Колку мажите навистина сакаат паметни жени?

• Креатор на темата Креатор на темата Lilu23
  • Време на започнување Време на започнување
брат како што те читам ти ја сфаќам пораката за твојата идна жена ако можеби со вакво размислување некад ја имаш све е могуче би изгледала баш вака....

1. да е од село
2. да е глупа
3. да седи дома да ти роди деца
4. да кути кога ќе ја тепаш
5. да нема право на никаква жалба

Обично подржувам машко мислење али брат извини во голема заблуда си и земи малце образовајсе пред да напишеш нешто, и земи излези петок сабота бркни некоја зенска гревота е вака позади монитор да седиш и да ги критикуваш жениве. Поздрав

И ПИШУВАЈ НА КИРИЛИЦА ...

Не си разбрала добро, тој е нихилист, кога тоа ќе го разбереш ќе ги разбереш и неговите ставови.

brat ja iam zena i neam problem so seksot.
Лелееееееееее
која е таа жити се ја жалам:nesvest::nesvest::nesvest:

Нихилизмот е идеологија која тврди дека светот, како и човековото постоење и искуство, како минато, така сегашно и идно, е комплетно без никаква цел, без никакво значење. Негови најпознати заговорници се Ниче и Хајдегер, иако само во одредени аспекти.

Нихилизмот заговара дека нема доволно докази за постоењето на Творец, и според тоа разработува цела филозофија дека според тоа тврдење невозможно е да постои моралност/етика.

Нихилизмот е всушност единствениот добро промислен атеизам.

Ме интересира мислењето на нихилиста, дали мисли дека постои моралност етика, кога ако не постои творец, не постои цел на човековото постоење, тогаш е невозможно во онтолошка смисла да постои и моралност?

e vaka
Jaspers ima kazano citiram
Vo nihilizmot e izrazeno ona sto e neizbezno za cestit covek!
Etikata na nihilizmot e
pravi im na drugite ona sto tie ti pravat tee
znaci milo za drago ili pamti pa vrati
respekt za onoj koj toa go zasluzuva, no ne za sekogo.

Etikata, moralnosta i pravilata vazat za site ili ne vazat za nikogo
sto znaci adekvatno deluvanje zavisno kako koj se odnesuva so nas/mene

a etikata se izveduva so somilosta, koja Sopenhauer ubavo ja objasnil
koga ke ne fati zal za nekogo od tamu se izveduva moralot
procitaj se od Sopenhauer, ima mnogu dobri i jasni stvari.
Inaku spored mene Stirner, Sopenhauer, Nice, egzistencijalistite
i site deterministi po prasanjeto za determinizmot se cela bitna vistina za svetot.

Напишано од nihilista
Etikata na nihilizmot e
pravi im na drugite ona sto tie ti pravat tee
znaci milo za drago ili pamti pa vrati
Респект за твојата животна филозофија, но која жена толку ти згрешила сега ајде признај си :smir::smir: што си огорчен и одмаздољубиво настроен кон цел женски род.
Секој човек е посебен, и јас имам изгубено верба во машкиот род само поради еден припадник на овој род, но сепак длабоко во себе знам дека сите луѓе се покварени без разлика на полот.
Така што да знаеш дека не се само жените туку општо сите се покварени и злобни хехе и нема потреба да се нервираме поради тоа :smir: еве ти од мене една нихилистичка порака хахах:)

Џабе им е на мажите и да сакаат паметни жени, кога најпаметните жени не сакаат да се мажат:baeh:зошто се паметни.
Ако беа глупи тогаш ќе сакаа да бидат робинки и да му слугуваат на некој си мочко.

Паметен маж + Глупава жена = романса
Паметен маж + Паметна жена = афера
Глупав маж + Глупава жена = дете
Глупав маж + Паметна жена = шопинг

u pravo e koja e logikata da mu pere na nekogo, da mu pegla da mu gotvi i cuva deca...i zgora na toa da ja ebava sekoja vecer...:pos2:

pishla isplashena:baeh:

Респект за твојата животна филозофија, но која жена толку ти згрешила сега ајде признај си :smir::smir: што си огорчен и одмаздољубиво настроен кон цел женски род.
Секој човек е посебен, и јас имам изгубено верба во машкиот род само поради еден припадник на овој род, но сепак длабоко во себе знам дека сите луѓе се покварени без разлика на полот.
Така што да знаеш дека не се само жените туку општо сите се покварени и злобни хехе и нема потреба да се нервираме поради тоа :smir: еве ти од мене една нихилистичка порака хахах:)
Убава длабока порака ама не е така :).

Има разлика од:

јака пичка (без мозок)
згодна девојка (со мозок)

Ти само напиша за ова првово.
Јас сум за девојка, убава, паметна, дружељубива, а не пичкетина што секој ја гледа како дупка (дупките немаат мозок нели).
Многу се ретки јаките пички ем да се убави, воедно да имаат и мозок.
Во суштина никој неможе да каже кој е паметен во денешно време.
Секој светот го гледа од своја призма или поточно животот.
Денеска има само луѓе кој си го живеат својот живот и душогрижници кој колку мозок имал.
Јас не сум ја видела вагата со кој се мери мозокот...
А вие изгледа сте од тие мерачите на мозокот...
да не сте брат од Мирка Велиноска...„нај мозокот“ во Македонија.

Шо ќе ви се паметни женски, нема да ги ебете во мозокот...:nenene:

:smir:
Не може со декларации и закони да се промени реалноста.
Жените биле и се инфериорни во однос на мажите, независно дали е за интелектуална или физичка работа.
Едноставно, поинаку сте скроени, мажот е ваш водач, ваша светина, мора да му се покорите за да се реализирате.
Жал ми е, навистина жал, за лагите и залудните надежи кои се шират, дека жената може да биде, еве спомна пред мене некој, програмирање или било која друга би била научна дисциплина, подобра или рамо до рамо со мажот.
Тоа едноставно не е точно и не знам зошто се продолжува со заблуди и маткања и понатаму.
Треба да постои едно реално созревање и соочување со реалноста.
Жените се добри повторувачи, добро ќе украсат нешто, но, никаква креативност од нив нема да излезе.
Бидејќи креативноста ја индуцира тестостеронот. Така да, освен буч лезбејките, другите немате некоја шанса.
Кој те лажел?:pipi:Од жена може да излезат многу работи, вклучително со креативноста. Креативноста е вродена, значи дека индукцијата на тестостерон и естроген не е релевантна. Стереотипите кои се шират дека жената е неспособна и инфериорна, поттикнуваат од патријархатот кој како форма на социјално и семејно уредување бил подолготраен од матријархатот. Заради ова одреден дел од машката популација денес си придава важност на архето на Аристотел и Платон. Релативна, индивидуална вистина, постои за секого, но никако не значи дека шовинистичката пропаганда ќе ви донесе некое добро. Познавам еден тон креативни девојчиња, скулпторки, поетеси, уметници, едноставно си го носат дарот од Бога и го спроведуваат. Од друга страна пак, постојат мажи кои немаат трпение да исечат едно крукче со ножици. Врз база на ова, не можеме да ве сместиме вас мажите во групата на хендикепирани, но истата коректност се бара и од ваша страна.

da, poveketo luge se losi rekol na vremeto Bijant eden od sedumte mudreci, fala za porakata, pozdrav!

Зошто? Јас мислам дека е токму обратно. Сите луѓе длабоко во себе се добри, бидејќи на површината ја покажуваат својата лоша страна. Мислам дека е очигледно како луѓето запаѓаат во тривијалности и чисто од навика се злобнји едни спрема други. Но, кога вистинска животна ситуација ќе дојде до израз, луѓето наеднаш стануваат ангели едни спрема други. Ова е тотално оф топик знам, па можеме дискусијава да ја продолжиме некаде во форумот филозофија. В ред?

:smir:
Кој те лажел?:pipi:Од жена може да излезат многу работи, вклучително со креативноста. .

Да, повторувањето е мајка на знаењето. Кажи си го тоа кое го напиша уште неколку пати, па на крај може да ти излезе и како вистина.
Следи ја и понатаму теоријата дека има нешто како патријархат кое ги тера жените да се потчинуваат.
Најголема слобода и најголема можност за реализација на жената има во она кое ви е гадно денес.
На кој му е гајле на крајот..живејте си со илузии .

brat ja iam zena i neam problem so seksot.

ама од село е некое, што не знае два збора да каже и редовно имате секс и редовно ќотек си јаде...нели знаев...ме интересира женати што мислење има за ова што досега го напиша за жените...упсс уствари она нема право на мислење...продавање фолозофија на друго место...ако си прочитал две книги не значи дека знаеш се за светот а посебно не за жените nihilista...поздрав и еве ти :smir: од мене

ама од село е некое, што не знае два збора да каже и редовно имате секс и редовно ќотек си јаде...нели знаев...ме интересира женати што мислење има за ова што досега го напиша за жените...упсс уствари она нема право на мислење...продавање фолозофија на друго место...ако си прочитал две книги не значи дека знаеш се за светот а посебно не за жените nihilista...поздрав и еве ти :smir: од мене
ako nекој/а завршил/а факултет или има формално образование не го прави умен...стварта е што за нас е секогаш глуп оној кој има различно мислење од нашето, тоа е...уствари секој е добар и умен за себе, но ние ги вреднуваме луѓето во однос на нас, дали има некаква позитивна последица од другите кон нас, поздрав!

ako nекој/а завршил/а факултет или има формално образование не го прави умен...стварта е што за нас е секогаш глуп оној кој има различно мислење од нашето, тоа е...уствари секој е добар и умен за себе, но ние ги вреднуваме луѓето во однос на нас, дали има некаква позитивна последица од другите кон нас, поздрав!

а кој сте вие тоа...како прво кога некого цитираш не прави копи пасте од тоа книгите...врати ми со правилен цитат или не знаеш што значи цитат, ај земи отвори тоа книгата прочитај...е.... филозофијата get real life..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom