Vixta клон на Windows Vista

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Локација
@home
Vixta.org е Fedora-базирана Linux дистрибуција креирана за да биде што е можно повеќе user-friendly и многу слична во лик како и навигација на Windows Vista со цел да ги приближи што е можно поблиску обичните корисници кон линукс. Има KDE десктоп околина.

vixta0.jpg

mycomputer.jpg

start.jpg

Добра им е идејата - привлекување повеќе корисници кон Linux на грбот на Microsoft. Ама не можам да ја сварам KDE.. одвратна ми е како работна околина. GNOME all the way..

Шо е финтата со ова само интерфејсо е сличен или како линдовсот едно време шо беше треба да е?

Идејата е добра, но намерата за "крадење" на името, т.е. измислување на слично име не е добра. Тоа веќе еднаш го направија и претставува обичен фалсификат и немање свој стил.

Идејата е добра, но намерата за "крадење" на името, т.е. измислување на слично име не е добра. Тоа веќе еднаш го направија и претставува обичен фалсификат и немање свој стил.

братко линукс користам некаде од 97-98 и можам да кажам дека микрософт многу има одкрадено од линукс а исто така и од мац па затоа не рипи многу купи си ком со 4 гб и играј солитер на Виста

Bas mi se dopagaat slikive sto ste gi postavile ,,ednostavno dobar interfejs

ај преиспитај се и немој со вакви испади, те молам.

Linux оперативните системи се базирани на UNIX платформата, која Microsoft почна да ја користи во поновите нивни оперативни системи

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom