Insomniac
Evil Macedonian
Пере на бугарите им е извршена лоботомија така не секирај. Hе се проблем тиe, проблем се предавниците.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На 25 јуни 2006 год , Иван Татарчев за бугарската информативна агенција “ Фокус “ , од позиција на поранешен државен јавен обвинител на Република Бугарија ( од 19-II-1992 до 19-II-1999) зборува за своите активности против македонска организација “ ОМО Илинден - Пирин “ , и за справување со обидите на етничките Македонци по демократски пат да ги реализираат своите политички убедувања , ја даде следната изјава :
“Оште през 1992 година, поне по мое време, когато започнах да изп'лнјавам зад'лженијата си в'в вр'зка с назначението ми като главен прокурор, те организираха сбирки в Пиринскија крај. Това ставаше обикновено под Роженскија манастир. На една от тези сбирки полицијата не смееше да се намеси, но след като поех отговорността и по мое нареждане, изв'рши това, което трјабваше, и ги разгони. Разгони ги с'штата година и в местността Самуилова крепост крај Петрич...
.... Дејността на хора като тези от ОМО “Илинден - Пирин” трјабва да се пресече един п'т завинаги с'с здрава р'ка. Това обаче не може да стане, заштото в момента Б'лгарија се предава от хора, които не биха имали правото да се наричат б'лгари, заштото са родоотст'пници. ....За с'жаление аз вече нјамам тази власт... Ако имах власт, дори да превиша правата си, нјамаше начин да не се справја с тези лумпени от ОМО “Илинден”...
http://www.focus-news.net/?id=s1093
Во право си ... еден таков е заменик министер за надворешни работи на Бугарија (доколку сега не е сменет)
A dali si ti dovolno zapoznat oti toi Ivan Tatarchev e vnuk na Hristo Tatarchev ediniot ot horata koi vo 1893g. ia osnovaa organizaciata BMPO vo Solun?На 25 јуни 2006 год , Иван Татарчев за бугарската информативна агенција “ Фокус “ , од позиција на поранешен државен јавен обвинител на Република Бугарија ( од 19-II-1992 до 19-II-1999) зборува за своите активности против македонска организација “ ОМО Илинден - Пирин “ , и за справување со обидите на етничките Македонци по демократски пат да ги реализираат своите политички убедувања , ја даде следната изјава :
Запознат ли си с рода на Иван Татарчев?
Момчета, казвал сум ви неколко пати. Зарежете ги тези омовци, че се излагате с тех. Много по-лесно ште ви е да регистрирате нормална македонска партиjа - достатачно македонци с бугарски пасоши веке има, и си караjте политика спокоjно. Никоj нема да ви спре. Или немате организатор?
Ами ако искате популаризираjте ОМОвци, идете при тех и направете работата като лудете. Ама да се крадат лични данни от даночното, срамота е...
Коj това?
A dali si ti dovolno zapoznat oti toi Ivan Tatarchev e vnuk na Hristo Tatarchev ediniot ot horata koi vo 1893g. ia osnovaa organizaciata BMPO vo Solun?
Az ne razbiram zashto vie otkazvate da diskutirate za RADKO v tema za OMO?Postojanno begate ot otgovor.Da ti kaza ne me interesira ni RADKO ni OMO,no prosto ne obicham da se kazva na crnoto belo i obratno.Vse tvardite shto ste po golema demokracija ot Bulgaria,a pri vsichki izsledvanija na megunarodni institucii vse sme predi vas!Zashto taka?Samo da te zamolja da ne mi otgovarjash s teorijata za velikata konsspiracija.:smir:Мислиш ли ако ги напишеме семејните дрва на сите бугарски политичари , семејните дрва на целата бугарска администрација , дека со тоа изјавите ќе добијат друго значење ?
Не , јас не мислам така , јас мислам дека ти се обидуваш да ја дефокусираш и пренасочиш темата па да збориме за потеклото на “ Х “ наместо за политиката на Бугарија кон македонското прашање и потезите кои се направени во однос на тоа .
Az ne razbiram zashto vie otkazvate da diskutirate za RADKO v tema za OMO?Postojanno begate ot otgovor.Da ti kaza ne me interesira ni RADKO ni OMO,no prosto ne obicham da se kazva na crnoto belo i obratno.Vse tvardite shto ste po golema demokracija ot Bulgaria,a pri vsichki izsledvanija na megunarodni institucii vse sme predi vas!Zashto taka?Samo da te zamolja da ne mi otgovarjash s teorijata za velikata konsspiracija.:smir:
ОМО Илинден ПИРИН порано била регистрирана како политичка партија, ама од страв да не се отцепи Пиринска Македонија и од политиката на ОМО Илинден ПИРИН, бугарите ја поништија оваа организација како политичка партија, а и го намалуваат вистинскиот број на македонците во тој дел се со цел да не ја изгубат Пиринска Македонија и тој дел да не се спои со Вардарска Македонија.