Новата ЛАДА Приора!

• Креатор на темата Креатор на темата Bertone
  • Време на започнување Време на започнување

Bertone

Автомобилски Дизајнерски Гуру
Член од
1 октомври 2007
Мислења
808
Поени од реакции
6
Lada_Priora_01.jpg

Lada_Priora_02.jpg

Lada_Priora_03.jpg

Lada_Priora_9.jpg

Ова е новата Лада Приора. Најголемото возило досега излезено од ЛАДА.

Прво што ми падна во очи се задните штопови од Опел Вектра :)

Од тоа што имам разбрано на располагање е 1.6л 98КС бензински мотор ( а како што рабрав и ќе имало и 110КС).

Неофицијално ... ќе биди релативно ефтина со фул опрема (клима, серво...барем за овие знам...дали АБС воздушни тоа не знам), ДО 9.000 - 10.000 евра...значи сака да му го јаде лебот на Логанот :)

Лада е Лада, фуш, чкарт, никогаш нема да биде квалитетно возило.
Евтини материјали, ентериер, пластики кои крцкаат и кои остануваат во рака.

Лада е Лада, фуш, чкарт, никогаш нема да биде квалитетно возило.
Евтини материјали, ентериер, пластики кои крцкаат и кои остануваат во рака.

Се изгазив од смеење, едно другарче кога купи Лада... Ја земал, и типов му рекол.. за секој случај, помини до некој сервис, да ги проверат штрафчињата дали се добро стегнати :pos:

Се изгазив од смеење, едно другарче кога купи Лада... Ја земал, и типов му рекол.. за секој случај, помини до некој сервис, да ги проверат штрафчињата дали се добро стегнати :pos:
Па цело возило е систем штрафцигер. Мој пријател има од новиве, две години му е стара, од кога ја купи се нешто го дупи, не го пушта штрафцигерот од рака, најдобар пријател му стана. Пред некој месец пајак му ја крена, од потресот одма и палењето му се поеба.

јас знам за Лада нива најубаво.

Првите 3000км откажа менувачот (на многу луѓе ова им се има случено).
Корозија на 10,000км ...
Пластиката е најлоша што во животот ја имам видено.

САМО моторот чини на тоа возило...ништо друго!

Дур беа во СССР беа многу подбри отколку сега...

па ако не си нонстоп околу колата поправајќи ја како ќе ја засакаш понаку, после од жал за вложениот труд нема да сакаш да ја фрлиш или продадеш.

Дизајн катастрофа, квалитет ќе видиме што ќе кажат сопствениците идни, моторите ми се чини оние од GM?

Katastrofa. Pa edna Skoda Octavia e 15 000 eura, a koj gi vozi tie Ladi ne znam.

Katastrofa. Pa edna Skoda Octavia e 15 000 eura, a koj gi vozi tie Ladi ne znam.
Ехееееј, чекај малце!
Авторот на темава во првиот пост вели дека Ладава би била цена некаде 9-10000 евра. Од тоа до 15000 има многу разлика, уште половина Лада

@Bertone: За што Лада муабетиш?

јас знам за Лада нива најубаво.

Првите 3000км откажа менувачот (на многу луѓе ова им се има случено).
Корозија на 10,000км ...
Пластиката е најлоша што во животот ја имам видено.

САМО моторот чини на тоа возило...ништо друго!

Дур беа во СССР беа многу подбри отколку сега...

Не знам тоа, ама ладата на чичко ми 112-ка еве ја три години има над 100.000 и нема гајле.

Нивата е со најлош квалитет од сите. Правена е во возот од Русија...се е така набрзина склопено, не до клопено...не до праено...не до стегнато...катастрофа...

Да во право си за завршната обработка на нивата али ги ценам нејзините теренски способности

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom