Бугарскиот терор , сведоштва , статии .....

• Креатор на темата Креатор на темата demkesh
  • Време на започнување Време на започнување
Пере на бугарите им е извршена лоботомија така не секирај. Hе се проблем тиe, проблем се предавниците.

Во право си ... еден таков е заменик министер за надворешни работи на Бугарија (доколку сега не е сменет).

На 25 јуни 2006 год , Иван Татарчев за бугарската информативна агенција “ Фокус “ , од позиција на поранешен државен јавен обвинител на Република Бугарија ( од 19-II-1992 до 19-II-1999) зборува за своите активности против македонска организација “ ОМО Илинден - Пирин “ , и за справување со обидите на етничките Македонци по демократски пат да ги реализираат своите политички убедувања , ја даде следната изјава :

“Оште през 1992 година, поне по мое време, когато започнах да изп'лнјавам зад'лженијата си в'в вр'зка с назначението ми като главен прокурор, те организираха сбирки в Пиринскија крај. Това ставаше обикновено под Роженскија манастир. На една от тези сбирки полицијата не смееше да се намеси, но след като поех отговорността и по мое нареждане, изв'рши това, което трјабваше, и ги разгони. Разгони ги с'штата година и в местността Самуилова крепост крај Петрич...

.... Дејността на хора като тези от ОМО “Илинден - Пирин” трјабва да се пресече един п'т завинаги с'с здрава р'ка. Това обаче не може да стане, заштото в момента Б'лгарија се предава от хора, които не биха имали правото да се наричат б'лгари, заштото са родоотст'пници. ....За с'жаление аз вече нјамам тази власт... Ако имах власт, дори да превиша правата си, нјамаше начин да не се справја с тези лумпени от ОМО “Илинден”...

http://www.focus-news.net/?id=s1093

Запознат ли си с рода на Иван Татарчев?

Момчета, казвал сум ви неколко пати. Зарежете ги тези омовци, че се излагате с тех. Много по-лесно ште ви е да регистрирате нормална македонска партиjа - достатачно македонци с бугарски пасоши веке има, и си караjте политика спокоjно. Никоj нема да ви спре. Или немате организатор?
Ами ако искате популаризираjте ОМОвци, идете при тех и направете работата като лудете. Ама да се крадат лични данни от даночното, срамота е...

Во право си ... еден таков е заменик министер за надворешни работи на Бугарија (доколку сега не е сменет)

Коj това?

На 25 јуни 2006 год , Иван Татарчев за бугарската информативна агенција “ Фокус “ , од позиција на поранешен државен јавен обвинител на Република Бугарија ( од 19-II-1992 до 19-II-1999) зборува за своите активности против македонска организација “ ОМО Илинден - Пирин “ , и за справување со обидите на етничките Македонци по демократски пат да ги реализираат своите политички убедувања , ја даде следната изјава :
A dali si ti dovolno zapoznat oti toi Ivan Tatarchev e vnuk na Hristo Tatarchev ediniot ot horata koi vo 1893g. ia osnovaa organizaciata BMPO vo Solun?

Запознат ли си с рода на Иван Татарчев?

Момчета, казвал сум ви неколко пати. Зарежете ги тези омовци, че се излагате с тех. Много по-лесно ште ви е да регистрирате нормална македонска партиjа - достатачно македонци с бугарски пасоши веке има, и си караjте политика спокоjно. Никоj нема да ви спре. Или немате организатор?
Ами ако искате популаризираjте ОМОвци, идете при тех и направете работата като лудете. Ама да се крадат лични данни от даночното, срамота е...

Коj това?

Мислиш ли ако ги напишеме семејните дрва на сите бугарски политичари, семејните дрва на целата бугарска администрација, дека со тоа изјавите ќе добијат друго значење ?

Не, јас не мислам така, јас мислам дека ти се обидуваш да ја дефокусираш и пренасочиш темата па да збориме за потеклото на “ Х “ наместо за политиката на Бугарија кон македонското прашање и потезите кои се направени во однос на тоа.

A dali si ti dovolno zapoznat oti toi Ivan Tatarchev e vnuk na Hristo Tatarchev ediniot ot horata koi vo 1893g. ia osnovaa organizaciata BMPO vo Solun?

Со указ на председателот на Бугарија, Жељу Желев, Иван Татарчев ја извршувал функцијата “главен републички обвинител“.
А тоа значи дека он не дејствувал од позиција внук на Татарчев, туку од позиција на бугарска власт .

“...Ако имах власт, дори да превиша правата си, нјамаше начин да не се справја с тези лумпени от ОМО “Илинден”..... “

Значи ако во слушчајов е важно тоа што “прашуваш“, тогаш изјавата би била : Ако бјах внук на Татарчев, дори да превиша правата си, нјамаше начин да не се справја с тези лумпени от ОМО “Илинден”......"

Мислиш ли ако ги напишеме семејните дрва на сите бугарски политичари , семејните дрва на целата бугарска администрација , дека со тоа изјавите ќе добијат друго значење ?

Не , јас не мислам така , јас мислам дека ти се обидуваш да ја дефокусираш и пренасочиш темата па да збориме за потеклото на “ Х “ наместо за политиката на Бугарија кон македонското прашање и потезите кои се направени во однос на тоа .
Az ne razbiram zashto vie otkazvate da diskutirate za RADKO v tema za OMO?Postojanno begate ot otgovor.Da ti kaza ne me interesira ni RADKO ni OMO,no prosto ne obicham da se kazva na crnoto belo i obratno.Vse tvardite shto ste po golema demokracija ot Bulgaria,a pri vsichki izsledvanija na megunarodni institucii vse sme predi vas!Zashto taka?Samo da te zamolja da ne mi otgovarjash s teorijata za velikata konsspiracija.:smir:

Az ne razbiram zashto vie otkazvate da diskutirate za RADKO v tema za OMO?Postojanno begate ot otgovor.Da ti kaza ne me interesira ni RADKO ni OMO,no prosto ne obicham da se kazva na crnoto belo i obratno.Vse tvardite shto ste po golema demokracija ot Bulgaria,a pri vsichki izsledvanija na megunarodni institucii vse sme predi vas!Zashto taka?Samo da te zamolja da ne mi otgovarjash s teorijata za velikata konsspiracija.:smir:

Кој тоа ние? И ако не те интересира, зoшто прашуваш?

“Радко“ не добил судски процес во Стразбург, Македонија поради тоа нема негативни критики од Хелсиншкиот. Македонија во тој дел е недемократска само затоа што така ја осудиле од Бугарија, таква пресуда и дал “ Радко“. На концу конца, зашто тогаш да се замареме за нешто непостоечко, нешто што не постои?

Се плашат од Македонците и затоа не ги регистрираат! А тоа Pадко кај нас и да бидне партија ќе добие гласови колку што би добила партијата на Танзанците во Македонија!

Tatari,vie stradate od kompleks na nepostoenje i ne mozete da prifatite deka ste pola cigani,pola arapi...nikoj ne ve ferma nitu ke ve ferma,se sto e kvalitetno kaj vas ima makedonski koren...pojma nemate od zivotot i celo vreme citam po forumov treskate gluposti nemozjeki da ja prifatite vistinata deka rodot makedonski ne e ist so vasata istorija koja tece niz kanalizacija..samo da zakrepneme ekonomski,pa ke se presmetame za edno 15 godini,se nadevam i pobrzo...
ps: vie ste ruska tvorba isto kako i srbite..zosto? zaprasajte se..vreme vi e !!!

ОМО Илинден ПИРИН порано била регистрирана како политичка партија, ама од страв да не се отцепи Пиринска Македонија и од политиката на ОМО Илинден ПИРИН, бугарите ја поништија оваа организација како политичка партија, а и го намалуваат вистинскиот број на македонците во тој дел се со цел да не ја изгубат Пиринска Македонија и тој дел да не се спои со Вардарска Македонија.

Abe tatarska rabota.Vo Bugarija samo tatari.:tapp:
ZIVELA MAKEDONIJA/MACEDONIA FOREVER:back:

ОМО Илинден ПИРИН порано била регистрирана како политичка партија, ама од страв да не се отцепи Пиринска Македонија и од политиката на ОМО Илинден ПИРИН, бугарите ја поништија оваа организација како политичка партија, а и го намалуваат вистинскиот број на македонците во тој дел се со цел да не ја изгубат Пиринска Македонија и тој дел да не се спои со Вардарска Македонија.

Точно е ова шо го велиш...баш поради тој страв да не излези вистината на виделина дека во Татарија живеат околу 2 000 000 Македонци не признаваат ништо македонско...бројката на Македонци кои живеат таму е скоро една четвртина од вкупното население во Татарија

После толку години интензивно кршење на меѓународните стандарди , меѓународните договори и обврски кои ги превзела бугарската држава , ова е класичен пример на етнички геноцид над луѓето со поинакво етничко сознание од она превиденото со “ науката “ и спроведено со политиката на бугарската држава :

07.09.07 Bulgaria postpones democracy by ignoring European Court of Human Rights Ruling (07/09/2007)

“Once again
, Bulgaria has proven its complete disregard for human rights and European law. In its todays letter to the European Commission, The Council of Europe and the President of Bulgaria the EFA reacts to the latest state-sponsored act of anti-democracy towards its large Macedonian minority. ....“

http://www.e-f-a.org/news.php?id=362

Вчера (07/09/2007) Европејскијат свободен алианс (ЕСА), обединение на много малцинствени и регионални партии от Европа, разпространи декларација по повод неотдавнашнија отказ на Софијскија градски с'д да регистрира политическата партија ОМО "Илинден" ПИРИН. ЕСА има пет депутати в Европејскија парламент (ЕП) и е член на фракцијата "Европејски свободен алианс/Зелени", којато има 42 места в ЕП. По-долу е публикуван превод - без редакторска намеса - на п'лнијат текст на изјавлението на тази политическа група.

http://www.bghelsinki.org/index.php?module=news&id=610

IHF Intervention to the 2006 OSCE Human Dimension Implementation Meeting​
WORKING SESSION 14, TOLERANCE AND NON-DISCRIMINATION II: National Minorities: Wednesday, 11 October 2006

The Macedonian minority, too, has faced harassment and discrimination, including during at least two occasions when they wanted to organize public meetings in May and in September. In September activists from the newly formed party OMO Ilinden– PIRIN became targets of government harassment and media smear campaign when they wanted to collect signatures for registration of the party. The government of Bulgaria continues to deny Macedonian ethnic identity and the existence of the Macedonian minority on its territory. Persons who declare Macedonian identity are routinely under surveillance by the secret police. On 9 September officers from the Regional Security Service in Blagoevgrad detained one of the deputy chairpersons of the party and confiscated a list with more than 400 names of party members. ..“

http://www.osce.org/documents/odihr/2006/10/21442_en.pdf

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom