ВЕТЕНО-СТОРЕНО: Џонсон Мети инвестира 150 милиони евра во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување
Mnogu jaka investicija. Mislam deka treba da se otvorat uste edno 5-6 temi i da se postavat mnogu sliki od Grujo na forumov. Da zivee drugarot premier.

Koi pravila Trn....????

I mislam deka e nedovetno ovde da mi se praite KAPITALISTI , a da zeme nekoj da ve trese so glavata udolu nemoze da isterese ni "mala investicija".

Imame drzava vo koja OGROMNIOT DEL od narodot e na prag na egzistencija i zagrizuvacki procent od niv na nivo na beda.
Ostajte vie FILMSKI PRIKAZNI za investiranje, toa ti e isto kako zivotot opisan vo reklamite na Telekom i Cosmofon da gi zemes zdravo za gotovo.
Toa znaci deka mora prvo od govna da se vadime, normalno , ako sakame od niv da se izvadime.
Stranskite investicii se ubava prikazna , ama za da staneme zemja za REALNO INVESTIRANJE , a ne kolonijalen grabez............ treba mnogu drugi detali da se sredat.
A niv nikoj ne gi sreduva...duri naprotiv...........
Od tuka i iluzijata deka ke bideme promeni vo NATO vo EU....kako OPIJUM ZA NAROD.....
Moze bi i ke bideme primeni , ama kako PROTEKTORAT, za da si resat NATO i EU problem .
EU posebno ...problemot na zrnoto grasok na dusekot.
No toa nema da go napravat so REPUBLIKA MAKEDONIJA.....taa samo burek jade , nikogas ne pokazala deka e REPUBLIKA MAKEDONIJA, a EU NEMA AMA IC NAMERA TOA DA JA PRAVI...
Pred nekoj den gledam edno krdo kreteni koi izigruvaa novinari vo edna emisija.......mislite deka prosekot na biracite i izbranite e podobar...???? :)

Нема зошто да глумиме лудила, преку стојан веќе од мрчење како било ова, како било она....СЕ ЧУВСТВУВАШ ЗА ПОСПОСОБЕН? ШТО НЕ ПРЕВЗЕМЕШ ТОГАШ ТИ НЕШТО?!

Биди пример за младината...

Ама отсекогаш е познато дека полесно е од страна да маваш сеир и да мрчиш за било што, било кога...така ли е concrete? :smir:

интел напиша:
Mnogu jaka investicija. Mislam deka treba da se otvorat uste edno 5-6 temi i da se postavat mnogu sliki od Grujo na forumov. Da zivee drugarot premier.

Има една народна изрека: „Радуј се на туѓото, за да ти даде Господ и на тебе“

Ти...

Ти ни на своето не се радуваш...

Lele ne gledav vesti! Zarem kutrite moroni go rekle toa!????????:pos2::vozbud::baeh:
Поточно изјавата беше дека "немало да се подобри нивото на странски инвестиции во МК".:nesvest:

Нема зошто да глумиме лудила, преку стојан веќе од мрчење како било ова, како било она....СЕ ЧУВСТВУВАШ ЗА ПОСПОСОБЕН? ШТО НЕ ПРЕВЗЕМЕШ ТОГАШ ТИ НЕШТО?!
Биди пример за младината...
Ама отсекогаш е познато дека полесно е од страна да маваш сеир и да мрчиш за било што, било кога...така ли е concrete? :smir:
Има една народна изрека: „Радуј се на туѓото, за да ти даде Господ и на тебе“

Ти...

Ти ни на своето не се радуваш...

Своето?па што гледаш свое во оваа инвестиција или парите што мораш да им ги плаќаш на вработените за социјално-пензионо и здравствено осигурување?

Мене тоа не ми е проблем...Сепак се работи за мој народ. Истото и тие вработени ќе го прават. :wink:

Туку, „Своето“ за мене е Македонија, и секој нејзин успех, од било каква важност или големина, мене ме прави среќен.

Како тоа само тебе те тангира јас незнам...ајт таму кај мајка ти...бугарија... :)

Па ме тангира мене затоа што тоа се и мои пари меѓудругото.Впрочем Џонсон Мети ќе гласа или ќе се бори за признавање на Македонија или тоа треба да го правиме ние,нив "таквото" ги боли за Македонија да остане цела?Зошто државата нам не ни ги плаќа давачките како на вработените во оваа странска компанија која си остварува профит за своите газди вo Aнглија или било каде во светот кој нема ни леб да купуваат во Македонија па да остават некоја паричка?
Јас под поимот инвестиција во Македонија подразбирам кога некој инвестира,значи остава пари во Македонија,а не кога краде од народот за да остварува личен профит.Дури и во колониите кој ги држеше Англија давачките за вработени им ги плаќаа газдите на компаниите а не државата Индија на пример.Само морон би се радувал на ваква подмолна "инвестиција".

Komu objasnuvas ??? Toj e zadolzen da go povtoruva ona sto mu e napisano na livceto, mnogu razbira sto vsusnost pisuva tamu.

Ти подобро би било да се фокусираш на лизингот во Бихаќка, Среќна Нова Година.

АБЦ, бесцелно е со тебе да се дискутира воопшто...мешаш бизнис, политика, историја, активности на сдсм и тн и тн, и сакаш некој така превртено склопените постови да ти ги правда, каде што навистина нема причина пошто и така се без врска.

Ама хеј, ти се диват и онака некои intelигентни полтрончиња на пропадната инвестиција. :wink:

1.Ти подобро би било да се фокусираш на лизингот во Бихаќка, Среќна Нова Година.

2.Ама хеј, ти се диват и онака некои intelигентни полтрончиња на пропадната инвестиција. :wink:

1. Kakov lizing, aj objasni.
2. Kolku sto ima Intel vo stapot ti vo glavata nemas.

Ти подобро би било да се фокусираш на лизингот во Бихаќка, Среќна Нова Година.

АБЦ, бесцелно е со тебе да се дискутира воопшто...мешаш бизнис, политика, историја, активности на сдсм и тн и тн, и сакаш некој така превртено склопените постови да ти ги правда, каде што навистина нема причина пошто и така се без врска.

Ама хеј, ти се диват и онака некои intelигентни полтрончиња на пропадната инвестиција. :wink:

Па избегнуваш да одговориш на прашањето:-дали ти за инвеститор во Македонија гледаш фирма на која давачките за вработените и ги плаќа државата?Mислиш ли дека и во земјата од каде потекнува таа фирма државата им ги плаќа давачките на вработените а газдите си го приграбуваат профитот во своја лична корист,дури и без да плаќаат давачки за тоа?Размисли,не мора да брзаш и одговори на прашањата со што ќе ја согледаш вистината дали тоа е навистина инвестиција или чиста кражба од Македонскиот народ.
Инаку споредби со било кого мене не ме тангираат јас само ја кажувам реалноста на овој форум без да бидам заслепен од власта која ни пика "Трн во око" велеќи дека е "раска".

дали ти за инвеститор во Македонија гледаш фирма на која давачките за вработените и ги плаќа државата?Mислиш ли дека и во земјата од каде потекнува таа фирма државата им ги плаќа давачките на вработените а газдите си го приграбуваат профитот во своја лична корист,дури и без да плаќаат давачки за тоа?Размисли,не мора да брзаш и одговори на прашањата со што ќе ја согледаш вистината дали тоа е навистина инвестиција или чиста кражба од Македонскиот народ.
Ти така гледаш на тоа и тоа е твое право.

Јас гледам вака:

- Даночните обврзници мора да си го платат данокот

- Буџетот мора да се наполни. Од парите на даночните обврзници, нормално.

- Собраните пари од даноци, владата подобро да ги троши на инвестиции кои ќе вработуваат луѓе, отколку да ги троши на лимузини, виски, кавијар и аздис.

Ти така гледаш на тоа и тоа е твое право.

Јас гледам вака:

- Даночните обврзници мора да си го платат данокот

- Буџетот мора да се наполни. Од парите на даночните обврзници, нормално.

- Собраните пари од даноци, владата подобро да ги троши на инвестиции кои ќе вработуваат луѓе, отколку да ги троши на лимузини, виски, кавијар и аздис.

Во дел од твоето гледање се согласувам ама во мал дел не пред се затоа што владата треба да ги троши собраните пари на лојална конкуренција а не да ги дава во некакви странски "инвестиции".Тоа представува голема опасност кон принуда на домашните инвеститори да не ги плаќаат давачките кон државата затоа што таа им ги плаќа на вработените во некоја странска компанија.Од друга страна тоа се коси со сите законски норми за ист третман кон инвеститорите,сега не би се чудел кога секој странски инвеститор би го барал истото од Македонската влада за своите потенцијални инвестиции.Зошто на тој начин се омаловажуваат домашните инвеститори,па ненормални ли се тие да плаќаат давачки за вработените кога тоа може да го прави "лудата" Mакедонска влада.
Ваков случај барем јас не познавам во светот на реалната и сурова економија,можеби ова е најнов иновативен пристап од Македонската влада која измислува "топла вода".?

Па сигурно тоа олеснување на странците нема да им трае за век и векова, сигурно е со одреден период. Со одреден период ли е или?

Е сега, ебеш му матер, ако ги каниме да инвестираат мора да фрлиме јадица, на јадицата мора да има мамец, мамецот чини, ама може да ти донесе риба.

На гола јадица ни жаби не гризаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom