Скарани градови: Прилеп против Битола

• Креатор на темата Креатор на темата Arch Enemy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Sho i da kazam ke izlazam ako kazam neshto losho za Bt.Osven da si gi priberite to bilderite so glaite bricheni i so alkite zlatni na ushi.Matufska rabota epten.Da ti e strav da pominish niz shirok sokak ili da se razminish negde vdisko ko ke si pojden.Iam nekolku drugarchina od Bt teshki budali se i sekogash ko ke dojdam si pominuvam extra.
Inace od ko ke se vratam vo PP 2 nedeli bolen legnuvam od to zenishtata vashi.Lele cicka braaaaaaaaaat....poooooooooooooo.To e garant od nekoe zrachenje ili od Dragoro ili od Pelisteron 100%

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Наместо порака, Џумерко вели: "Ако Битола е конзулски град, Прилеп е град на Александар Македонски и затоа му подигнавме споменик .Ама злобните прилепчани велат: "Гледа кон Битола".[/FONT]

Море значи... Од сигурни извори ви кажувам дека така е наместен за со копјето да ја гајџа Грција ебаго! Вие...ради Битола било. :toe:

јас пак сум слушал дека Прилеп е заоран со два вола-близнака,па затоа за време на војни најлесно си поминувал...хаха...можеби е некаква анегдота...

Друго што сум слушнал е кога влегувале Турците-османлии во Прилеп,ич пушка не пукнала,од причина што Прилепчани биле ,,дружелјубиво,,настроени(Марко Цепенков го тврди ова)

А,на Битолчани рака им пружам,факт е дека се далеку покултурни од Прилепчани.

Но,како и да е смешен е овој локал-патриотизам.:smir:

Дефинитивно Битола е најградскиот град во Македонија ( дечки,без љутење :) :) :) ).
Најградски град да,еден во најградските да речам,убави чупина и тоа со големо ДА! Ама на Струмичанки на малото прсте не можите да му се фатите.Да речиме дека тие ти се убави џенцки.Битолчанките малце-ПОЈЌЕ се празноглави шмизли со носето кренато и поради тоа ми одат на живци не дека имам нешто против убајната нивна не ми треба си имам во изобилие,еве ништо не би рекла грдо за Струмичанки што се милион пати поубави.Сега Битолчанкиве не сите празноглави шмизли-лепотици,се разбира,секаде има исклучоци.Прилепчанкиве зависи која како...не се сите средени,некои од нив се со никаков вкус за облека,за шминка,за обувки,чанти,бижутерија... малце се пооткачени и тако дајле!!!
А за ривалството мислам дека многу малку е застапено!Порано било повеќе,сега не!
Да тргнеме од фактот:Секој човек башка будала бе!
Битола 10/9....Прилеп 10/8

Најградски град да,еден во најградските да речам,убави чупина и тоа со големо ДА! Ама на Струмичанки на малото прсте не можите да му се фатите.Да речиме дека тие ти се убави џенцки.Битолчанките малце-ПОЈЌЕ се празноглави шмизли со носето кренато и поради тоа ми одат на живци не дека имам нешто против убајната нивна не ми треба си имам во изобилие,еве ништо не би рекла грдо за Струмичанки што се милион пати поубави.Сега Битолчанкиве не сите празноглави шмизли-лепотици,се разбира,секаде има исклучоци.Прилепчанкиве зависи која како...не се сите средени,некои од нив се со никаков вкус за облека,за шминка,за обувки,чанти,бижутерија... малце се пооткачени и тако дајле!!!
А за ривалството мислам дека многу малку е застапено!Порано било повеќе,сега не!

Е сеа и ти, не се користи кај нас ШМИЗЛА.
На Битолски ти се вика пуфла. Ако му речиш така на некоја битолчанка, ќе се навреди :pos2:

Е сеа и ти, не се користи кај нас ШМИЗЛА.
На Битолски ти се вика пуфла. Ако му речиш така на некоја битолчанка, ќе се навреди :pos2:

Точно ова брат, ептен ме нервира.Сите се испоскопјанчија:)
Инаку за то Енџи шо кажа, точно е дека Струмичанките се најубај во Македонија, иако мене Струмичаните ме нервира:)

пелистер-ПОБЕДА
О-1
:pos2:Победа си е Победа

Za inaet na Bitolcani i Bitolcanki:),so bi rekle prilepcani..Gi ebavme na pladne:)

Дека дрвoред има околу стадионот Тумбе Кафе, исто како да играа на домашен терен. Затоа не победија. :pos2:

Аааа те има некоја Битолчанка одбиено... зато вака збораш :):)

Битола и предградието на Битола т.е Прилеп се во добри односи. А то дека се карат е само теоретски.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom