Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А претходните албуми со колку ги оценуваш?Земен рај 5/5.
Страјк е класика. Со песни класики како "Тие што знаат, знаат" и "Правда", не може лош збор да се каже.
Пс: Злате го мразел албумов уште пред да го чуе. Со омраза му има влезено да го слуша.![]()
Нее, баш сакав да ми се допадне, верувај. Кога читав дека пишуваат особено за текстовите, мислев дека ќе ми се допадне. Ама стварно, еве слушни една хип хоп песна која ја обожавам - Ружа од Хелем Нејсе и слушни ја музиката таму и спореди ја со музиката овде (и не, не зборам за делот на Амира, само за музиката - таму имаш од дабстеп до кавал, се! Цела мала симфонија). Овде најдолгиот семпл е 7 секунди и истиот се повторува од ново од почеток до крај и освен семплот ништо друго нема. Ете единствено што можам да кажам е дека малку се издвојуваше од другите е Strit Poetiks каде додаден е уште еден layer врз семплот од некој македонски евергрин, верувам. Ама па таму баш па текстот е повторлив. Слично и Засекогаш и Потрага по живот. Е тие се единствени 3 песни кои колку толку можам да кажам дека не ме нервираа. Ете, за нив можам максимум да пуштам душа 1.5/5. Се останато ми беше многу лошо: "јо, матори, ќе те сахранам!". Може, да, во Белград!Пс: Злате го мразел албумов уште пред да го чуе. Со омраза му има влезено да го слуша.![]()

Ајде кога ќе се врати во живот, се надевам ќе го има мислењево:

Добро и мене ми сметаат србизмите (или хрватизми), ама тоа е, пак не ми ги прави лоши песните. Ама брат на ДНК имаш дадено појака оценка и таму е со семплови, може имаат и дрпнати цели битови. Јас би те разбрал ако ти е многу мрачно, сакаш полабаво и тоа е, едноставно не е за сите или за секое време.Нее, баш сакав да ми се допадне, верувај. Кога читав дека пишуваат особено за текстовите, мислев дека ќе ми се допадне. Ама стварно, еве слушни една хип хоп песна која ја обожавам - Ружа од Хелем Нејсе и слушни ја музиката таму и спореди ја со музиката овде (и не, не зборам за делот на Амира, само за музиката - таму имаш од дабстеп до кавал, се! Цела мала симфонија). Овде најдолгиот семпл е 7 секунди и истиот се повторува од ново од почеток до крај и освен семплот ништо друго нема. Ете единствено што можам да кажам е дека малку се издвојуваше од другите е Strit Poetiks каде додаден е уште еден layer врз семплот од некој македонски евергрин, верувам. Ама па таму баш па текстот е повторлив. Слично и Засекогаш и Потрага по живот. Е тие се единствени 3 песни кои колку толку можам да кажам дека не ме нервираа. Ете, за нив можам максимум да пуштам душа 1.5/5. Се останато ми беше многу лошо: "јо, матори, ќе те сахранам!". Може, да, во Белград!![]()
Не иде сега да пишувам откако изминале. Некои и ги немам слушнато цели.А претходните албуми со колку ги оценуваш?
Не ме сфаќаш, не се проблем семпловите сами по себе, проблем е што освен нив нема ништо друго. Едно парче музика е, од 7 секунди и истото се повторува до бескрај. Ете, земи слушни ја Ружа од Хелем Нејсе, слушај ја само музиката во позадина и што се нема во неа, и спореди ја со ова тука. Ќе сфатиш за што зборувам.Добро и мене ми сметаат србизмите (или хрватизми), ама тоа е, пак не ми ги прави лоши песните. Ама брат на ДНК имаш дадено појака оценка и таму е со семплови, може имаат и дрпнати цели битови. Јас би те разбрал ако ти е многу мрачно, сакаш полабаво и тоа е, едноставно не е за сите или за секое време.