Тоа како ти одговара на тебе, ти може сметаш дека Хамас е хуманитарна организација.
мене хамас не ме занима, ме занима зошто цивили се убиваат намерно. Пример за само еден месец загинаа толку цивили колку во војната во Украина за 2 години.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа како ти одговара на тебе, ти може сметаш дека Хамас е хуманитарна организација.
Палестина не е Хамас, Антонче.Исти курац сте, ти ги браниш Хамас во Палестина, а од друга страна си го маваш на геноцидот што го врши Русија врз украинците.
Имаш некаде пример дека политиките на Хамас (актуелна власт во областа) не се желби и волја на палестинците од Газа Појасот и пошироко?Палестина не е Хамас, Антонче.
Добро, и според тебе ова е оправдување да се убиваат деца, така? По принципот на генерализирање кој ти го користиш, штом ти ја поддржуваш нивната "политика", и ти си геноциден!Имаш некаде пример дека политиките на Хамас (актуелна власт во областа) не се желби и волја на палестинците од Газа Појасот и пошироко?
Еве како се славеше масакрот на Хамас врз израелските цивили од страна на палестинците, не толку одамна.
Ова не ми стојат на протести против власта.![]()
Добро битно едно нешто разграничивме, значи палестинците стојат зад Хамас и нивните акции, во тоа се слагаме.Добро, и според тебе ова е оправдување да се убиваат деца, така? По принципот на генерализирање кој ти го користиш, штом ти ја поддржуваш нивната "политика", и ти си геноциден!
Антонче, ај оди, те бараат во штабот!Добро битно едно нешто разграничивме, значи палестинците стојат зад Хамас и нивните акции, во тоа се слагаме.
Изреал ниту има киднапирано деца, ниту бомбардира рандом инфраструктура без да наведе дека се мета или легитимна цел.Ти и сам гледаш дека Хамас си го има киднапирано своојот народ да им служи како жив штит со намера низ болници, градинки и станбени згради. Тебе тоа не ти пречи?
Добро битно едно нешто разграничивме, значи палестинците стојат зад Хамас и нивните акции, во тоа се слагаме.
Изреал ниту има киднапирано деца, ниту бомбардира рандом инфраструктура без да наведе дека се мета или легитимна цел.Ти и сам гледаш дека Хамас си го има киднапирано своојот народ да им служи како жив штит со намера низ болници, градинки и станбени згради. Тебе тоа не ти пречи?
Ne poddrzhan tuku so kupena i uceni odluka!Да де, ама затоа Израел има киднапирано цела туѓа земја (додуша, поддржан со тогашна одлука од ОН), сметајќи ја за своја, полагајќи на неа (на земјата) „историско“ право на сопственост.
Израел навистина нема потреба да киднапира деца, ама затоа за „возврат„ ги „тамани„ Палестинците полошо од времето на германската окупација на Србија („100 за 1„).
Ne poddrzhan tuku so kupena i uceni odluka!
Воопшто не ми се омилени, само имаме заеднички душман.Како да не беше доволно Сребреница се закануваат со нова војна, вашите омилени питоми, покаени срби