Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
се врака муту за со џенова, топ ке тепаме

Стрелци на головите биле Сантана,Муту и Пацини.Сега им бегаме на Милан 4 бодови.

Драго ми е што избегнавме меѓусебен дуел,во 4 и полу финалето!За да биде бар малце интересно финалето во Манчестер(ако стигнете до таму секако)!

:)

Da AKO stignat i baern. Mislam deka fiorentina kje go osvoi uefa, a baern nema da igra vo finaleto :( So se odnesva do kalcoto mislam deka 4toto mesto kje go osvojat skoro sigurno.

дај боже ЈАС
многу сакам да ја гледам фиорентина во лига шампиони

lozar_kavadarci за фиорентина навиваш ??

у среда играме со наполи, јас мислам дека ке тепаме 0-1 , муту влага во форма а тоа е топ!

Ептен сакам да завршите на крај пред Милан, затоа што не заслужуваат да се над вас, после мизерната игра што ја прикажуваат.
Иако играте и во УЕФА Куп, се надевам дека ќе бидете пред Милан.
И ќе бидете!

Наголемо се шпекулира дека постои можност најдобриот стрелец на Фиорентина, Адриан Муту, да го напушти клубот и да се пресели во Рома, но претседателот на "виолетовите", Андреа Дела Вела, остро ги негираше тие шпекулации.

Водечките луѓе на Фиорентина во последниве неколку години успеаја да направат голема работа и од второлигаш да создадат тим кој ќе има успех не само во домашното првенство туку и во Европа. "Виолетовите" ќе настапат во четвртфиналето до Купот на УЕФА, а моментално на табелата од Серија А се многу блиску до местата кои наредната сезона ќе ги одведат во Лигата на шампионите.

Првиот човек на Фиорентина, Андреа Дела Вале, истакна дека клубот имаше големи финансиски трошоци за да дојде до нивото во кое моментално се наоѓа, а како главна цел им е да го освојат Купот на УЕФА.

"Многу сум горд што во нашиот тим играат и фудбалери од младинската екипа. Наше најголемо задоволство ќе биде и да се вмешаме во трката за 'скудетото'. Морам да признаам дека токму Муту е составен дел од овој тим и ќе биде многу тешко тој да го напушти клубот", изјави претседателот Вале.

lozar_kavadarci за фиорентина навиваш ??

у среда играме со наполи, јас мислам дека ке тепаме 0-1 , муту влага во форма а тоа е топ!
PA ZA KOJ DRUG OD ITALIJA? PO IZMINATATA SEZONA I VISOKOTO 5 ILI 6 MESTO,PO KAZNATA SO BODOVI MISLAM DEKA SE ODLICEN KLUB.

Сигурно ќе влеземе во Лига на Шампиони по повредата на Кака.Кака ја држи цела средина во Милан.

денес мора да осдиграме добро со наполи да тепаме, јас мислам ке биде 0-1

заебан тим се овие наполи, ај супер и милан изгуби
сеа мора да тепаме со лацио

Добро е што Милан изгуби.Со Лацио предвидувам дека ќе заврши 2-2.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom