Препаративна козметика или декоративна?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Прашање за женскиот пол, а можеби и за машкиот:pipi:
Што повеќе купувате и трошите: бела козметика или декоративна? Зошто?:smir:

Ееееј, јас сум фрик за козметика, без разлика дали е шминка или за нега на телото. Имам сВе.:icon_lol:

Што повеќе трошам? Искрено не сум забележала што побрзо ми се троши, бидејќи залихите се обновуваат инстантно.:)
Знам најмногу трошам на гелови за туширање и на креми за тело, затоа што имам ептен специфична кожа и ептен ми се суши од вода, па морам да се маринирам.:kesa:

trosam na se sto mi e potrebno.obozavam mleko za telo a za dekorativna kozmetika da ne prajme muabet.ne mi se zbora.sram mi e ko ke mi tekni kolku pari frlam za takvi raboti.ama to e to.mora da sme sredeni,neguvani i ubavi:pipi:

Бела козметика. Од секогаш.
Прв пат почнав да се шминкам после триесеттата.
Ама затоа пак, не можам да одолеам на тоници, мијалчиња и кремчиња за ова или за она. Ако за туширање ми требаат десет до петнаесет минути, за премачкување трошам бар дупло повеќе. За шминкање само пет минути. Ма, ни толку.
Зошто ми е декоративната козметика во втор план? Затоа што е маска што се вади на крајот на денот. Сум имала пријателки кои толку сраснале со својата шминка, што изгледаат како комплетно поинакви личности кога ќе ги начекаш наутро. Тоа ми е малку :ija:
А да не спомнувам за смрдли кои врз нечисто лице плескаат пудра, или се обидуваат со парфем да ја покријат реата повеќедневна. Бљак!

И јас слично нешто како и двете над мене. Најмногу сакам гелови за туширање а послебножеле за туширање ммм, и млеко за тело. Ептен ми е убаво, после кожата кога ми мириса прекрасно.

Не се шминкам многу па затоа и не трошам многу на декоративна козметика.Додека па кожата мора секогаш да ми биде мазна,мека и убаво да мириса : )) Имам најразлични кремови,лосиони и сл. и на тоа стварно трошам пари

Бела козметика дефинитивно! Трошам на креми за лице - дневни, ноќни, на млека за тело, на пилинзи, на креми за стапала, лосиони, тоници. Од декоративната најбитна ми е маскарата, креонот и сјајот за усни...друго скоро и да не купувам

Бела козметика! Можам и парфимерија да отворам од толку шо имам. :pos: Ги обожавам млеката за тело и геловите за туширање, дури и претерано ги употребувам. После многу трошам на кремови и лосиони за лице зато шо имам многу специфична кожа.
Исто и декоративна многу користам и премногу имам ама сепак неспоредливо е. :nokti:

повеќе трошам на бела козметика..имам најразлични креми,млека за тела,шампони и гелови за туширање,а да не зборам за шампони,балсами,регенератори,маски и силиконски капки за коса.не е дека не користам декоративна козметика,доста пари и на тоа фрлам ама мислам дека за да ти прилега декоративната козметика пред се треба да се грижиш за телото,нормално со бела козметика:)од декоративна користам само римел,пудра,сјај и понекогаш руж и сенка за очи затоа што го сакам природниот изглед

Трошам и на бела и на декоративна козметика исто.
Од бела козметика постојно купувам некои нови купки за туширање и креми и млека за тело, потоа шампони, регенератори, маски за коса и маски за лице...
Од декоративна козметика бидејќи ја употребувам често, се разбира во умерени количини, најчесто купувам нови сенки и маскара, пудра на неколку месеци, карминчиња и сјајчиња секоја недела зошто често ги губам.:kesa:

Повеќе трошам на бела козметика отколку на декоративна, затоа што ретко се шминкам. Додека гел за туширање и млеко многу користам.

И бела и декоративна козметика имам, да не речам, цел козметички салон. Белата ја користам значително повеќе, дефинитивно. Декоративна, многу ретко, скоро и не ја регистрирам дека е присутна. Зошто, само бог знае. :pos: Треба да земам да исфрлам сВе тоа...
mysmilie_1193.gif

Повеќе купувам бела козметика,креми,млека...и не знам уште што ти не,а декоративна помалку,бидејќи не сум многу по шминкањето(мада имам многу таква,ама ми стои во плакар,не ја користам:)).

izglada na ovoj forum site sme friks za bela kozmetika.i jas trosam mn na nea.prosto obozavam losioni za telo.momentalno gi koristam onie na FRUTINI so miris na razni ovoski.imam i mnogu kupki,gelovi,kremi za sekoj del od teloto.od dekorativnata najmnogu trosam na sjaevi za usni

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom