100 год од 7 000 жители прераснала во град со 80 000 жители во турско, каков показател е тоа? Најверојатно вие имате прилепско селско потекло затоа што Прилеп никогаш нагло не се смалил.:smir:
Поздрав до Битола и верувајте Прилеп не ве мрази вас воопшто!!!

Да беше Прилеп убав и добар град немаше Самоил таму да умри од инфаркт
Да беше во Битола Самоил немаше да умри.

Дали Прилеп е убав или добар град доволен показател е УНЕСКО јас нема шо да објаснувам!!!А за Самуил не е ништо чудно ова му беше мислам трет инфартк Живото во секој момент му висеше на конец.Го познавав лично си земаше се за срце.Ајде то е то нека му е здрава и жива фамилијата, добар чоек беше!!!

Само неук чоек можи да го оспори славното минато на Прилеп и Прилепчани и дефинитивно најбројната прилепска интелегенција која претставува гордост за цела Македонија, како низ историјата така и денес.Само да те информирам уште пред Битола да биди конзулски град(за што се заслужни Турците пред СЕ) прилеп бил кралски и најутврден град со што се вбројува во петте најголеми тврдини на балканскиов полуостров, а со тоа и лидер во регионов.Спомна дека БТ била поголема од СК а бројот на жителите во БТ не се зголемил по вешташки пат како што е СК.Незнам дали си информиран дека Битола во рок од неполни 100 год од 7 000 жители прераснала во град со 80 000 жители во турско, каков показател е тоа? Најверојатно вие имате прилепско селско потекло затоа што Прилеп никогаш нагло не се смалил.:smir:
Поздрав до Битола и верувајте Прилеп не ве мрази вас воопшто!!!
:pos2:хаха пред 100 години имала 7 000 од каде информацијата значи се како шо се знај Битола растот го имаше од пред 200 години кога почнаја да се отварат првите конзулати значи прилеп да беше поголем таму ке почнеа да се градат таквите срања а не Битола ама то ке да беше од порано пошто уште ко дојдоја турците вилаетот се викал БИТОЛСКИ па ваљда нема по село да го крстеле ке да било оти е најголем град а за то дека сте биле главен град на кралство не значи дека бил најголем ако Битола беше тогаш гл. град (во времето на крале марко) ке беше одма освоен од турците а вака со прилеп како поцентрално уживавте уште 2-3дена а за то дека сте биле уште од старо време поголеми и кој бил град а кој село или воопшто не постоел и самата Хераклеа покажва кој е во право:baeh:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom