Ресторани - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Iris
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам сите што препорачувале, па ќе препорачам еден од најелитните ресторани во Скопје - Камник.

Атмосферата тивка, јадење само дивеч, избор на вино преголем. Цени прескапи, јас бев на 18 род сеа кај другар, потроши 7000 ден за 5ца, онака лајт јадење и пиење, ни претерување ни премалку. Инаку местот и јадењето и се е претоп.

Закажување обавезно, бидејќи владините ручеци и се друго што се одржува такво е таму. На врата ве пречекува обезбедување со калашников и сл. Секој што може да си го дозволи обавезно да го посети. Ресторанот е вреден преку 1 милион евра, целиот мебел е направен од еленски рогови, додека целиот комплекс со хотелот ( значи не е само ресторан, си постои и хотел ), со се приватните куќи на газдата и слично вреди премногу.

Vaka ova ne odgovara na temava ama da prasam ekskluzen restoran vo skopje samo znam deka pocnuva Na Bukvata M ne e memento ni makeodnska kuka, na koj ke mu tekne ke mi pmogne mn :)

Едно прашање, има едни два ресторани, пицерии шоидасе, во Капиштец кога се иде накај центар - од Ѓорче - од десна страна. Во близина на католичка, да не знае некој како се викаат?

Едната пицерија ти е Балила, другата 511

Национал ја препорчувам како една од најдобрите ресторани (од услуга, до јадење итн). После неа Македонска куќа. КостаРика или како беше онаа кај парк. Канцона (Тафталиџе), а и до неа има едно мало кафанче и тоа е добро. Тие се тие што ми оставиле впечаток.

Едно прашање, има едни два ресторани, пицерии шоидасе, во Капиштец кога се иде накај центар - од Ѓорче - од десна страна. Во близина на католичка, да не знае некој како се викаат?
Воденица и Интермецо кафичот. И мислам уште едно имаше, ама не ми текнуе името. Воденица е екслузивен ресторан.

Ако сакате многу вкусна и ефтина храна - ресторан Срма Тафтачиџе, идете и пробајте било што во фурна, малце ќе почекате да, али затоа нема да зажалите. Од поскапите Балканика ја обичам доста, кога и да треба нешто важно да се прослави таму идам.

Воденица најубави слатки прават. Еден обичен пудинг е awesome таму.
Иначе бев денес у Фурна, кај Млечен се наоѓа и ме изненади. Не идете таму.
Редовно си дремам во Торос. Имаше пред некоја недела - специјалитет: увијач на шведски начин.
Тоа ти е пилешко, свиткано со сланина и внатре има мед и чили пиперка. Мене ми се свиѓаше бааги, па 2 мавнав :)

DOJRANA e restoran so prekrasen ambient,ubavo prigotvena hrana i dobra usluga...EDNOSTAVNO E NAJDOBAR RESTORAN U SKOPJEVO ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom