ИСТЕКУВА БУКУРЕШКИОТ ДОГОВОР ВО 2012 ПО 99 ГОДИНИ

• Креатор на темата Креатор на темата BILBIL
  • Време на започнување Време на започнување
И ЕУ е унија на "фашистички" д'ржави?
Ами правната логика е точно тази - ако има давност Букурешкија договор, то се вр'шта положението отпреди него - а то е регламентирано от Лондонскија договор. Там Струмица е б'лгарска, а и штип ако не се л'жа е со српски гарнизон, но б'лгарска администрација.
Викторче, като говориш за международно право забрави понјатија като "фашистички сојузник", "нема никој ни да го спомне" и "стави на своето конто пар поени". Това не са правни термини, а изрази на деца, които си разказват врели-некипели. Молја по-сериозно отношение к'м темата (којато сама по себе си е достат'чно комична).

Па јас и не сум правник, јас сум дете кое ви пркоси на вашите ставови. Што е човечки признај... да имаш свој став мислам.

Е сега, според букурешкиот договор Македонија ги има границите во кои спаѓа и Струмица а и целиот Пирин... па така Лондон пак ви паѓа во вода...

Извини ме, но не с'м в детска в'зраст, та да тр'гна да ти отговарјам.

Тоа морам да се сложам... тешко ќе има промена на територии. Но ако се случи такво нешто, тука сме, ќе се биеме, само не знам дали ќе имате доволно пари за платеници, бидејќи идеолошки армијата ќе ви се распадне... турци, македонци, роми и чат пат по некој убеден бугар... :nesum:

Ке разберем колко ке сме ако доjде време за такви работи.До сега сме немали разпадане на армиjaта,па нема и предпоставки за такво нешто.

Ќе видат колку им вреди `војската` при првиот оружен конфликт со друга држава...

nema rok vo dogovorot. Vsusnost, rabotata okolu toj dogovor e sto toj od startot e nevazecki. Togasna Avstro-Ungarija ne go ratifikuva, Bugarija ne go priznava, a Rusija se povlekuva.
Nepotpisuvanjeto od Habzburzite znaci kako sega vo Spovetot za Bezbednost vo OON sto Rusija nesaka da ja prifati nezavisnosta na Kosovo.

na nашите од Бела Македонија да им се плати за имотите за имотите и да си се вратат во своите огништа, ама имам и уште нешто.Они што се Ѓупцине (Грцине) од Бела Македонија да си одат од таму, за да можеме да си одиме на гости кај нашинцине таму.Па да си пиеме ж'та, јадеме ајварче со сиренце, да си се бањаме во Бело Море, да си идеме на шопинг во Солун итн.
350px-Macedonia_barbed_wire.jpg

Тоа што е бодликавата жица да се тргне

Па да, тоа јас цело време го зборам..
Дунавски татарстан и издрканата `елада` се држави кои формално=-правно и не постојат. А тие, место да ќутат и да се покријат со уши, сега запнале да ја разнебитат Македонија.
Ама, фала Богу, тука е и нашиот вистински пријател и сојузник, турчинот, кој, прво и татарите и циганаријата од југот, прво убаво ќе ги натрти па сетне ќе им ги сече тија гркљаните!
Така и заслужиле, а ние ќе им помагаме, иако можат да ги ушкопаат сите до еден и без нас.
Па тогај ќе им ја видиме силата на нивната `војска`...

За едно си прав - Дунавски татарстан не постои.
Само не знам зашто на турците не им викаш татари - те поне са си натурални тјурки.
А за турците не ни бери грижата! П'рво - с'јузници сме в НАТО. Второ - и неформално отношенијата между двете земи са много добри, пријателски. Трето - Б'лгарија като пријател на Турција е един от адвокатите и в ЕУ. Четв'рто - турците сакат б'лгарите, за тјах сме нај-добрите комшии. Има и пето и шесто и т.н. ама и да ти објаснјавам, ти пак ште си живееш в своја измислен свјат. Освен ако не почнеш редовно да си вземаш хапчетата.
И за армијата ни не бери грижа - нјама луд којто да сака да види в'зможностите и на собствен гр'б!

Еве, татаролики кретену, јас сакам да ве видам на сопствен грб.
Та да те прашам, дал ме галиш, дал од кошулата прашина ми тресеш!
Турците вам никогаш ниту ви биле пријатели ниту пак некогаш ќе ви бидат. Не се тие толку глупи ко македонските власти.
Абе дебилу, како може пријател (брат) на `елада` да биде пријател на Турција? Тоа е чиста контрадикција.
Ама, во татарстан, и тоа може!
Со декрет на Симеончето, Сергејчето и `Ивајлото`
Нели Атило, татаролики?

Šta se kezećeš bre tataroliki?
Aj zemi trgni go onoj odvratnion čaršaf koj sodrži zelena boja, oti me nervira!

Ето ја сликата ми - да плашиш един ден децата си с неја. :pos:

Mongol.jpg

:pos: штом и от знамена се плашите . . . :pos:

Атолчо татарчо,се гледа кој се плаши од отворањето на букурешкиот договор.

остај се друго од ова од она сме се плашеле.

уште појасно се гледа кој се плаши да не признаае под уставно име.

јасно ви се гледа стравот од обединувањето на Македонија кое ке се случи за брзо време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom