Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
Светот на Софија - Јустејн Горден... Преубава книга.. На толку убав и интересен начин е раскажана историјата на филозофијата, и воедно те тера да размислуваш за животот и се што се случува околу тебе...:pipi:

Светот на Софија - Јустејн Горден... Преубава книга.. На толку убав и интересен начин е раскажана историјата на филозофијата, и воедно те тера да размислуваш за животот и се што се случува околу тебе...:pipi:

Да се слагам. Но навистина треба многу да ја сакаш филозофијата, за книгава да не ти стане досадна. Искрено, немам ништо против филозофијата, како суштинса страна на животецов, но бидејќи сум тип на човек кој обрнува внимание на конкретните факти на животот, книгата ми беше само убава прошетка на умов низ светската историја, а и ништо не запаметив од истата. Всушност, нема места за кудење, книгата е книга, не мора да ја сфатите, а може да ја доживеете на начин на кој сакате..

Иначе, моментално завршувам со романот Пустина од Абаџиев, ме фасцинира стилот на пишување и внатрешната пустина на измачување и приод кон животот.

Томас Мор, "Утопија".:chuckel:
Онака е:toe:...И нема романтична љубовна приказна у книгата:crybaby:

Томас Мор, "Утопија".:chuckel:
Онака е:toe:...И нема романтична љубовна приказна у книгата:crybaby:

Хех, јас на факс читав за книгава:) баш му се утописки идеите на типов:)

Папокот на светот - Венко Андоновски

„Набљудувач“ - Владимир Набоков

Интересно... :)

The Glass Menagerie - Tennessee Williams

Ог Мандино - Најголемата тајна на светот

Ej aj, koa ke zavrshish, da mi kazesh koja e tajnata Ok?:)
Gledam popularen Og Mandino... Se plasham da pocnam da go citam. Ke treba da gi razotkrijam site tajni na zivotot, site prodavaci, site javaci itn... Posle shto ke bide smisla na zivotot?:)

Записи од мртвиот дом - Достоевски

Сите лица на смртта - Петре М. Андреевски

Не ме бендисва многу, нема ни да ја дочитам изгледа. :toe:

Sega sum u faza na budisticki cetiva, i citam nesto za Sidharta, ama ne na Herman Hese, baska nesto... interesno, iako me zamara po malku

Најголемиот Трговец На Светот - Ог Мандино

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom