Вашата мајка

Знаете со дечки секој ја сака својата мајка и освен со прекрасни епитети со др и не би ја опишал.Таа е прекрасен ангел нежна, мила секогаш тука за своите деца да им даде сила и да ги подржи во се и сешто.Што и да кажеме ке биде малце и не ке можеме да го доловиме она што го чувствуваме, кон онаа прекрасно суштество што ти подарило живот и што од најмали нозе те чували и ти го посветило целото внимание на овој свет.

мојата мајка е чудна направија (со акцент на и-то)
попроменлива е од времето во март
пољубопитна е од......па и нема личност што и се доближува на 100км кога се работи за љубопитност
премногу се грижи за мене и тогаш кога и потенцирам 10000000 пати дека за тоа нема никаква потреба
не престанува да ми кажува колку сум ослабела секој ден...
поставува глупави реторички прашања како на пример ,,ти требаат ли пари,,

па прекрасна личност само понекогаш и се караме

Мојата мајка е звер ми направи торта за роденедн.:salut:

најдобра на свет пod дрво и под камен да сум ја барала ваква немаше да најдам она е моето АНГЛЕЧЕ! mmmmmmmmwuah :back:

мојата мајка скоро секогаш е со позитвана енергија сегаш што и да ми треба е тука за мене најдобар другар што можам све да и кажам секогаш за све ми помага можам на неа да сметам во секое време односно
прекрасна е мојата мајка и никогаш не сум посакала да имам друга

Не постојат зборови со кои можам да ја величам мојата мајка.
За разлика од татко ми кој не знае дали воопшто постојам,таа се трудеше секогаш да биде до мене ( во склоп на можностите секако).
Направи од мене да сум посилна. Ме научи на вистинските вредности во животот. Ме научи да ги сакам и почитувам луѓето кои се секогаш тука за мене и никогаш џебот да биде мерило за нивната вредност.
Луѓе на кои ќе се потпреш и кога ти е најтешко..
Можеби не ми прави торта за роденден, можеби не можела да ги исполни сите мои каприци, но поради тоа ја поштувам и сакам повеќе од се на светов и е единствена личност на која што и се воодушевувам, знам и зашто.:pipi:

:back:

Мајка како мајка,една и единствена за сите нас,без разлика дали е лоша или добра,си ја сакам пошо ме научила на многу добри работи во овој мочан и на моменти тежок живот.
Ме научила да го ценам тоа што го имам,да бидам храбар и да се борам до крај со секој проблем,без разлика колку и да е тежок...колку и да ми било тешко секогаш е тука за мене да ме сослуша,да ми помогне,да ми каже што да направам ако не знам јас самиот...се на се секогаш е со мене,и во добро и во зло...не би ја сменил за ниедна мајка на светов...:back:

Мајка ми беше невозможна за педантерија :nesvest: камо да се метнев малку на неа барем :kesa: Одговорна жена на место, се и беше скоцкано и средено во животот, само једина нејзина маана беше депресијата. Криво ми е што не направи ништо за себе, не си се посвети на себе ни најмалку - туку животот и се сведе на почитување на правила кои далеку од тоа дека ја исполнуваа. Ехх кога би можела да променам нешто, ама касно е. Сепак, кога ќе погледнам наназад сфаќам колку голем борец е, кога ќе погледнам зад сите кавги ја гледам нејзината чиста љубов и борба за да ни угоди на мене и брат ми :) не сакаше бееее :pipi: а ние сеуште си ја сакаме. I miss you mom...

Мојата мајка.
Едвај и да ја познавам. Кога мислам на неа, и некогаш случајно зборувам за неа зборувам со горчина и омраза. Мојата мајка искрено и не ми недостига. Барем не сега. Ретки се тие моменти кога ми недостига таа, а тоа се визити, празници и родендени. Никогаш ни ми направила торта, ни некоја француска салата, ни руска, ни некои колачиња за на маса.

Никогаш не ни ми рекла дека ме сака, никогаш јас не сум и' го кажал тоа. Не ни сакам да го чујам тоа од неа, не би менало ништо. Едноставно, кога ќе ја видам, еднаш на еден месец, некогаш на два, јас не знам како да постапам со неа. На пример - со другарите се поставуваш другарски, со девојките поинаку, со комшијата поинаку, а со неа? Искрено уште и немам научено и во нејзино присуство не знам како да се однесувам. Повеќето време се однесувам како странец (ако ова повеќе време може да се каже како време од 2 часа во месецот).

Мојата мајка не ми е идол, ама јебига, некој рекол не може секоја жена да биде мајка. Не се слагам со тоа, ама какви ги има на светов, се тешам и се соочувам полесно со реалноста.
Ми недостигаше на времињата кога бев помал, кога моите другари се фалеа колку добри јадења готват нивните мајки, кога некогаш за ручек им направиле пица, кога се фалеа дека нивната мајка е строга.

И се' е до навиката, јас сум навикнат цел живот без неа, па сега и два дена да живее заедно со мене под ист покрив, би ми било неугодно и би се чувствувал вознемирено и чудно.

Јас не можам да разликувам и се чудам до ден денес како може мајка некој да не сака, а го чисти, го пере, го храни, Господ да чува од неблагодарни копиљаци кои на моменти ги пцујат своите мајки. Некогаш кога некој ми зборува како неговата мајка била строга, старомодна и лоша, ми доаѓа да му ја залепам една и да му кажам да оди и да ја гушне, мада и да изгледа некој филм заедно со неа.
Би сакал да ја запознаам повеќе, и' давам во последно уште шанси, ама некако тешко ги искористува. Која е причината.. не знам.

Zenata od koja nemam nasledeno ama bas nisto a sepak ja sakam tolku mnogu. Ponekogas mi e premnogu zal sto nemam nitu edna zaednicka osobina so nejze, kako da ne mi e vistinska majka (vo se sum na tatko mi). Blagodarna sum i sto me nauci na mnogu raboti, sto sekogas e tuka za mene, sto i pokraj site problemi uspeva da ne prenese negativna energija na nas. Edinstveno sto mi smeta kaj nea e sto premnogu grizliva so mene i pokraj toa sto veke porasnav, sto ako me nema podolgo vreme doma se javuva da prasa kaj sum, dali sum dobro, dali mi treba nesto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom