Вашата мајка

И јас многу си ја сакам мајка ми иако некогаш претерува со тоа зборувањето :smir:

мајка ми пред се е борец и храбра жена бидејќи сама не има израснато и мене и сестра ми ,и мајка и татко во исто време,без да осетиме дека нешто ни недостасува.... секогаш нежна, смирена, полна со разбирање....можам се да и кажам и знад дека од неа ќе го добијам правиот совет....никогаш не ме казнувала секогаш со добро иако зна некогаш навистина да претерам!!!!горда сум на неа, идол ми е и неизмерно си ја сакам!!!!

Ја обожавам мамами. Мојата најдобра другарка, најголема поддршка, најголемиот заштитник...Најсилната и најдобрата личност што ја познавам. Ти благодарам мамо што ми го посвети својот живот:back:
Како што може да сака мајка, не сака никој друг. Безусловно!:pipi:
п.с. За жал, постојат мајки кои не можат и не знаат да љубат така - од нивните грешки треба да се учи, за да не се повторат:smir:

Мајка ми е личност која ја обожавам, секогаш е тука за мене, ја сакам највеќе на свет, she is the best mom in the world! :pipi:

И тука јас сега треба да излажам еден куп работи велејќи дека многу се сакаме.
Епа не.
Искрено, мајка ми не е совршена жена. Далеку од совршена.
Не ја сакам. Може да се каже и дека ја мразам. Саркастична кучка што само сака да ми го загорчува животот. И сега тука сите ќе си кажете „Види ја бе копиљ, типичен тинејџер, хормони и пукаат во глава.“ Но, ве молам, пред да почнете со предрасудите, барем пробајте да сфатите.
Жената не може да се помири со фактот дека јас можам да бидам среќна, на моменти. Мене ме криви за се` што се случува. За нејзиниот развод со татко ми, за моите алергии, за ниските оцени на сестра ми, за СЕ`!... Пред некој ден ми се јави од странство да ми каже дека јас сум крива што сестра ми не ми пренела да ја однесам машината за садови на поправка [читај: сестра ми е цурата со колата]. Eдноставно, повеќе посакувам да сум од дом за деца без родители, поради неа.
Таа е причината поради која посакав да бидам оставена сама, да ја сакам самотијата. Не можам да ја поднесам, тоа е тоа. Кога ќе направам нешто, не гледа дека сум се потрудила да го направам, одма ги бара грешките и мааните во тоа, за после да збори колку „неспособна е нејзината помала ќерка“. Не заслужува ни да и се даде епитетот мајка, пошто мајка не би рекла на своето дете дека е подобро да абортира, крајно сериозно. Не викам дека сум совршената ќерка, никој не е совршен, но јас со неа не можам да живеам. Премногу е остра и злобна за мене.
Јас си се олеснив, па вие пресудете самите дали ја говорам вистината или не.

@ПараноиК највероватно мајка ти имала родители (или мајка) кои биле перфекционисти па сега во моментов несвесно во тебе ја проектира нејзината нереализирана личност.

Mojata majka e umrena veke devet godini,no moram da kazam deka bese zrtva za mene.Se mi ugoduvase,borbena zena bese.I da nema nesto ke go stvori za da mi udovoli na nekoja moja zelba.Si bese nervozna no pravedna zena,rabotliva isto taka.Site raboti vo stanot maski i zenski se taa rabotese ,tatko mi si bese i ostana ko direktor doma.I mnogu mi e zal sto ne uspea da si pozivee uste malku za da go vidi mojot uspeh.

i vasata :) Da be si ja sakam majka mi , nema vrska so me ostavi koga imav 2 godini i cel zivot sum bez nea , pak si ja sakam ...

мојата мајка е сонце,толку добра,толку мила,таа не знае да каже лош збор на никој,секогаш премолчува.Не знам како да кажам колку многу ја сакам и се би направила за неа,секогаш се трудам да ја усрекам и да ја насмеам,сакам секогаш да е срекна.Те сакам мамичко:back:

Мама...прекрасна жена.Секогаш е тука за мене,секогаш сака да ми помогне.Ја сакам најмногу на свет..Се прави за да ме усреќи.Незнам што би правела без неа и нејзините совети.Ја сакаам :back:

Почина :cry: ...пред точно 4 месеци.. на денешен ден ..и неизмерно ми недостасува...Беше жена полна со ентузијазам,секогаш спремна да ти угоди, едноставно мислам дека таков човек нема да се роди повеќе ... Горда сум што сум твоја ќерка и премногу ти се восхитувам.
Те сакам! Почивај во мир.
:cry::cry::cry::cry::cry:

Паничарка, преувеличува, сака да биде центар пажња, се` преценува, не учи од грешките, драми и од мува прави слон. Тврдоглава е, и од таа болест ќе умре. Едноставно, неможно е секогаш да си во право, сфати го тоа, о мајко!

Прекрасна жена , пред се добра пријателка.Ама во моментов ми е бркната на дното на живците и можам да кажам дека не го знае значењето на КЕ МОЖЕ ЛИ ?:tapp:.И ептен е тврдоглава се сака по нејзино да биде, а ако не биде урнебес до бесвест.Кога сака може да биде англел но понекогаш.......:nerv:

Мојата мајка..

Не знам од каде да почнам. Ја сакам, ја мразам, нормално за мои години.

Ја мразам..
..Силна жена е, само она си знае низ што се поминала, и поради нејзиното лошо искуство мене ме чува како под стаклено ѕвоно. Тешко ми е, се чувствувам како во затвор, немам дозвола да правам буквално ништо.. Понекогаш, во само дел од секунда ми поминува мисла низ глава дека можеби би било полесно да ја нема, но веќе во следниот момент се прашувам како сум можела да помислам такво нешто и се обвинувам себеси. Мисли дека треба да ги правам нештата на нејзин начин, по нејзини правила, како што мисли дека би било најдобро, но бидејќи имаме различен карактер се чувствувам како хендикепирана, не можам да ги правам нештата кои ги сакам, неможам да се изразам на свој начин, во најдобро светло.
Воопшто не ми верува и кога ќе изразам желба за нешто, ме потценува, не сум доволно добра за ништо. За се до сега сум слушала само .. " Не, не.. не си ти за тоа ".. Не сум.
Параноична е и тоа силно ми оди на нерви, можеби затоа што сум по природа мирна, па паранојата ме иритира.
И за крај, не ме слуша. Буквално го мислам ова. Сакам да и се отворам, сакам да и кажувам се, но кога зборувам, како да зборувам на ѕид. Ми возвраќа само бледи погледи и израз на лицето кој покажува дека не е присутна.

Ја сакам..
..Покрај се`, не можам да си го замислам животот без неа, ја сакам од овде до небо и до некаде ја разбирам зошто се однесува на тој начин.
Можеби многу пати сум плачела поради неа, можеби дневните нервози ми се поради неа, но ја сакам неизмерно многу.
Жал ми е за неа, за нештата што и ги приредил животот, па затоа не сакам да и правам плус проблеми и сиот бес што некогаш го имам спрема неа, го чувам за себе.
Ме изгледала, ми пружила се`, заслужува почит и љубов.

Мамо, Те Сакам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom