Дали би ја промениле верата за милион евра?

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.735
Поени од реакции
1.340
Дали доколку некој ви понуди милион евра би сте се конвертирале во друга религиска организација?

Никако!!!!!!!!!!! Нема шанси!!!!!!!!!:nenene::nenene::nenene:

Не постои теоретска шанса!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:nenene:

Зошто си толку пресигурен во сопствената религиска определба?
Јас би ја променил мојата за без пари доколку утврдам дека она во кое што верувам се темели на лаги

Зошто си толку пресигурен во сопствената религиска определба?
Јас би ја променил мојата за без пари доколку утврдам дека она во кое што верувам се темели на лаги

ок е тоа, ама колку што разбирам, не се работи дали ти сакаш, туку доколку ти понуди некој пари, ти дали би прифатил да ја смениш. барем јас така го сваќам:smir:

Не ми прави разлика. Јас сум крстен христијанин, ама не се осеќам како таков. Не се осеќам воопшто религиозен, во смисла да сум припадник на христијанство како што се другите. Едноставно ми го наметнале ко сум бил бебе.

Ако важи понудава и за атеисти, давај парите. :))))

Nema pari za verbata edino nesto sto sum siguren deka nikad en bi go prodal

Верувам во господ али не сум религиозен, така да без никаков проблем би го направил тоа

Уф не како јас да се продавам, бљак
ни за 2 милиони евра!

Би ја сменил од православна во протестантска.

...

Дали доколку некој ви понуди милион евра би сте се конвертирале во друга религиска организација?

Да ги погледнеме работите реално:

1.Секој може да каже дека не би ја сменил верата за пари, но за тоа треба да биде страшно религиозен и да има доволно пари за да го живее животот повеќе од убаво.
2.Некои не би ја смениле верата за пари само затоа што имаат свое јас и не би да се продадат за пари + уште од мали на часевите по историја не учеа дека не треба така.:pipi:
3.Алчните на кои верата не им е битна ни блиску колку што им се битни парите, па слободно би биле муслимани, само да ги имаат парите во џеб.

1.Будали
2.Реалисти
3.Матријалисти

Јас би да се граничам помеѓу Реалистите и Матријалистите ... не ми е битен начинот на кој ќе го почитувам Бог, битно ми е само да го почитувам и бар додека живеам на земјата негова, да живеам како што треба.

Во пеколот веќе имам резервирано почесно место.:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom