13 семејства кои владеат со светот

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.116
Ама и ти си бил крајно неинтересен,можеше да вметнеш некоја самовила, некој змеј со 13 рогови...
Кога и сам знаеш дека теориите на заговор се одлична идеја за трошење на времето и изигравање главен мистик во друштво.
Е добро де, сега пак интересен да сум... види во колку часот пишувавав...
Завршував со работа и ова ми беше како вентил :)

Имам одбивност кон теории на заговори и слични глупости и секогаш се трудам да додадам нешто валидно во купот кал... А тогаш сум сериозен! :vozbud:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Site ovie stvari koi mozete da gi najdete na net okolu ovie ,,13 ''semejstva se cista izmislica:).David Icke ne si interesen veke :))
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 09:01 ---
Фриц Спрингмаер e samo eden obicen folirant :) .Idiot koj izmisluva gluposti i budalastini.Ne veruvajte na vakvi tipovi ,koi samo se koristat so dobri mediumski trikovi za promocija na nivnite lagi.
Секако, ни понуди многу повеќе за верување со твојов единечен пост, отколку месеци / години истражувања што некој од нас сигурно направил :tapp:

Член од
10 јуни 2012
Мислења
82
Поени од реакции
57
Јас не верувам многу во суеверноста на бројот 13, едноставно сите го сметат за баксузен број, али за некој е и среќен. А и доколку некој мисле дека со светот владеат 13 семејства, тоа е уште на почетокот голема измислица која што едноставно би сакал да ја читам доколку би немал што да правам, па дури и тогаш би си нашол некоја попаметна идеја. Политиката, разузнавачките служби, големите политички идеологии, паравојните единици се тие што владеат со светот, мислам кога би изгледале некоја емисија за КГБ, па дури и за УДБ-а ќе сфатите која моќ ја имале тие, и што значи да се биде моќен.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Жалам мила што ќе те разочарам ама гореспоменативе се марионети на Б.Ц:vozbud:
http://www.dejanlucic.net/cirilica/hobotnica_rotshild.html
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 08:05 ---
Јас не верувам многу во суеверноста на бројот 13, едноставно сите го сметат за баксузен број, али за некој е и среќен. А и доколку некој мисле дека со светот владеат 13 семејства, тоа е уште на почетокот голема измислица која што едноставно би сакал да ја читам доколку би немал што да правам, па дури и тогаш би си нашол некоја попаметна идеја. Политиката, разузнавачките служби, големите политички идеологии, паравојните единици се тие што владеат со светот, мислам кога би изгледале некоја емисија за КГБ, па дури и за УДБ-а ќе сфатите која моќ ја имале тие, и што значи да се биде моќен.
Ne tuku obratno druze.Site ovie sluzbi sto ti gi nabroja se pod komanda na Rotsild i Rokfeler odnosno ovie dve familii go imaat sekogas posledniot zbor.
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 08:06 ---
Кој навистина управува со светот во кој живееме? Фриц Спрингмаер во својата книга детално и опсежно ги открива 13-те илуминатски семејства (крвни линии) кои владеат со нас. Меѓу нив се Ротшилдови, Рокфелерови, Оназис и Кенеди...но, замислете дури и Волт Дизни и МекДоналдс (познати по фаст фуд рестораните)! Да не ги заборавиме и европските кралски семејства, особено британското кое има удел во повеќето случувања низ светот.

Подетално за семејствата:

http://www.bibliotecapleyades.net/bloodlines/index.htm

Кој на оваа листа е најголемо изненадување? И што мислите, зошто баш токму 13...? Баксузен број:D
http://www.ivonazivkovic.net/
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 08:29 ---
Inaku da im kazam na site onie sto ne znaat deka familiite Rotsild i Rokfeler ne se evrei tuku germanci a sirum svetot se pretstavuvaat kako evrei za da go prikazat evrejskiot narod vo najloso svetlo pred celiot svet isto kako albancite sto pravat kriminal niz cela Evropa koga se pretstavuvaat kako makedonci za site da pomislat deka makedoncite se najgolemi kriminalci.Da bea evrei nemase da mu naredat na Hitler koj bese nivna marioneta da izvrsi najgolem genocid vo coveckata istorija tokmu na niv a ne na drug narod.Ste se zaprasale zosto na svajcarskata teritorija nikogas ne se vojuvalo pokraj tolku mnogu vojni vo Evropa?Svajcarija kako drzava zaedno so Izrael e privaten imot na bankarive kade celo nivno bogatstvo go cuvaat tamu i za sekoj gram tugo zlato sto go cuvaat zimaat golemi provizii.od tamu e i visokiot standard na graganite sto ziveat vo Svajcarija.Ne slucajno nivniot frank e najstabilna valuta vo svetot zatoa sto podloga mu e zlatoto.Koga celo zlato sto se cuva vo Svajcarija se iznese i odnese na drugo mesto standardot ke bide ponizok i od nasiot zatoa sto treba covek da e lud da pomisli deka od proizvodstvo na sirenje,cokoladi i saati moze edna drzava ekonomski da bide tolku silna.Germanija sto ima desetina fabriki za koli i uste iljadnici vo site mozni oblasti ima ponizok standard od Svajcarija sto e apsurd.Nekoj ke rece deka Germanija ima deset pati poveke ziteli od Svajcarija no prihodite sto gi nosat site fabriki vo Germanija po glava na zitel se mnogu pogolemi od site fabriki vo Svajcarija po glava na zitel.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Повеќе фактори играат улога. Работите се толку испреплетени, што од едно обично гуглање не можеш се да дознаеш (а личи дека таков ти е твојов модус операнди). Светот е рефлексија на интересите на повеќе групи, затоа е и толку заебан. Да беше една група која е проблематична, немаше да биде толку тешко да се реагира. А што се донесува до тие 13 семејства, нема симболичк аврска бројката - тоа им ја припишуваат одредени теоретичари на заговори. Се работи за семејства кои уште од памтивек имале моќ и влијание, и донесувале одлуки во врска со глобални прашања. Очигледно, не сите биле паметни одлуки (според мене, поголемиот дел не се).

Член од
10 јуни 2012
Мислења
82
Поени од реакции
57
Повеќе фактори играат улога. Работите се толку испреплетени, што од едно обично гуглање не можеш се да дознаеш (а личи дека таков ти е твојов модус операнди). Светот е рефлексија на интересите на повеќе групи, затоа е и толку заебан. Да беше една група која е проблематична, немаше да биде толку тешко да се реагира. А што се донесува до тие 13 семејства, нема симболичк аврска бројката - тоа им ја припишуваат одредени теоретичари на заговори. Се работи за семејства кои уште од памтивек имале моќ и влијание, и донесувале одлуки во врска со глобални прашања. Очигледно, не сите биле паметни одлуки (според мене, поголемиот дел не се).
Па брат, се знае дека тоа се семејства коишто имале моќ уште во минатото, и дека денеска уште владеат во некои сфери, но јас тоа не ми го нарекол дека владеат со светот, а уште помалку верувам или може да се каже и не верувам дека со светот владеат 13 семејства. Самите тие теоретичари на заговори го прават ова за да изгледа на некој начин поинтересно, или пак добиваат некој голем хонорар ова сето да го искажат во некој документарен филм.

Член од
20 мај 2012
Мислења
11
Поени од реакции
7
Зошто баш 13 семејства?Можеби сакаат да изиграваат Исус и дванаесетте апостоли:D

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Па брат, се знае дека тоа се семејства коишто имале моќ уште во минатото, и дека денеска уште владеат во некои сфери, но јас тоа не ми го нарекол дека владеат со светот, а уште помалку верувам или може да се каже и не верувам дека со светот владеат 13 семејства. Самите тие теоретичари на заговори го прават ова за да изгледа на некој начин поинтересно, или пак добиваат некој голем хонорар ова сето да го искажат во некој документарен филм.
Respect za ova :))

Член од
1 јули 2012
Мислења
21
Поени од реакции
16
Дали владеат 13 или 23 семејства нема никаков доказ дали станува збор за научно поткрепен или излезен во јавност со факти кои би ја подржале твојата теза,но доколку зборуваме хипотетички бројката според мене е и помала, да речеме 5 и најверојатно нема да дознаеме во скоро време кои се тие,од каде се и каде делуваат воопшто.Само единствено нешто знам дека кои и да се функционираат беспрекорно и совршено.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Nema vrska,vo sekoe opstestvo i vo sekoja drzava postojat luge koi imaat mok da deluvaat vrz rabotata na taa drzava.Ako bi postoela takva grupa na luge koi go vladeat svetot,najprvo bi g obedinile interesite na nekoi od najgolemite sili:SAD,Rusija,Kina,Japonija...Kako sto mozite da vidite SAD i Rusija se cesto vo konflikt za politickite prasanja,SAD i Kina se vo konflikt za politickite prasanja.Amerika poleka ekonomski stanuva second -rate power.I vie sepak mislite deka postojat semejstva koi go rakovodat celiot svet.Postojat razlicni interesi i poedinci vo edno opstestvo koi imaat mok da si gi ostvarat celite.Toa edinstveno postoi .Nekoj kjaruva od devalvacija na dolarot,krizata vo evrozonata,globalizacijata ,no toa ne go pravi toj da vladee so svetot.Toa znaci deka toj vo ramkite na svojata drzava ima mok da gi ostvari svoite biznis interesi.Kina stanuva svetska sila broj eden koga sme kaj ekonomijata.Sto mislite zosto?Dobar del od svetskoto proizvodstvo e koncentrirano vo Kina.Vo tamosnoto opstestvo postojat poedinci koi si gi ostvarile svoite celi i se ofajdile so milijardi.TIe ne go vladeat svetot,se snasle da se zbogatat vo Kina.Nekoj se zbogatil i vo Amerika,Rusija,Makedonija...I od se najglupavo mi e mislenjeto deka site tajkuni koi se naogaat vo Forbes magazinot go dobile bogatstvoto na poklon od onie semejstva koi go vladeat svetot hahahaha:pos::pos::pos::pos: :pos: i glumat deka se mokni ahahahah.:pos::pos::pos: THe point is:Sekoj covek so barem malku mok i bogatstvo ima vlijanie vrz rabotenjeto na svojata zemja i toa e se.

N

Nicky Santoro

Гостин
Можеби не се 13 семејства али факт е дека сите ние т.е цел овај свет зависи од максимум 15-20 луѓе

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Svetot zavisi od mnogu poveke od 15-20 luge,od prosta pricina sto postojat okolu 1000 premnogu bogati i premnogu mokni luge so razlicni interesi i razlicni celi.Fakt e deka tie zaedno ne mozat site da rabotat,samo poglednete gi najbogatite luge na svetot na Forbes listata(edinstvenata merodavna lista zasega) kolku razlicni interesi imaat i kolku prepukuvanja ima pomegu niv ,za pari normalno.Kade ima pari tamu ima i kavga,taka da ne mi se veruva deka nekoj od niv bi prifatil celosno da raboti so nekoj drug bez da se javi konflikt na interesi :)

F

FARANG

Гостин
Svetot zavisi od najmalku 1000 luge. Vo sekoja drzava ima 5-6 (a vo pogolemite i poveke) luge sto vlijaat na zbivanjata i se ekonomski relativno mokni. Kolku sakate debatirajte ama ni rockfeller ni rotchild a najamalku onazis ima nekoe vlijanie vo kina, vietnam ili mozambik na primer. Tocno ima pomokni familii i so tek na vreme ako svetot celosno se globalizira ke se svedi na pomalku mokni familii ama kako sto trgnalo se poveke mi izgleda ima da zapri toa globaliziranje oti se poveke se cini deka kinezite a ne amerive ke zavladeat na toj nacin.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.116
13-те семејства немаат врска со богатите и познати семејства што вие ги споменувате овде кои играат некаква улога во економијата, науката, војската...
Овие 13 непознати семејства ги создаваат и уништуваат овие богати и познати семејства кои сите ги знаеме, според некои нивни замисли и потреби, во дадено време и дадени политички збиднувања.
Ако овие 13 семејства сакаат да има светска војна за која мислат дека е неопходна и потребна, тие ќе ја иницираат истата, а вие не можете ништо во врска со тоа. Така било во минатото, така е и сега.
На човекулецот секогаш му треба некој над него за да не ја расипе Земјата до толку за да исчезне и последниот човек.

П.С. Добра приказна ќе излезе ова на крајот :)

П.П.С. 13-те семејства да не се 13 линии на иницијациски системи во светот? Случајно мислам вака да прашам? :)

F

FARANG

Гостин
nema veze toa e veke filmanje deka 13 semejstva moze da imaat tolkava mok pa duri i vojni da pravat

Kajgana Shop

На врв Bottom