Односот на полицијата кон граѓаните?

• Креатор на темата Креатор на темата darko81
  • Време на започнување Време на започнување
Пред 1 година имав едно непријатно искуство со нашава глупа и ретардирана полиција.
Јас со другарите игравме фудбал на едно игралиште, а во близина имаше оранжерии кои што не работат веќе, па локалните арамии често крадат метални шипки за да ги продадат.И сега, доигравме ние и гледаме 2 деца кои ги познававме трчаат и викаа ако дојде полиција не знаете што сме направиле, нешто така слично...
И одиме по пат и излегуваат 2-3 униформирани батки од возило и не прашуваат дали сме краделе.И ние онака правиме фаца, што се случува сега овде од каде ние да сме краделе:)И не зедоа во колата, па им кажавме кои се децата, каде живеат и ни рекоа добро.Излеговме од колата и си тргаме за дома и ни вика тој полицајот, чекајте кај одите треба со нас да идите до станица.Кај не сме криви, кај им кажавме кој крадел и пак ние си го кркавме, ни криви ни должни.И ајде појдовме до станица, не испрашуваа бла бла им кажавме се, запишаа нешто таму и не оставија да чекаме.И мајка ми ми се јавува и ме прашува кај сум, и викам в полиција сум дојди земи ме.И доаѓа оваа цела попиздена што се случило, а знае дека не може да сум украл нешто, не сум таков тип.И влеговме со неа во канцеларијата кај некој од цајканите во станицата, одиме внатре и ме прашува тој ти ли си овој овде што е запишан?Му викам, да јас сум.И мртов ладен ми вика, фатен си на дело како крадиш метални шипки од оранжериите.И тогаш јас и мајка ми спиздевме, си изредивме со тој абдалот се по ред што си имавме да кажеме, си заминавме и енд оф стори.
Односот на цајканите беше крајно некоректен, воопшто непрофесионално од нивна страна што дознаа кои се крадците, а сепак ние можевме да бидеме казнети.
Тоа е, прост народ-силна држава:)

А бе мали тоа ти следува кога си издудлал :). Имаш среќа што не те пикнале под скали :pos:, не сум бил никогаш таму, ама луѓево велат многу убо било :pos:.
Инаку се присетив на муабетот на братучед ми за неговиот комшија, вака некако одеше: Еве го чоеков не можи да работи кај шнајдерките, па затоа работи (кради) по куќи :pos::pos:.

Сум имала и позитивни и негативни искуства со полицијата.
Имаше, еднаш, се скарав со еден полицаец. Во Тетово, на нештото што треба да претставува булевар, во најдесна лента е постојан паркинг, средна лента е за со 4 трепкачи, а останатата една лента служи за возење, или ако мораш да застанеш, де. И сега, бидејќи некој морон се имаше дури паркирано на пешачкиот, кога се отвори зелено, едно девојче помина покрај пешачкиот. На тоа дојде полицаецот и сакаше да и напише казна за непрописно поминување на улица. Јас се изнервирав и им се умешав во муабетот, можев и јас да го кркам ама..... добро е, и двете се извадивме. Ама мн. се изнервирав на толку поголеми грешки, тој неа да ја казнува, што е реално оневозможена да ги испочитува прописите.

Сум имала повеќе позитивни ситуации, каде што многу ми помогнале полицајците.
Последно што ми се случи, пред некоја вечер, кај мене на сред улица беше заспан еден локален пијаница, ама апла пијаница. Нормално, се јавив на Брза Помош, но тие не можеа да ја погодат улицата и ги слушав како кружат цело време околу нас. Во мојата населба секогаш има мн. полиција и посебно алфи, зошто е мн. раширен бизнисот со дрога, па на 50м од мојата куќа знаев каде стојат и отидов до нив, им кажав што се случува (на алфите тоа, овие со комбето малку подалеку стојат) и дечките испаднаа фер отидоа по комбето на Брзата Помош, и ги донесоа. За жал, типов не го однесоа кај што треба да се лечи, само го освестија и однесоа дома..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom