Кола од 10500-13000 евра, најдобар избор?

nema na taa cena opel astra, 25k e nova
Императорот заглави на Астра Ј кога беше клот верзија 13 000 :LOL:

Друга опција на членов му е да стави 10 000 како уплата и да си земе нешто гланц ново на лизинг, пример Суперб.

Императорот заглави на Астра Ј кога беше клот верзија 13 000 :LOL:

Друга опција на членов му е да стави 10 000 како уплата и да си земе нешто гланц ново на лизинг, пример Суперб.
pa da, retko dobra ponuda bese pred koronata, sega za tie pari nova kola od salon ne se naoga a raka na srce astrite se pogodija i te kako. Dosega nemam cueno los zbor za benzin varijantata koja odese okolu 13-14000 evra.

Не сум фамилијарен и не одам офроуд, повеќе за градска и меѓу-градска вожња.

Да, и мене повеќе окото ми фаќа околу Ауди 4/5 и Мерцедес C/E. Возев BMW E90 ама го продадов.
Moe subjektivno mislenje:
Bilo koja od opciite pogore da vozis posle E90 i ke se osekjash kako padnat od konj na magare.
Sum vozel niz zivotov fokusi i astri itn ama otkako si kupiv G20 pred dve godini mislam deka ne bi mozel da se vratam nazad na FWD ili na tekstilni sedista.

Ako ne se brzash, ne izbrzuvaj! Zastedi uste 5/10k i zemi si nesto asalno.

Откако се светов и веков, точно 0 жени изговориле " ене го оној со шкодата/киата " :icon_lol:

Не го дупете човеков . Доволно парка има на располагање да си купи германско ауто.

Мислам дека проблемот настана на прашањето - "Зошто да не си купи Ауди ако стварно му е поубаво од Тојота?"

Тебе уствари те интресира филозофскиот аспект на дебатата. Епа тогаш вака.

Со самото отварање на темата авторот имплицитно наговестува дека нема некој посебен "ќејф", оти нели ако ќејфот е толку силен, не отвараш тема со барање за сугестии. Чим немаш посебен ќејф најверојатно ќе се водиш по попрагматични параметри и ќе ставаш повеќе работи на кантар. Оти пак, ако е ќејфот голем тогаш не те интересира кои се предностите и недостатоците на колата, таа си ја наумил и ќе ја земеш, не те интересира друго. Самото отварање на темата мене ме натера да тргнам со таа премиса. Плус авторот даде и повеќе предлози.

Е сега може и да грешам. Може авторот веќе одлучил што ќе купува, а ја отворил темата за кур-ташак. Може за да го потврдиме или негираме неговиот избор. А може и само си дејдрима, нема намера да купи кола од икс причини и му се прави муабет. Ако ја отворил за заебанција тогаш џабе коментираме. Ако ја отворил за да си го потврди изборот значи сепак е склон кон сугестии, оти нели пак се навраќаме на тоа дека кога ќејфот е силен ништо нема да те предомисли, ако си отворил тема со цел да се пресиспитуваш значи дека некој конкретен модел и не ти е баш огромен фаворит нели?

Значи ако го отстраниме делот дека нема нешто конкретно што му е "поубаво" или "поќејф" тогаш нема ни потреба од прашањето зошто би купил Ауди ако му е поубав од Тојота. Чим е така, мое индивудуално мислење е, нели тоа се бара во темата мислење, е дека не треба да го земе Ауди во предвид меѓу овие понудените, а како што гледам уште неколку му го кажаа тоа. Следствено, малку и глуп ми е одговорот-Што ти е ќејф тоа купи. Отвараш тема со барање за совет и ти одговараат со, што ти е убаво тоа. Па да беше така немаше да отварал тема нели?

Ете затоа му реков да не купува Ауди и му кажав што мислам за различни брендови. Оти нели тоа е темата, а не е многу ми е ќејф да купам Ауди А4, дали да го купам?

Откако се светов и веков, точно 0 жени изговориле " ене го оној со шкодата/киата " :icon_lol:

Не го дупете човеков . Доволно парка има на располагање да си купи германско ауто.
Далеку му е буџетот, иначе на Kia Stinger GT ќе залепи некоја мома уште првата недела :D

Моторите што ги имаат јаките Аудиња се ко швајцарски Ролекс да купуваш, далеку тоа од тоа дека се истите мотори од шкода. Али имаат една мана, изгор скапи се за наш џеб.
Jakite audinja ne se A4

Со самото отварање на темата авторот имплицитно наговестува дека нема некој посебен "ќејф"
Да, и мене повеќе окото ми фаќа околу Ауди 4/5

Јас па добив цврст впечаток дека типот си има веќе желба што сака, и претпоставувам тоа се однесува само на изгледот на колата која би сакал да ја купи.
Евидентно членот нема никакво познавање од механика, депрецијација и такви ствари за да настојува да одбери најповолна опција, од која не би изгубил многу пари во годините кои следат, но и при нејзино продавање во иднина.

Така да мислам дека тоа е и причината зошто се појавил тука во форумов за да ја креира темава. Тој знае што му се допаѓа, но не знае дали тоа што му се допаѓа вреди за парите и како е споредено со останатите опции кои ги навел.

Свесен е дека кај половнаците шансите за дефекти се далеку поголеми, затоа и си собира информации човекот.

Иначе да, во право си, ако веќе желбата е доволно јака тогаш не би ни прашувал во форумов, слепо би ја купил :) Али тоа не е паметна одлука во секој случај.
Следствено, малку и глуп ми е одговорот-Што ти е ќејф тоа купи
Па вака од страна и неинволвирано делува клише и глупо да, но од друга страна и не е баш.
Да наведеше конкретни примероци на модели со нивна детална состојба, тогаш ќе можеа сите да му дадат покорисни совети.
Вака само опции од модели со апсолутно никакви информации никој не би можел ништо да му кажи.

Ќе му речеш земај шкодата, се покажаа доста добри, а имаат исти мотори со аудито и не вреди да даваш пари на Ауди? А аудито во примеров е примерок со перфектна сервисна книшка и заменети потрошни материјали, а тојотата ти е кршот всушност...

Дури и два исти модели со исти мотори можат да се испостават како два сосем различни автомобили, во дадена ситуација кога одржувањето на автомобилот било нешто кое претходниот властник ни на памет не го ставал.

nema na taa cena opel astra, 25k e nova

Кај постирав на темава, пола форум ме цитираше, а не ми се дискутира за вакви ствари, зашто не се разбирам премногу и маркиве си имаат фанбојс :D

Иначе има Астра за тие пари, вакво нешто.

Screenshot_2023-09-11-18-45-55-917_com.android.chrome-edit.jpg

Кај постирав на темава, пола форум ме цитираше, а не ми се дискутира за вакви ствари, зашто не се разбирам премногу и маркиве си имаат фанбојс :D

Иначе има Астра за тие пари, вакво нешто.

Прегледај го приврзокот 390419
Уф, ќе видиш колкава ќе биди цената финално, откако ќе влезеш во процедура :cool:

znachi lazat kurvite na oficijalna ponuda
Не лажат ама за таа цена ке биде со миниум ер баг,без радио, без никаков додаток и сигурно задните стакла ке се отвараат на рачка со вртење…
Затоа постојат два типа на луѓе, првите секад се за ново и пре би купиле Сузуки Балено без опрема за 15к со муабетот абе ново си е ново додека другиве за 15к ке земат 10год стар автомобил али класа со фул опрема

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom