Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Можна формација според Тутоспорт:
ick2z6.jpg

Можни формации според Газета:
jl6lid.jpg
Dobar e sostavot, samo mi e cudno zosto posle dva meca Del Piero pak bi dobil posteda od Ranieri. Mislam deka tesko ke pomineme vo Palermo bez nego vo sostavot. Potreben ni e nekoj koj bi znael da zadrzi topka vo napadot, a dokolku Giovinco igra krilo, bi nemale takva opcija vo napadot.

Dobar e sostavot, samo mi e cudno zosto posle dva meca Del Piero pak bi dobil posteda od Ranieri. Mislam deka tesko ke pomineme vo Palermo bez nego vo sostavot. Potreben ni e nekoj koj bi znael da zadrzi topka vo napadot, a dokolku Giovinco igra krilo, bi nemale takva opcija vo napadot.
Јас мислам дека Del Piero е ептен потребен да биде екстра одморен за против Челзи, и мислам дека е солидна формацијава со Iaquinta и Amauri во нападот..За мечеви од високо значење како што е тој со Челзи Del Piero ни е најдобра точка, неговото искуство и концентрираност на натпреварите од високо значење каков што е овој, е можеби од пресудно значење..Мислам дека двете победи над Реал во фазата на групи се базираа врз столбот на играта на Пинтуричио, и дека тој е клучот за успехот против Јуве..Сметам дека ако Iaquinta, Amauri, Giovinco, Camoranessi изиграат на ниво, сигурен сум дека не би имале проблем против Палермо, и отсуството на Капитенот нема да се осети.. Eте му шанса на Јакинта да се покажи во најдобро светло и да му докаже на Раниери дека заслужува повеќе време на терен..

Јас мислам дека Del Piero е ептен потребен да биде екстра одморен за против Челзи, и мислам дека е солидна формацијава со Iaquinta и Amauri во нападот..За мечеви од високо значење како што е тој со Челзи Del Piero ни е најдобра точка, неговото искуство и концентрираност на натпреварите од високо значење каков што е овој, е можеби од пресудно значење..Мислам дека двете победи над Реал во фазата на групи се базираа врз столбот на играта на Пинтуричио, и дека тој е клучот за успехот против Јуве..Сметам дека ако Iaquinta, Amauri, Giovinco, Camoranessi изиграат на ниво, сигурен сум дека не би имале проблем против Палермо, и отсуството на Капитенот нема да се осети.. Eте му шанса на Јакинта да се покажи во најдобро светло и да му докаже на Раниери дека заслужува повеќе време на терен..
Tocno, Chelsea e natprevar od ogromno znacenje za Juve i mora vo toj mec glavnite igraci da vlezat svezi i odmoreni, no od druga strana ne smee da se dade prioritet na edno natprevaruvanje. Ova od pricina sto, eve da zememe na primer ispadneme od CL ( ne daj Boze) a vo megjuvreme poradi skoncentriranosta na ova natprevaruvanje Inter moze da napravi nedostizna prednost na tabelata (ovaa ja smetam za dostizna) i potoa da ispadne deka za nedela-dve ni otisle u pm site nadezi. Znaci mora dvete natprevaruvanja, pa i kupot na Italija kako treto da imaat ednakov tretman.
Znam deka Juve gori od zelba da ja osvoi CL, no sto e so navivacite kako mene koi sakaat isto taka da go vidat na tronot vo Calcioto? Zarem ke mi ja skratat taa moznost? Spored mene treba i mora da se dade ednakov tretman na sekoe natprevaruvanje vo koe ucestvuvaat.

Tocno, Chelsea e natprevar od ogromno znacenje za Juve i mora vo toj mec glavnite igraci da vlezat svezi i odmoreni, no od druga strana ne smee da se dade prioritet na edno natprevaruvanje. Ova od pricina sto, eve da zememe na primer ispadneme od CL ( ne daj Boze) a vo megjuvreme poradi skoncentriranosta na ova natprevaruvanje Inter moze da napravi nedostizna prednost na tabelata (ovaa ja smetam za dostizna) i potoa da ispadne deka za nedela-dve ni otisle u pm site nadezi. Znaci mora dvete natprevaruvanja, pa i kupot na Italija kako treto da imaat ednakov tretman.
Znam deka Juve gori od zelba da ja osvoi CL, no sto e so navivacite kako mene koi sakaat isto taka da go vidat na tronot vo Calcioto? Zarem ke mi ja skratat taa moznost? Spored mene treba i mora da se dade ednakov tretman na sekoe natprevaruvanje vo koe ucestvuvaat.
Јас сум кажал милион пати дека Калчото ми е помило од Лигата на Шампионите, и Јувентус после она што му се случи со играњето во Сериа Б, прв приоритет како навивач ми е Скудетото, и неговото освојување ми е најважно:) Неиграњето на Дел Пиеро на мечот со Палермо го сметам како тактика,и сигурен сум дека Јакинта и Амаури се доволно моќни да одговорат на предизвикот наречен Палермо.. Од Јакинта очекувам да го остави срцето на терен, и очекувам негово шоу..

1:43 - 2:00

јуве ќе го гледаме на наша тв

КУП НА ИТАЛИЈА - фудбал

Обзнанана!!! Слушај ваму!​
Со гордост во објавуваме дека НАША ТВ ги има ексклузивните права од полуфиналните и финалниот натпревар од купот на Италија за 2009 година.

[SIZE=+0][SIZE=+0][SIZE=+0]полуфиналните[/SIZE][/SIZE][/SIZE]
[SIZE=+0]1.) МАРТ 03 : 20-45 LAZIO - JUVENTUS

2.) МАРТ 04 : 20-45 SAMPDORIA - INTER

и реваншите

[SIZE=+0] 3.) АПРИЛ -22 : 20-45 JUVENTUS - LAZIO

4.) АПРИЛ -22: INTER - SAMPDORIA

[SIZE=+0]И ФИНАЛЕТО КОЕ ЌЕ СЕ ОДИГРА
НА 13- МАЈ во 20-45
[/SIZE]

[/SIZE]
[/SIZE]

Буфон најдобар голман според италијанците

Читателите на италијанскиот спортски весник Газета дело спорт го прогласија Џанлуиџи Буфон за најдобар светски голман во моментов. Во анкетата на реномираниот спортски дневник учествуваа околу 15.000 читатели кои најмногу му веруваат на голманот на Јувентус и италијанската репрезентација. Од тој аспект веројатно овој избор и не е многу веродостоен имајќи предвид дека за Буфон и второпласираниот Цезар од Интер имаа можност да гласаат голем број навивачи на овие два клуба.

Буфон доби повеќе од половина од гласовите, додека Цезар остана на второто место со 37,7%. Од голманите надвор од италијанската Серија “А“, најдобро котира Икер Касиљас кој според други далеку померодавни анализи најдобар светски голман во моментов, а по него се уште Едвин ван дер Сар и Петр Чех.

Еве како изгледа листата на најдобри светски голмани според читателите на Газета дело спорт:

1. Gianluigi Buffon (Juventus) 51.3%:vozbud:
2. Julio Cesar (Inter) 37.7%
3. Iker Cassilas (Real Madrid) 6.8%
4. Edwin van der Sar (Manchester United) 2.2%
5. Petr Cech (Chelsea) 1.2%
6. Jose Manuel Reina (Liverpool) 0.8%

Буфон најдобар голман според италијанците

Читателите на италијанскиот спортски весник Газета дело спорт го прогласија Џанлуиџи Буфон за најдобар светски голман во моментов. Во анкетата на реномираниот спортски дневник учествуваа околу 15.000 читатели кои најмногу му веруваат на голманот на Јувентус и италијанската репрезентација. Од тој аспект веројатно овој избор и не е многу веродостоен имајќи предвид дека за Буфон и второпласираниот Цезар од Интер имаа можност да гласаат голем број навивачи на овие два клуба.

Буфон доби повеќе од половина од гласовите, додека Цезар остана на второто место со 37,7%. Од голманите надвор од италијанската Серија “А“, најдобро котира Икер Касиљас кој според други далеку померодавни анализи најдобар светски голман во моментов, а по него се уште Едвин ван дер Сар и Петр Чех.

Еве како изгледа листата на најдобри светски голмани според читателите на Газета дело спорт:

1. Gianluigi Buffon (Juventus) 51.3%:vozbud:
2. Julio Cesar (Inter) 37.7%
3. Iker Cassilas (Real Madrid) 6.8%
4. Edwin van der Sar (Manchester United) 2.2%
5. Petr Cech (Chelsea) 1.2%
6. Jose Manuel Reina (Liverpool) 0.8%

Кога целиот свет признава дека тој е најдобриот јасно е дека Италијанците нема да гласаат против него. :helou:

Иначе и јас мислам дека Дел Пиеро и Недвед треба да одмараат викендов за Челзи, многу ни се потребни овие двајца.

Одмор, Одмор нормално бе.
Може и Трезеге со Амаури или пак Трезеге Јакинта не би било лошо и така да постапи Раниери, и Џовинко го очекуваме во овој дуел поради отсуствувањето на Недвед. Сакам победа и мислам дека ке ја добиеме ке им се одмаздуваме за што изгубивме дома.
Честитки за Буфон се знае кој може да е.

Ne ni moze da se osekuva nekoj da bide izglasan za podobar od najdobriot-Gianluigi Buffon.:toe: Nema nisto cudno vo anketata, realni se procentite.

Mnogu jasno BUFFON e najdobriot golman ako koj drug!!!

Kazete nekoj dobar sajt od kaj sto mozam da siminjam klipovi od Juventus,za da zakacuvam na Facebook.I koj saka neka se zacleni na Juventus fan club Macedonia

Ма и Челзи не ни можат ништо, само нека се одморат Амаури Недвед и Дел Пиеро и ќе ги тепаме у Лондон

Ма и Челзи не ни можат ништо, само нека се одморат Амаури Недвед и Дел Пиеро и ќе ги тепаме у Лондон
Нема сега да бидат толку слаби, Гус Хидинг тренер му е (единствен тренер што го сакам во Јуве освен Липи).

Нема сега да бидат толку слаби, Гус Хидинг тренер му е (единствен тренер што го сакам во Јуве освен Липи).
Pokraj odlicnite Lampard, Terry, Balack trenerot Hiddink e najsilnoto oruzje na Chelsea vo momentov. Ke bide mnogu tesko da se odi vo slednata faza, no da se nadevame na najdobroto.

Абе што ви е Хидинг е само 2 недели тренер на Челзи.Мислам дека лесно ќе минеме во наредна фаза,пошто Јуве секогаш игра добро против силни екипи.Ние кикснуваме против малите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom