Што читате во моментов? (со краток коментар)

• Креатор на темата Креатор на темата Desert
  • Време на започнување Време на започнување
Bi me raduvalo ako mozhe da se napishe kratko za shto se raboti vo knigata =)

Jas sega citam Clive Clusser, cij glaven protagonist go zapoznavte (mozhebi) od filmot "Sahara" so Penelope Cruz i Matthew McConnaughey. Taka interesno, nema mnogu za mislenje, se raboti vo ovo izdanie "Flood Tide" kako Kinezite previshe imigriraat od nivata zemja, zatoa shto nemaat dovolno mesto kaj niv (22% od svetskata populacija na 7% od zemjata) pa taka malku po malku gi osvojuvaat drugite kulturi i stanuvaat sve pomokjni i pomokjni... se primetuva amerkanskoto mislenje, no sepak e lesno citanje so jak heroj i mnogu action. i edna ubava undercover agentka, se razbira.

No so moeto makedonsko iskustvo so nashite albanski imigranti me stavi malku vo mislenje tematikava na knigata...

Подвижни гробови од Божин Павловски :!: Интересна книга,се уште не сум до крај :!: Книгава е за торбешка фамилија од Битола чиј предок се бори за независна Македонија...

head напиша:
Подвижни гробови од Божин Павловски :!: Интересна книга,се уште не сум до крај :!: Книгава е за торбешка фамилија од Битола чиј предок се бори за независна Македонија...
Ајде кажи што ќе испадне од книгата
"Изгубени во рајската градина" не ми се допадна баш...

:wink:

Во моментов не читам ништо бидејки се пречитав ова лето кога спремав детска и светска литература. Инаку многу сакам да си ги читам старците:Пајсие, Јефрем Катунакиски, Ѓорѓи, Силуан... Ги има во ИКОНА.

Fear and trembling - Repetition - Kierkegaard
Si maam glava od zid shto bi se reklo :)

zaso jas nenormalna?
So mu fali na Kirkergard?
Ti so citas?

Jaс оваа недела почнав да ја читам "Гозба или за љубовта" + " Федар или за Убавината" од Платон.До 59 стр.сум и до сеа цело време се користев со критики од интернет што ги најдов за да разберам за што уствари се работи пошто книгата е доста тешка за разбирање но воедно и доста интересна (особено зошто сакам филозофија :) )

ЗАХИР од Пауло Коелјо , е тоа единствено вреди да се прочита

АуРоРа напиша:
ЗАХИР од Пауло Коелјо , е тоа единствено вреди да се прочита
Хм, хм.....Колку ли далеку можеме да отидеме за љубовта????
Па види ти сега......
Се тоа зависи од тоа колку ти е далеку книжарницата и колку ти е опширна наивноста.......:baeh:

ја моментално не читам ништо, но може да ми се препорача некоја добра книга од вас форумџиите. Нека биде некоја со акција и да не е некое љубовно романче

MSV напиша:
Хм, хм.....Колку ли далеку можеме да отидеме за љубовта????
Па види ти сега......
Се тоа зависи од тоа колку ти е далеку книжарницата и колку ти е опширна наивноста.......:baeh:

Или колку е добар стилот на Пауло Коелјо и што значи тој за светската литература? И што е најчитан меѓу младите...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom