Фан Клуб: ПСЖ

• Креатор на темата Креатор на темата centarec
  • Време на започнување Време на започнување
Eве ме и мене, уште еден навивач на ПСЖ. Ќе газиме следната сезона!

Верати во ПСЖ. :P

AyA3x6WCEAA8qGc.jpg:large

Францускиот претседател бесен на ПСЖ

Францускиот претседател Франсоа Оланд најверојатно ќе стане првиот човек кој ќе ја почне борбата против вртоглавите трансфери кои во последните неколку години се случуваат во европскиот фудбал.

Претседателот Оланд бил збеснат од однесувањето на сопствениците на Пари Сен Жермен, кои за кратко време потрошија огромни пари за купување на нови играчи.

“Доста беше арогантното расфрлување со пари на неколку фудбалери, додека Франција, како и цела Европска Унија, ја тресе голема криза. Државата не смее да става раце во џебовите на пониските слоеви, туку на оние најбогатите“, порача францускиот претседател.

Оланд најави дека, доколку сопствениците на клубот од Париз продолжат со вакво трошење, данокот на платите за фудбалерите ќе биде далеку поголем.

Инаку Насер Ал-Келаифи минатата година стана претседател на клубот пред инвестицискиот фонд од Катар, кој го купи управувачкиот пакет на акциите во ПСЖ. Од тогаш, на засилувања се потрешени 173.5 милиони евра, додека платите во првиот тим изнесуваат 58 милиони.

http://www.mtv.com.mk/mk/sport/fudbal/55206/francuskiot_pretsedatel_besen_na_pszh.aspx

Нека ви е честито Ибрахимович. Со неговото купување, директно се одлучивте да не освоите ЛШ, ама може да ви биде од голема полза во домашното првенство. ;)

Ke go kupuvale Agim Ibraimi? :eek:

Аииииииии како печурки после дожд нукнуват навивачите на ПСЖ :pos:

Ke go kupuvale Agim Ibraimi? :eek:

:pos::vozbud::pos:
Не ме јеби........

Иначе само да се пофалам имам оригинал најк маичка од ПСЖ за освоениот куп 2004 година.Уште у одлична состојба:D
--- надополнето: 18 јули 2012 во 11:00 ---
Аииииииии како печурки после дожд нукнуват навивачите на ПСЖ :pos:
Supporting PSG before it was mainstream :cool:

Ќе се јадат со Лион оваа година,мада Лион е истата екипа последниве 4 години,нема никакви засилувања :( Али ипак мило ми е за ПСЖ,Париз заслужуваше голем клуб (y)
--- надополнето: 18 јули 2012 во 11:12 ---
Стварно ова или...?

Така се шпекулира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom