burn84
Говорете Македонски
Гитара свирам-знам и баче по потреба да упаднам, а се уште се учам на тапани и клавир додуша не знам дали ќе доушам некад зашо неам кај да свирам тоа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Свирам на гитара Fender "Fat" Stratocaster !
Значи (за тие што не знаат): "Fat" Stratocaster е модифициран стратокастер со два Single-Coil и еден Humbucker pickup.
Slab si na mojot ima seymour duncan hot rails znaci dupli madneti isti kako so ima crniot fender na Dave Murray
toa nema vrska so slabost.......najprvo hot rail e humbucker vo single coil format, znaci ima dve magneti no e poslab (vo smisol na dolnite frekvencii) namesto klasicen humbucker koj go ima fat strat na bridge (zavisi i sega od tipot na hb-to)!hotrail-ot e highoutput magnet i e pojacen vo srednite frekvenzii, a highoutput moze najubavo da se iskoristi so klasicen lampas (jcm800,jmp, twin reverb itn.) posto takvite stari lampasi sakat da bidat bomabrdirani so povekje input (zatoa i poobicno koristat DS-1 ili treblebooster na takvite)
ja imav svireno na charvel strat kopija hotrail i bese odlicen magnet za togasnata moja muzika!
a vo klasicen strat ja ne bi stavel hotrail toa bi bilo gref!posto strat treba kako strat da zvuci!!!!![]()
Gitara.