Куманово, кумановци, кумановки

Баш ми е драго што ја започнав оваа тема ...

Ма знаев јас дека има Кумавновчани на форумов.

Гледам интересна дискусија тука и сакав да кажам збор-два за Зебрњак.

Тоа не било саат кула туку споменик кој е подогнат во чест на српската војска која ги столчила Турците уште пред познатата Косовска битка. Велат дека кај Турците постои изрека која гласи: Косово за Куманово. Сака да каже дека Турците толку биле десетковани во Куманово што решиле да им се одмаздат на Србите на Косово.
Остантото и историја.

Сакам да Ве поздравам сите (и Кумановчани и оние останати на форумов) и да ве повикам кога ќе дојдете во Куманово да не заборавите да отидете во некое од кафанчињата на СУЏУК или на МЕЗАЛ'К.
Страшна работа се за оние кој сакаат да јадат месо и изнутрици.

Има ли некој пробано?

D'R'N dupka напиша:

Сакам да Ве поздравам сите (и Кумановчани и оние останати на форумов) и да ве повикам кога ќе дојдете во Куманово да не заборавите да отидете во некое од кафанчињата на СУЏУК или на МЕЗАЛ'К.
Страшна работа се за оние кој сакаат да јадат месо и изнутрици.
Има ли некој пробано?

hm...ima ne` kumanovci..ama nesto smo "tapa":(.Nigde nikoj.
A ustvari...koj e od ku ovdeka na forum.Ja znam samo za nikolap...i eve...mozda ti(d`r`n dupka)...i...koj jos?

i...btw...kude preporucues da se ede mezal`k?Kude ima dobar?:)
p0Zzz...i ajde..aktivirajte se malko:)

Кичево : заради тоа што и железничката и автобуската се во иста зграда и не работат.

Anchi напиша:
hm...ima ne` kumanovci..ama nesto smo "tapa":(.Nigde nikoj.
A ustvari...koj e od ku ovdeka na forum.Ja znam samo za nikolap...i eve...mozda ti(d`r`n dupka)...i...koj jos?

eve i ja da ne se kriju

Ми кумановке млого смо префригане. . .-Он ме ј**е, ја га л`жу, он будала па мисли за мужа ќе га узму

Mandrak напиша:
Ми кумановке млого смо префригане. . .-Он ме ј**е, ја га л`жу, он будала па мисли за мужа ќе га узму
Od koe selo si be/ma ti?:raz:

D'R'N dupka напиша:

Гледам интересна дискусија тука и сакав да кажам збор-два за Зебрњак.

Тоа не било саат кула туку споменик кој е подогнат во чест на српската војска која ги столчила Турците уште пред познатата Косовска битка. Велат дека кај Турците постои изрека која гласи: Косово за Куманово. Сака да каже дека Турците толку биле десетковани во Куманово што решиле да им се одмаздат на Србите на Косово.
Остантото и историја.
A be D'R'N dupke ,sigurno profesor ti e bija Milco,cim pokazus takvo golemo istorisko znanje.

Anchi напиша:

Cuker i Bajdurci sa pravile najbolji mezal'k .Cuker gi e mija skembinja u vadu a Bajdurci pod sredorek,na s'm uliv na Konjarku u Kumanovku.Ama vise nema s'ga skembinja gi miev sas vodu od vodovod,a ona gi izmie svi "vitamini",takoj da s'ga nema vise istinski Kumanovski mezal'k.

Ја по мезал'к и не сам нешто...
Ама од суџук не се брану. :)
Ај и на мои суграѓани и далеко попривлачни суграѓанке да им честитам ПРВ Нову Годину. Па све најбоље и ко што викав куде нас, сви жеље да ви се испунив. Па 2007 домче да си гу чекам, одамна не сам бија у Куманово за Нову Годину.

NikolaP напиша:
Ај и на мои суграѓани и далеко попривлачни суграѓанке да им честитам ПРВ Нову Годину. Па све најбоље и ко што викав куде нас, сви жеље да ви се испунив. Па 2007 домче да си гу чекам, одамна не сам бија у Куманово за Нову Годину.

a...btw...kude si sga?:)

P.S. Happy New Year!!!
sincerely,AnA

У Љубљану ;). Ама нову годину задњи 3,4 не сам бија у Куманово...
Крушево, Ниш, Скопје и ск Љубљана...На пред Крушево не се сеќам куде :wink:

Кумановците се интересни луѓе, шегобијци, секогаш расположени, дружељубиви. Арно ама, кумановките секогаш ми оставаат лош впечаток на исфрустрирани девојки. Можда јас сум ги трефнал во погрешен период (читај - за време на ПМС).

Никола, преземете нешто околу девојчињава. Сите знаеме како се лечи фрустрираност :wink:

Acid напиша:
Кумановците се интересни луѓе, шегобијци, секогаш расположени, дружељубиви. Арно ама, кумановките секогаш ми оставаат лош впечаток на исфрустрирани девојки. Можда јас сум ги трефнал во погрешен период (читај - за време на ПМС).

Никола, преземете нешто околу девојчињава. Сите знаеме како се лечи фрустрираност :wink:
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
...............Anchi mudro molchi!!!!.............

P.S....a uopste si zapoznal nekoja kumanovka ili ova e samo kolku da promrchish nesto:)..i da se najdes u muabet??!!??!!
P.S.2.NikolaP..ne obrnuvaj vnimanie na komentarov...i ne se sekiraj..dobri sme si nie devojchinjata u ku:)

Anchi напиша:
...............Anchi mudro molchi!!!!.............

P.S....a uopste si zapoznal nekoja kumanovka ili ova e samo kolku da promrchish nesto:)..i da se najdes u muabet??!!??!!
P.S.2.NikolaP..ne obrnuvaj vnimanie na komentarov...i ne se sekiraj..dobri sme si nie devojchinjata u ku:)
Одма ми се сипа.. Гледате какви се кумановчанките?

Пријатно сум изненаден од струмичанките и охриѓанките, ама вие бе кумановчанки - тотално сте ме разочарале. Нико, прибери ги малку мен, ова станува сериозно. :raz:

....................Anchi mudro molchi!!!!.................
...i molchi...i .....i ke molchi..i ponatamu..zatoa sto ...no coment na vakvoto mrchenje:)
.......da si u ku...nema da imas moznost ni da dojdesh be do nekoja kumanovka a kamo li da lechis necii frustracii:).Ne deka ne si fraer ili ne znam sto... nego zatoa sto tie sto mrchat tolku i ne ni se bash interesni:)
P.S. nisto lichno:pos:
p0z

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom