Пенкала

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Не е битно какво е, само да го имам кога ќе ми притреба и да пишува, нормално.

Ама воопшто не ми е важно дали е убаво пенкалото или не,не купувам убави пенкала,од оние најобичните во книжарница колку беа 10-20 денари максимум.
Важно е да пишува,друго ништо.

Повеке сакам да пишувам со пенкало отколку со молив

Преферирам убави пенкала.Можеби е малце глупо за некој,голема работа какво е пенкалото,ама јас прилично им придавам значење на ситниците и кога купувам,купувам и убави пенкала и тетратки и слично:)Некако неможам да пишувам со тие глупавите пенкала,ептен светли што се,не се ни гледа кога пишуваш.

овие се моите најомилени пенкала што мерак ми е со нив да пишувам!

pro.jpg

homepage2_05-trans.png

а ове штета што повеќе ги нема каја нас убаво пишуваа!

RSECO_phto_med.jpg

Само да не П-Р-Е-К-И-Н-У-В-А ...ц ц ... понекад ги горам на врвот:pos2:

Иначе најбоље ми се оние со повеќе мини.. да има црвена-зелена-црна и тако даље/

Сакам пенкала што пишуваат убаво, читко и течно, а не оние што треба да ги стискам за да напишам обичен збор. Изгледот ич не ми е битен.

Пенкало во животот немам купено...Земам од Кладнилници...:vozbud::pipi:

NE obrnuvam mnogu vnimanie so kakvo penkalo pisuvam, bitno mi e samo da ne prekinuva i da ne razmackuva.

Од шкоолто се купував по 3-4 пенкала и ке дадам на некој едно пенкало и другден не го враќат, па после другиот ден и друг ке потере и така ми ѓинат пенкаалта:drk::tapp:

xexe у опште не ми е важен изгледот на пенкалото...само да биде угодно за држење(тенко) и сино да пишува:salut:

Порано ептен обрнував внимание, ко колекционер бев, во сите бои имав, цртав со нив многу.Денес гледам пенкало да е и да не го размачка тоа шо го пишувам, не ми е битна дебелината, ни бојата.Поубаво ми е со молив, па можда и затоа не обраќам внимание на изглед, угодност, боја...

овие се моите најомилени пенкала што мерак ми е со нив да пишувам!

pro.jpg

Вакво иам скроз исто, само тиркизно, добар впечаток остава, на пример ко за на испит:pipi:
вакво и само вакво, други пенкала не поштујем!

Mnogu se vrzuvam za penkala i upalaci.
Ne gi sakam skapite ama poseduvam nekolku seta skapi office penkala vo kombinacija so tenkominec i dva odlichni upaljaci.
Chuvam edno penaklo vekje podolgo vreme i toa mi e najdrago.

Пенкало ко пенкало, битно е да врши работа и да не мачка кога пишуваш. Инаку си имам две колоквиумски со кои пишувам секогаш кога полагам, ама едното го позајмив на студентски и потоа не ми го вратиа така да веќе не давам:). Во основно не тераа да пишуваме со оние на патрони и имав Рекспен ама воопшто не ми се допаѓаа. Кај е тоа за дете:toe:. Имам неколку убави пенкала но најчесто пишувам со кои стигнам, освен како што реков за колоквиум:icon_lol:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom