Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
Smijurija U Mjerama-Branimir Џoni Stulic
Баш така гласи насловот..

Тhe Hafling's Gem-The Icewind Dale trilogy: Book 3, R. A. Salvatore :D

зоште беше убиен Александар Протогеров- издадено од ВМРО

Ве глеам... т.е. читам и шо ќе видам (по насловите?) “Живот пише романе, људи читају стрипове“

туку...

Завчера ја прочитав 1. Рејмонд Карвер - “Што мислиме кога говориме за љубовта“ - кратки раскази, минималистички без некоја поента, едноставно напишани, но секако со тешко прониклива поента.

После “Траума и закрепнување“ од Џудит Херман, теориска книга каде што се обработуваат теми како “пост-трауматски синдром“, примери со злоставувани жени, политички терор и сл.

И сега од денес, в рака ми е долго предлаганата (од стр. на другарка) “Квака 22“ од Јозеф Келер... Со артилерецот Јосаријан... допрва треба да ја прочитам...

Bukaro: ti cestitam na interesniot blog - dosta e inventiven, me nasmea (sto e ednica merka za ubavina). Prodolzi i ponatamu. No Judith Herman, zlostavuvani zeni itn., toa vekje vleguva vo patologija. Zemi nesto po-seksi i po-veselo.

Nova interesna kniga - "Solun - gradot na duhovite" od Mark Mazower. Avtorot e inaku grkofil, no knigata dava intresni detali za zivotot vo Solun vo neodamnesnoto minato.

Taen zavet ...
Ne ustvari - This side of paradise - Fitzgerald

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom