Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Релативна работа, јас си го бранам тимот и неговите играчи , истото што го праиш ти и стоиш зад своите ставови како што стојам и јас зад моите.
Ако гледаме така пола играчи од двата тима мораше да излезат.
Да потсетам само на борбениот зафат на Келини врз Инзаги во шеснаесет метри, после тој зафат малку му беше и бокс на келини.

@dajdo
Ај прочитај поубаво малце , кој го напишал тоа , и кога даваш коментари биди корисен во нив.

ej moja greshka stvarno mnogu mi se spie zeko izvini bachko moja greshka ozbilno ne sum spien ni 2 saata pa samo taka prochitav

>>>Да потсетам само на борбениот зафат на Келини врз Инзаги во шеснаесет метри, после тој зафат малку му беше и бокс на келини.<<<

Ако така гледаме...за секој фаул врз некого, фаулираниот треба да стане и да врати со иста мера?!

Не мислев да бранам свои играчи, едноставно да ти обрнам внимание дека на теренот тепаа и играчите на Милан (а не само тие на Јуве ти што ги спомна).

Според мене, а како што гледам и според медиумите во Италија судијата доби многу лоша критика за тоа како го водеше мечот.

Како што спомнав, гледав Раи Дуе после натпреварот (и ве советувам сите да гледате секоја вечер во сабота и недела – некаде после 23 часот има одлична емисија со анализа на сите натпревари: голови, фаули, грешки на одбрана, грешки на напад, грешки на судии). Сите беа едногласни дека судијата МОРАШЕ (со оглед на тоа за каков натпревар се работи) да наметне поголем авторитет и да ги смири страстите уште на средината на првото полувреме кога почнаа грубостите. Тоа го кажаа и Анчелоти и Берлускони а и Капело кои беа гости во емисијата. Судијата прогледа низ прсти за првите неколку опасни старта на двете страни па потоа нормално дека утакмицата отиде во погрешна насока. Сите исто така ја пофалија одбраната на Милан, но затоа ги искритикуваа двете екипи за тоа што во второто полувреме имаше многу малку ефективна игра.

Да се разбереме, не сакам да кажам дека судијата ги оштетил Јуве или дека им помогнал на Милан. Едноставно дека немаше контрола врз натпреварот.

Точно е тоа , не реков дека само јуве маваше , маваа и милан , но за судијата што не знаеше што суди а што не , тоа е точно , второ полувреме се праеа салта , мајагери , уше нинчаки да изваде играчите , според мене требаше да биде малце по строг и да се расфрла со жолти картони.

Епа за крај на дискусијата за натпреваров ќе кажам само едно: да не навивав за Јувентус сигурно дека ќе уживав во фудбалот. Се играше бескомпромисно и без калкулации. Одличен натпревар и уште еднаш честито победа. Да знаеш колега те резервирам следната заедно да ја гледаме!

Колега, ако си ја стаил х-х си се заебал :)
Ако си ја стаил 3+ не си се заебал :)

Како и да е. Јуве покажа дека тоа со Милан беше само еден лош ден.

ajde ajde zeko chestito ete im go na pederite od minchen ajde sea na red ushe edno 9 strejt pobedi pa i titulata da si ja zememe pred pochetok na vtora polusezzona FORZA JUVE

Денеска добив најдобар поклон: ДРЕС ОД ЈУВЕНТУС!!!!!! Јес! Јес! Јес! Да знаете само колку сум радосен....ауууууу!!!!!!! :)

zEk0 напиша:
Денеска добив најдобар поклон: ДРЕС ОД ЈУВЕНТУС!!!!!! Јес! Јес! Јес! Да знаете само колку сум радосен....ауууууу!!!!!!! :)
Фрлај го одма можи да ти носи несреќа.....:)

zEk0 напиша:
zeko so ime ili ne ako e so ime od koj e

zEk0 напиша:
Без име, ако беше со име ќе сакав да е од Замброта :)
Jas kako fan na AC Milan moram da ti kazam deka bi bil dobar izbor navistina Zambrota kako fudbaler i mene me bendisva!

zEk0 напиша:
Без име, ако беше со име ќе сакав да е од Замброта :)
poshtuam izbor ali uvek za mene prv se znae del piero mislam coekot e ikona na starata dama

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom