Живот со родители?

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Ако сакаш ефикасен развод без многу расправии..за брзо време, да..живеј си со твојте.а ако сакаш твој живот и да бидиш нов човек крши глаа на ново место

Јас и без да се омажам планирам да се отселам од дома и да се осамостојам кога ќе имам средства за самостоен живот. Во брак/заедница, не се ни впуштам воопшто пред да знам дека ми е загарантирано станбеното прашање.

Во некој краен хипотетички случај, со моите може и би се сложила... Ама со родителите на мојот партнер, ни во најлош сон.

Нормално, не можам да знам како ќе се одвиваат нештата и кои ситуации ќе ме доведат до што... Ама ако не се случат непредвидливи нешта (како несакана бременост и слично), нема да живеам со ничии родители, ќе имам свој сопствен дом.

До 20сета..некако можев да терам покрај моите, ама последниве 3+ години едноставно потреба за свое... самостојност и докажување на сопствените сили и можности :)

Отсекогаш сум била цврсто за ставот дека младите (не ми текна друг збор :)), треба да си живеат посебно т.е посебно да си го градат својот живот, без мешање од родителите на едниот или другиот.

Прво планирам станбено да се обезбедам, навистина немам намера да живеам со родителите, било мои, било негови. Сакам мој живот, сакам јас и он да си градиме заедничка иднина и да си градиме нешто наше и сопствено. Можеби би можела да поднесам некој краток период, додека се снајдеме, ама тој период да е стварно краток (1 - 2 месеци). Затоа прво обезбедување, па после мажење и слично.

Абе ако немаш пари нема да бираш со кој да живејш и да ти е гајле дали ќе се осамостојш, само покрив над глата...

Gledam temava e odamna zapocnata.Jas sum apsolutno za samostoen zivot.
E sega vistina mnogu me interesira sto bi napravile ako mazot e da kazam "patoloski" povrzan za roditelite,posebno majka mu. Eve na primer si mu ponudila samostoen zivot koi ti go ovozmozile tvoite(ama vo grad kaj sto ne se negovite roditeli) si mu nasla rabota so solidna plata,a ti veke rabotis i treba samo da uzivate,a toj te nateral da zivees so negovite roditeli kade imas samo 1 svoja soba,a ti si prifatila zaradi deteto da raste so roditeli,pak ti rabotis,a toj e nevraboten i po cel den sedi doma so roditelite(penzioneri) i ceka drzavata da go vraboti.Mnogu me interesira vaseto mislenje!!!

Со фактот дека најубаво ми е кога сум сама дома, се журкам до бесвест и сл. , го одбирам самостојниот живот,затоа што неможеш цел живот под покривот на мама и тато. Треба да се научиш на независност некогаш, или што?
Неможам да го дочекам тој ден кога ќе добијам my own place :pipi: :vozbud:

Se soglasuvam ijas i nema sto da se dodade:poarno e bez stari!

ne se zivee so stari..zimi se jas sum svedok....najmnogu sum tazen koga otkako ke shmeknam nekoja vecerta ne mozam da ja donesam doma pa da se mazime i galime na raat. Ne mozam poradi moite....
sakaaaam da ziveeaaam saaam:(:(

Срценце:smir:Многу ми е зал за тебе знам како ти е

Gledam temava e odamna zapocnata.Jas sum apsolutno za samostoen zivot.
E sega vistina mnogu me interesira sto bi napravile ako mazot e da kazam "patoloski" povrzan za roditelite,posebno majka mu. Eve na primer si mu ponudila samostoen zivot koi ti go ovozmozile tvoite(ama vo grad kaj sto ne se negovite roditeli) si mu nasla rabota so solidna plata,a ti veke rabotis i treba samo da uzivate,a toj te nateral da zivees so negovite roditeli kade imas samo 1 svoja soba,a ti si prifatila zaradi deteto da raste so roditeli,pak ti rabotis,a toj e nevraboten i po cel den sedi doma so roditelite(penzioneri) i ceka drzavata da go vraboti.Mnogu me interesira vaseto mislenje!!!

Како прво убаво да си ги отвориш очите пред да се мажиш и да бегаш од ваквите како од оган.А ако веќе поради некоја причина си се за:sekss:ла и си нагазила на мина треба јасно и отворено да си ги кажеш твоите ставови.Ептен е глупаво да имаш сопствен стан а да се стегаш во едно сопче за господинот да биде цел ден покрај мајка му.Ама јас мислам дека не постои проблем што не може да се реши и крајно време е да ги преземеш работите во свои раце ако сакаш да видиш што е живот.Снежан4е ти посакувам се најдобро и многу среќа ако постов се однесува токму на тебе:helou::back:

Живот со родители.Ма,не никако!Скоро прочитав дека жените страдаат од висок притисок и кардио болести,токму од живот со родителите(на мажот).
Секојдневниот стрес придонесува за тоа:duel:

Секоја девојка нека си ги отвори очите четиринаесет,оти живот со родители додека сте во брак е невозможен,ова од искуство ви велам...колку и да сте добри,или колку и да се они добри сепак доаѓа да судир на мислења,интереси и пред се разликата во годините и размислувањата си го прави своето.

Доколку не сте во можност да живеете сами,ке мора да издржите(како мене),да молчите,да отсапувате од вашите принципи,за општо добро:smir:

После пат под нозе и секој нека се снаога сам,така е најубаво и најслатко...
Како би успеале сите ние во животот,ако не сами?

Успех на сите и ве советувам да не си правите илузија дека таков живот е возможен...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom