Живот со родители?

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Vo posledno vreme samo za toa se zbori sekade, pochnuvam i da se nerviram. Stvarno!
Pa aj da prasham i ovde:
Stapuvate vo brak, so soprugata/got dali bi ziveele so nekoj od roditelite? I zashto? Bez razlika dali kaj nea/nego i bez razlika koja familija ima podobro materijalno stanje, znachi ve molam bez odgovori od tipot: bi ziveel ako tamu ima golema vila a jas imam mal stan!
Prashuvam chisto koe e vasheto gledishte na tie raboti, dali bi podnesuvale sekoj den da imate guzva niz doma, da delite smetki so roditelite na edniot, pa za vechera da se sobira cela familija itn.
Jas lichno sum mnogu protiv, mozda radi shto sum naviknat sam da si vodam smetka, mozda mi e samo film zashto ne sum vo brak, ali i koga ke bidam nesakam da ziveam so roditeli ni moj ni nejzini. Sakam da si oformam dom kakov shto jas znam i sum zamislil da bide, ednostavno nesakam da mi semesha drug. Ne deka jas ne bi prifatil nikakva pomosh od niv, ako mi treba mozat da mi pogonat i koga sum oddelen neli? I ne deka ne gi sakam ili ne gi poshtuvam. Bashka i ako imam luge doma kako ke donesam shvalerka koga zena mi e na rabota? hehehehe!:pos2: :pos2: ... da ve olabavam malku da ne go stavite na dusha muabetov!!!:smir:
Bash me zanima....

Sakam da si oformam dom kakov shto jas znam i sum zamislil da bide, ednostavno nesakam da mi semesha drug. Ne deka jas ne bi prifatil nikakva pomosh od niv, ako mi treba mozat da mi pogonat i koga sum oddelen neli? I ne deka ne gi sakam ili ne gi poshtuvam.

bas taka, da ne se povtoruvame :) i jas bi sakala da ziveam sama so soprugot, ne bi sakala so roditeli nitu negovi nitu moi.

Многу јасно, ако си решил да се осамосталиш биди самостален до крај! Е сега друго е ако се нема услови и приморан си да живееш со родителите али ако сакаш ќе се потрудиш и ќе најдеш излез и од таа ситуација. Јас сум за да се живее сам само со партнерот.:helou:

Па и јас сум повеќе за самостоен живот ама па мора да се гледа малку и на позитивните страни.
На пример кога ќе се има деца,не мора да се даваат пари за градинки,или па има помалку грижи за плаќање на сметките,но се зависи и од луѓето.Ако се некои тумруци,гласам за живот само со партнерот:)

Самостоен живот-дефинитивно.
Не можам да кажам и не знам времето што ќе донесе, но се надевам и ќе настојувам самостојниот живот да биде нашиот избор.

Ако не иде, зимаш еден станбен кредит од СТБ, и после работиш цел ден и цел живот го плаќаш кредитот, ама барем знаеш живееш самостоен живот, што сигурно ќе биде најдобар избор за и за мене а и за децата.

кој не е за самостоен живот и за оформување на свој дом!тоа е најздрава средина за еден пар и семејсво во кое треба да се растат деца!оформувањето на сопствен дом не е непоштување на родителите или нешто слично!тоа е потреба во денешно време!

Да, и јас сметам дека најдобро е издвоено.
Така децата кои ќе растат, ќе растат во здрава средина,а родителите ќе имаат прилика да ги воспитуваат сами, без туѓо мешање.

А и општо така е поздраво, за самиот брак,за самиот пар.
Ем полесно ќе им е да се прилагодат, да си ги поделат обврските,одговорностите и слично.
Сега нормално, живеењето со родители има некој придонес, сметки, готвење, заштеда,али сепак едно е да си во брак со еден човек, а друго со 3ца. :)

хмммммм, епа јас би одбрал повеќе самостоен живот, без родители. Мислам дека тоа што ќе го имам со мојата жена, не треба да го делам со НИКОЈ, ама баш НИКОЈ! Да с ебудам сабајле и мама (мама ееееееј мамааааа) да ме чека со направена храна, да слушам кој се бапнал во ѕидот од комшиите, кој се опцул... Мислам бљаааак. Мислам дека мајката треба да е тука до денот за ‘свадба‘. Била ме одгледала и мислам дека изградила добар и самостоен човек кој понатаму треба да се грижи самиот за себе.

Апсолутно самостоен живот,цел живот живееме во заедница и преку глава ми е од тоа баби дедовци тетки-калакурница,и сум рекол додека не се обезбедам станбено да имам кај да го поминам остатокот од мојот живот со жената и децата без да ми се врткаат низ куќа трети лица не се женам!
Некој спомна погоре позитивни страни немора да се даваат пари за градинки не се согласувам со тоа,пре би дал детето да ми оди во градинка да се дружи со деца на негова возраст да си игра отколку да седи по дома со баите и дедовците и да чмае...

ne bi ziveel so roditeli. nema sansi. koa veke stapuvas vo brak veke si sozreal si se osamostoil si se otkacil od roditeli i od taa faza na zivot. ne bi ziveel

Кога би стапил во брак дефинитивно не би живеел со родители. На мене и сега не ми се живее веќе ама морам, иначе кој ке ме издржува?
Ама кога ке наполнам 19 или 20 ке си литнам одтаму ке си се женам и ке си живеам сам.

Кога би стапил во брак дефинитивно не би живеел со родители. На мене и сега не ми се живее веќе ама морам, иначе кој ке ме издржува?
Ама кога ке наполнам 19 или 20 ке си литнам одтаму ке си се женам и ке си живеам сам.

еве бе брат, ја имам 21, ама не се летнува туку така, ...мислам мозе да летнам, ама тоа ќе биде пат кон мизерија...јеби га ќе мора да се стрпам до диломирањето , па и до вработување, па и до заработување на некој денар повеќе, оти не е едноставно ти во нашава држава така да се одделиш и убаво да ти биде, освен ако не си син на некој "апаш" па па тато да ти обезбеди се тоа...

Jas ne bi sakala da ziveam so moite, nitu so negovite roditeli

Па вака.. се согласувам со повеќето мислења од погоре. Мислам дека кога двајца стапуваат во брак тоа значи почнување на нова фаза во животот што е многу нормално. Јас сум за живот без родители, ниту негови ниту мои. Мислам дека, таквите бракови во кои родителите премногу се мешаат не водат баш во добра насока.

Имам едно потпрашање за сите вас. На пример.. таткото гради куќа и си прави планови како ете на горниот спрат ќе си живее синот кога ќе му се ожени и слично.. дали би прифатиле да живеете под ист кров, значи различни станови ама иста куќа?

Искрено јас.. попрво би инвестирала во бар некое мало станче одколку во спрат од куќа.. и во ваква ситуација не би сакала ни под ист кров да сум. А вие што мислите?

:prasalnici:

Генерално земено, не сум за. Кога веќе се осамостојуваш, оди до крај
Ама па гледајќи на финансиската моќ на новопечените двојки, тогаш повеќе им се исплаќа да живеат со нечии родители. Сега друго е шо ќе немат доволно комоција и приватност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom