^Exotic^
Wanderstruck
- Член од
- 25 ноември 2007
- Мислења
- 5.969
- Поени од реакции
- 1.061
Пред 1 година имав едно непријатно искуство со нашава глупа и ретардирана полиција.
Јас со другарите игравме фудбал на едно игралиште, а во близина имаше оранжерии кои што не работат веќе, па локалните арамии често крадат метални шипки за да ги продадат.И сега, доигравме ние и гледаме 2 деца кои ги познававме трчаат и викаа ако дојде полиција не знаете што сме направиле, нешто така слично...
И одиме по пат и излегуваат 2-3 униформирани батки од возило и не прашуваат дали сме краделе.И ние онака правиме фаца, што се случува сега овде од каде ние да сме краделе
И не зедоа во колата, па им кажавме кои се децата, каде живеат и ни рекоа добро.Излеговме од колата и си тргаме за дома и ни вика тој полицајот, чекајте кај одите треба со нас да идите до станица.Кај не сме криви, кај им кажавме кој крадел и пак ние си го кркавме, ни криви ни должни.И ајде појдовме до станица, не испрашуваа бла бла им кажавме се, запишаа нешто таму и не оставија да чекаме.И мајка ми ми се јавува и ме прашува кај сум, и викам в полиција сум дојди земи ме.И доаѓа оваа цела попиздена што се случило, а знае дека не може да сум украл нешто, не сум таков тип.И влеговме со неа во канцеларијата кај некој од цајканите во станицата, одиме внатре и ме прашува тој ти ли си овој овде што е запишан?Му викам, да јас сум.И мртов ладен ми вика, фатен си на дело како крадиш метални шипки од оранжериите.И тогаш јас и мајка ми спиздевме, си изредивме со тој абдалот се по ред што си имавме да кажеме, си заминавме и енд оф стори.
Односот на цајканите беше крајно некоректен, воопшто непрофесионално од нивна страна што дознаа кои се крадците, а сепак ние можевме да бидеме казнети.
Тоа е, прост народ-силна држава
Јас со другарите игравме фудбал на едно игралиште, а во близина имаше оранжерии кои што не работат веќе, па локалните арамии често крадат метални шипки за да ги продадат.И сега, доигравме ние и гледаме 2 деца кои ги познававме трчаат и викаа ако дојде полиција не знаете што сме направиле, нешто така слично...
И одиме по пат и излегуваат 2-3 униформирани батки од возило и не прашуваат дали сме краделе.И ние онака правиме фаца, што се случува сега овде од каде ние да сме краделе

Односот на цајканите беше крајно некоректен, воопшто непрофесионално од нивна страна што дознаа кои се крадците, а сепак ние можевме да бидеме казнети.
Тоа е, прост народ-силна држава