Дали се графитите уметност

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување

Дали графитите ги сметате за уметност или не?

• Да

Гласови: 183 93,4%
  • Не

Гласови: 13 6,6%

• Вкупно гласачи
    196
Ја одсекоаш сум сакал да напишам графит: "Џеј пева као змеј"

Да мислам дека графитите се уметност.Урбана уметност.Не лесно да се смисли и нацрта разновиден графит.:)

pa da.. umetnost se.. samo glupavo e shto gi crtaat kade kje stignat.. sea ne mozi nekoj bez moja dozvola na mojata kujka da mi chkrta ako jas nejkam to da go praj.. ali ete go prat.. jbg..
Ако е добар цртачот, воопшто нема да ми смета

Grafitite definitivno spagjaat u umetnost,a obicni natpisi od tipot na
'Komandant Koki' so go ima na sekoja zgrada u skopje ili "brane daj caska rakija" zaebi.
Тие не спаѓаат тука, посебна тема има за такви „графити“
Kако бе беа, што им се десило? Одамна ме нема патот донесено натака и не знам за такво нешто. Ееее значи стварно не се фер ако ги избришале. Цццццццццц
ЛЕЛЕ!!! ДА ИМ Е**М ТОА ГЛУ****ТЕ, прошетајте накај карпош 1, 2 да видите БЕЛИ ФЛЕКИ ПО ТОА ЗГРАДИТЕ, не само по факсот:nenene:
Зградите у карпош беа со најбољи графити, особен од Џез и Шок! Али ете, им сметале графитите... АЛИ КОЈ К** ФАРБАЛЕ ПО СИВИТЕ, СТАРИ ЗГРАДИ СО БЕЛ ПОЛИКОЛОР!? ТОА ИЗГЛЕДА ГРДО!!! БАШКА НА НИШО НЕ ЛИЧИ, СИВА ЗГРАДА СО БЕЛИ ТАЧКИ!!! ЛЕЛЕ, КОЛКУ СЕ НЕРВИРАМ КОГА ЌЕ ПОМИНАМ ПОКРАЈ ТОА!!! Ако им биле грди зградите со графити, вака се 450 пати погрди! Замисли сеа дојде некоја делегација за европска унија или нешо слично... ШО ЌЕ РЕЧАТ КОГА ЌЕ ГИ ВИДАТ ГЛУПИТЕ ФЛЕКИ НА ЗГРАДИТЕ (БАШКА НИЗ ТОА СВЕ СЕ ЧИТА ШО ПИШУВА, НЕ СЕ НИ ПОТРУДИЛЕ ДА ИЗБРИШАТ)!!! ЛЕЛЕ!!!... Ај доста за ова, ја глеате поентата, доста е
Да мислам дека графитите се уметност.Урбана уметност.Не лесно да се смисли и нацрта разновиден графит.:)
Ако црташ на тетратка, лесно е, ако црташ на ѕид, пази да не згрешиш. xD

jas crtam, i sum mnogu revoltiran radi ova akcijava so brishenje, i mi nacrtal nekoj makedonski znaminja tamu(toa e super!ali sepak i toa e vandalizam,veke ako zborime za toa) i ne e fer tie ne gi brishat:D sea zimi majka ke otidam na fakultetot tamu ke nacrtam moe parche so makednosko zname vnatre:D hahahah pa nema da mi go brishat:D :vozbud::vozbud::vozbud: :pos2::pos2:

Секако дека се уметност... и тоа најголема, бидејќи нема нешто поубаво од ишаран ѕид во разни бои.

И според мене најглуп од сите закони кои воопшто некогаш се смислени е законот за забрането цртање графити... Мислам, не е тоа вандализам, туку уметност луѓе...

Зашто црно бел- кога може шарен свет !!

graffiti-trans-36.jpg

graffiti-trans-22.jpg

graffiti-trans-26.jpg

Секако дека се уметност

Па јас мислам дека секаде во светот графитите се сметаат за уметност...е сеа народот кај нас малце поспоро шо сваќа некои работи тоа е друга работа...После ќе сликам и ќе ставам графити од мене

Графитите ти се урбана уметност...Од скоро време почнав да шарам по ѕидови кај ќе ми текне. Позади школото Гоце Делчев (Кавадарци) со другарите нацртавме Македонија Навива За Вас спрејови се е платено од директорот. И сега финтата е позади школо кај игралиштето кога играат фудбал да се гледа графитот...Тука е кај сечко ударот :vozbud: Чекам да ми го донесат мобилниот од сервис па ќе ставам слика :smir:

Море сечко требеше и да финансира за вас неш :pos: :pos: :pos:

Од секогаш си биле и секогаш ќе бидат, нема тука што да се дискутира повеќе.

Графитите ти се урбана уметност...Од скоро време почнав да шарам по ѕидови кај ќе ми текне. Позади школото Гоце Делчев (Кавадарци) со другарите нацртавме Македонија Навива За Вас спрејови се е платено од директорот. И сега финтата е позади школо кај игралиштето кога играат фудбал да се гледа графитот...Тука е кај сечко ударот :vozbud: Чекам да ми го донесат мобилниот од сервис па ќе ставам слика :smir:
DSC01223.jpg Не е богзнае шо, но мене ми се свиѓа

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom