Фрка со таскбарот

• Креатор на темата Креатор на темата skech
  • Време на започнување Време на започнување

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Локација
Скопје
Незнам зашо у последно време компјутеров коа ке го старувам се пореметува. Доле у Таскбарот Ми се појавуваат сите минимизирани ствари по два пати. Башка и Language bar-от ми се отвара по 3 до 4 пати и коа ке стиснам на таскбарот десен клик TOOLBARS покрај оригиналниот штиклиран Language Bar иам уште 3 или 4 и тие штиклирани нови под име THE LANGUAGE BAR. Коа ке ги отштиклирам се е ок се губат си останува само стандардниот али пак ме замара.
Али со овие минимизираниве (фолдери или програми) шо ми ги има по два пати врска неам шо да праам.
Ако може ХЕЛП!!!!!

Чек кога ќе отвориш програм ти се прави така во таскбарот?
Иди таму контрол панел>маус подеси си сензитивност за кликање.
Да не ти е наместено премногу сензитивно (или да се отвараат со 1 кликање иконите) па кога ќе кликнеш на брзина ти се отвараат две од еднаш.
Ако ова не помага формат реинастал :) - се знае.

И мене ми се случило ова, и тоа повеќе пати.
Сум се мачел да го средам и по саат време, па на крај ќе го баталам и ќе го исклучам компјутерот. Кога ќе го уклучам веќе нема никаков проблем. Значи се средува со рестарт. А зошто се појавува, појма неам...

Да не користиш некој transformation pack?

Чек кога ќе отвориш програм ти се прави така во таскбарот?
Иди таму контрол панел>маус подеси си сензитивност за кликање.
Да не ти е наместено премногу сензитивно (или да се отвараат со 1 кликање иконите) па кога ќе кликнеш на брзина ти се отвараат две од еднаш.
Ако ова не помага формат реинастал :) - се знае.

хихи не заебавај дабл клик (и за ленгбиџ барот да не е то)
Ова мене ми е ептен чудно. Убо си кажа дечкото шо праша дека пешки можи да ги исклучи. Ама ако се јавуваат пак. ??
Најверојатно ги има презапишано оригиналните системски фајлови (со нешто од типот на трансф пак). Па то чудо малку се буни и го прај то шо го прај.
Совет се шшо е такво тргај. ако можиш да ги вратиш оргиналните фајлој од вин арно.
Ако не некој вирус е(клај антивирус скенирај).

Ако не бива уште, мразам да го кажам ова ама формааат

Другари абе ја се ве свакам ама лесно ке беше да е така. Се пореметува компјутеров. Тие си се средени и заклучени и кога и да го уклучам секогаш се ралични или иам 3-4 Language Bars или иам по 2 таскабара. Не е до мене, а друг не ми седи на компјутер. Башка барав Google и најдов уште 100000000000 други као мене со истава фрка. Али сите се жалат а никој не знае шо да се прави. Дури и Microsoft e информиран за овој Bug али немаат уште напраено Oficial Hotfix туку имаат некоја ко бета верзија и за да ти ја пратат треба да им пишеш верзија на виндоусот и такви глупости . Го напраив тоа па ке видиме чекам да стигне. Али на самиот Hotfix пишува дека не е целосна верзија и дека не ти гарантираат дали може да ти се заебе или не нешо друго. И симнав едно програмче (Taskbar Repair Tool Plus!) и има опција за да го ресетираш на Default и топ си го средува џам. Али иди ресет напрај и пак исто, некоаш е среден некоаш не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom