Фото натпревар #322 Графити - Гласање

• Креатор на темата Креатор на темата Patience.
  • Време на започнување Време на започнување

Победник ќе биде:

• Пејшнс

• СкСвр

• Сусаро

• Никола

• Ѓоко

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
@Sussaro дали уште графитов постои или стара ти е сликава? Ако не се лажам беше во центар карши Малага слаткарницата пролазот меѓу зградите. Можеби е еден од првите графити во Скопје, пред некој 18 години првпат го видов, исто така еден легендарен од тоа време беше кај Соборна на градски ѕид кулите “златно дете беше“, посветено на сите заробени од хероинот, ама тој графит мислам не постои веќе, ако го чуваш или некој друг го чува нека го прикачи

Последно уредено:
@Sussaro дали уште графитов постои или стара ти е сликава? Ако не се лажам беше во центар карши Малага слаткарницата пролазот меѓу зградите. Можеби е еден од првите графити во Скопје, пред некој 18 години првпат го видов, исто така еден легендарен од тоа време беше кај Соборна на градски ѕид кулите “златно дете беше“, посветено на сите заробени од хероинот, ама тој графит мислам не постои веќе, ако го чуваш или некој друг го чува нека го прикачи
za zhal go isfarbaa od samata zgrada ako ne se lazham, na negovo mesto sega ima grafit od srk.

Да, тој е, мојот омилен графит имам и пишувано за него. Тој и "Имам скирол не знам да го возам" кај кружниот тек во Дебар Маало за жал сега избришан. Последен пат овој првиов го видов пред неколку месеци уште стоеше и дефинитивно ќе ми биде криво ако еден ден го избришат, баш ми е мангупски насликан и посебно ми е интересно што горниот дел од графитот е фактички на плафонот, така што кој и да го цртал ги искористил и двата делови и го направил како на преклопување. Ептен ми е ќејф секогаш кога ќе го поминам од таму, а некогаш и намерно одам таму дури и да немам некоја работа во близина само за да го видам.

Скопје урбан герила обележје број 2: Марихуана графитот

Постои минимум од крај на 90-тите, јас од тогаш го памтам. Значи најмалку 25 години ако не и повеќе. Мислам дека е најстариот сеуште постоечки графит во Скопје. Секако мислам на овие поуметничките, Маја те сакам, Burim mafija и слични не ги сметам тука. Сместен во строгиот центар на градот, на некои си 200 метра од плоштадот Македонија, овој графит треба да биде заштитен од UNESCO. Графитот преставува лист од канабис во кефаломорфна форма. Интересен детал е што горниот дел од графитот е фактички на горниот ѕид, да не речам плафонот. Многу работи во Скопје се сменија, тој графит за среќа остана, пу пу да не го урочам. Носталгија за едно време.

Прегледај го приврзокот 368978

Прегледај го приврзокот 368979
Автоматски споено мислење:

Edit: После малку пребарување, го најдов на слика и тој графит и си ја симнав сликата да ја имам. Еве го и тој легендарен графит:

skirol.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom