Zaboraiv da kazam deka bi vovel i voena diktatura i situacija na vonredna sostojba vo toj period od 2 godini.
Plus za izlez na more bi se trampal so grcite za imeto pa koaga po 2 do 5 godini se napunime so kesh koj gi ebe site poinaku ke razmisluvame togash veruvajte , so 2000 evra mesecno u djep i 5 posto nevrabotenost na nikoj nema da mu bide gajle za Aleksandar Makedonski .
Plus bi naprail taa razmena na teritorii sto vikashe Bugarashot Ljupco kako najlogicno po mene reshenie u stilu daj da spasime sto moze da se spasi a toj del sto ke ostane nek bide Svajcarija .
Zal mie jas ne sum idealist ja sum samo prakticar pa vas vi se svidjalo toa ili ne ama ja vaka gleam rabotive
Imam uste idei ama aj dosta e zasea
Баш ме потсети на една идилична слика од Зимбаве.. таму еден лидер со слично идеи уништи држава
требат да се ослободат сите кочници, да се смалат даноци, да се намалат придонеси, да се намали буџетот, да се тргнат сите бариери, царини и увозни и извозни, се да се тргни...
да се укинат сите субвенции ... да да, така ќе му помогне на стопанството... стопански гранки воздингнати врз основа на субвенции се практично имагинари, привремени, фантазија...
конкуренцијата мора да ја има од секаде, и од странство и од секаде...
главниот проблем што луѓето го поставуваат воошто ова прашање зошто државата требад а му помага на стопанството, е што не сваќаат дека трговијата, размената прави двете страни да имаат корист. и така се плашат од странска конкуренција, бараат помош и слично..
зошто би требало владата да одзема пари од тие кои ги спечалуваат и да му ги дава во форма на субвенции на тие кои не можат да ги спечалат доволно?
goverment taxes work, and subsides non-work