Бизнис кредит

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Airlija rabotava. :vozbud: :vozbud: :vozbud:
Prv Biznis kredit vo Makedonija
Go ima veke nekoja nedela(ne znam tochno) pa moram da proslavam. Nekni koga ja gledav reklamata me bendisa, e sega uslovite ne se neshto posebno(kolku shto gledam na stranata http://www.stb.com.mk/index.asp), pogotovo ona so 1 godina uspeshno rabotenje (shto sve 'KE PODRAZBIRAAT' tie pod uspeshno i kolkav obrt). Aj moze i drugive banki ke ponudat neshto vakvo pa ke se napravi konkurencija.
Ako nekoj razgovaral i se interesiral direktno molam da kaze!:vozbud: :smir:

Абе ПРОКРЕДИТ уште од дамна нудат ваков кредит, само што како прво немаат толку агресивна кампања. Еве ПРОКРЕДИТ нуди кредит, од 150000 евра со рок на враќање до 48 месеци.

А да ти кажам условите во СТБ можеби се ОК но каматата не баш ниска т.е. мислам дека е иста со потрошувачките и стоковите кредити.

Башка Стпанска до сега мачеа мака со враќањето и отплаќањето на кредитите кои беа наменети за физичките лица, сега ќе биде уште потешко, зошто по правило претпријатијата спаѓаат во ризична категорија на должници.

Хмммм привлечно изгледа во секој случај, но мое мислење не е проблем можноста за добивање пари за бизнис туку проблем е недостатокот на идеи....

Хмммм привлечно изгледа во секој случај, но мое мислење не е проблем можноста за добивање пари за бизнис туку проблем е недостатокот на идеи....
Kaj kogo kako! hehehe
Najdi mi ti investitor jas ti garantiram so glava deka ke oformam fabrika shto preubavo ke raboti. Imam cela idea za sve SAMO PARI MI FALAT! edno half milion dolars!:toe: :smir:

Би зел кредит само ако ми треба финансиска инекција за нешто што ми е почнато и со сигурност ќе вади профит, и би зел со не толку големи камати итн услови, по можност да биде пофлексибилен.

Ама кај нас уште нема таков сигурен обрт па да знаеш дека со профит ќе работиш, не за некои сектори барем.

Би зел кредит само ако ми треба финансиска инекција за нешто што ми е почнато и со сигурност ќе вади профит, и би зел со не толку големи камати итн услови, по можност да биде пофлексибилен.

Ама кај нас уште нема таков сигурен обрт па да знаеш дека со профит ќе работиш, не за некои сектори барем.
Sigruniot obrt ti zavisi samo od tebe i tvoeto rabotenje! Ama kaj nas seushte nema dovolno fleksibilen kredit! Ali ima nadez, ako nishto drugo, moram da priznam hehehe!:pos2: :smir:

abe ne e problemot vo toa dali se visoki kamatite(a visoki se) ili dali sme inovativni ili ne. problemot e vo toa sto skoro nikoj nejke da rizikuva vo nasava drzava. premnogu se imaat izgoreno. ne sme nie zapadnjacki mentalitet. tie idad dalje pa sto bide neka bide. a nie se zamarame so rapoti kako "pa sto ako se desi ova". toa e problemot kaj nas.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom