Кола од 10500-13000 евра, најдобар избор?

Кај постирав на темава, пола форум ме цитираше, а не ми се дискутира за вакви ствари, зашто не се разбирам премногу и маркиве си имаат фанбојс :D

Иначе има Астра за тие пари, вакво нешто.

Прегледај го приврзокот 390419
Не е актуелна понудата (за жал). Каде го најде ова? Корса нема за испод 17000 евра, без опрема.
Отидоа овие цени за ново возило во неповрат, тоа сакам да кажам. Де прати ми каде ја најде понудава

сериозно е добра астрава има и темпомат дури. Едина мана е што е постар моделот, али тоа не е толку битно

Добро чим малце подазебагвме на страна, да ја ставам и јас најдобрата понуда што некогаш била во Македонија за нов автомобил последниве 10-15 години од кога пратам цени. Барем за мене. Значи не најевтината цена тука најдобриот сооднос цена/квалитет што сум го сретнал.

2016-та Хјундаи Елантра 1.6 опрема Тренд што беше многу богата за 12600 евра.

Добро чим малце подазебагвме на страна, да ја ставам и јас најдобрата понуда што некогаш била во Македонија за нов автомобил последниве 10-15 години од кога пратам цени. Барем за мене. Значи не најевтината цена тука најдобриот сооднос цена/квалитет што сум го сретнал.

2016-та Хјундаи Елантра 1.6 опрема Тренд што беше многу богата за 12600 евра.

ova izgleda kako kola shto privlekuva dundi, imash li povekje info za istoto?

Благодарност до сите што одвоиа време да го напишат своето мислење

Ух, не ја отворив темава за курчење со сигурност, верувам дека има многу други што возат поскапи коли ама никогаш не помислив на фалење , чисто информативно да соберам баш онака информации и да си направам статистичка пресметка плус минуси за моделот и марката, колку брзо губи цена, дали е многу или малце проблематична механички и тн, пример научив дека BMW E90 со спортски шпирали страда ептен предницата и има проблем со електричните стакла, се е искуство, нели?

Да бидам малце поспецифичен, да вистина е дека сакам лик/естетика на колата, брзина и колку толку комфорција.

Возев BMW Е90 stage 2chip 220ks доста брзо и се навикнав од почеток со побрзи коли, да земам нешто со помалку од 150кс нема да е океј.

Млад сум и се движам доста многу, со повеќе луѓе на градски и меѓу државни релации. Идеално седан тип на кола или купе.

1. Mercedes C/E Classe 2009-2012
2. Audi A4/A5 2009-2012
3. BMW стварно незнам кој модели се попофалени за 2009-2012 година, мислам дека N57 ланецот е од позади и баш е проблем, ама пак би купил да се погоди зачувана и со др мотор.
4. Skoda SuperB
5. Passat CC 2009-2012 ? Не сум сигурен за овие

Тоа е, германските марки ме влеча сума сумарум. Отворен сум за предлози.
Автоматски споено мислење:

Тебе уствари те интресира филозофскиот аспект на дебатата. Епа тогаш вака.

Со самото отварање на темата авторот имплицитно наговестува дека нема некој посебен "ќејф", оти нели ако ќејфот е толку силен, не отвараш тема со барање за сугестии. Чим немаш посебен ќејф најверојатно ќе се водиш по попрагматични параметри и ќе ставаш повеќе работи на кантар. Оти пак, ако е ќејфот голем тогаш не те интересира кои се предностите и недостатоците на колата, таа си ја наумил и ќе ја земеш, не те интересира друго. Самото отварање на темата мене ме натера да тргнам со таа премиса. Плус авторот даде и повеќе предлози.

Е сега може и да грешам. Може авторот веќе одлучил што ќе купува, а ја отворил темата за кур-ташак. Може за да го потврдиме или негираме неговиот избор. А може и само си дејдрима, нема намера да купи кола од икс причини и му се прави муабет. Ако ја отворил за заебанција тогаш џабе коментираме. Ако ја отворил за да си го потврди изборот значи сепак е склон кон сугестии, оти нели пак се навраќаме на тоа дека кога ќејфот е силен ништо нема да те предомисли, ако си отворил тема со цел да се пресиспитуваш значи дека некој конкретен модел и не ти е баш огромен фаворит нели?

Значи ако го отстраниме делот дека нема нешто конкретно што му е "поубаво" или "поќејф" тогаш нема ни потреба од прашањето зошто би купил Ауди ако му е поубав од Тојота. Чим е така, мое индивудуално мислење е, нели тоа се бара во темата мислење, е дека не треба да го земе Ауди во предвид меѓу овие понудените, а како што гледам уште неколку му го кажаа тоа. Следствено, малку и глуп ми е одговорот-Што ти е ќејф тоа купи. Отвараш тема со барање за совет и ти одговараат со, што ти е убаво тоа. Па да беше така немаше да отварал тема нели?

Ете затоа му реков да не купува Ауди и му кажав што мислам за различни брендови. Оти нели тоа е темата, а не е многу ми е ќејф да купам Ауди А4, дали да го купам?

Добра психоанализа, дури и ме исплаши

Последно уредено:
мислам дека N57 ланецот е од позади и баш е проблем,
N57 е супер робустен мотор, N47 (4 цилиндри) е проблематичниот. Во почетоците на продукција (2009-2012), потоа од БМВ го санираат проблрмот.

Претпоследната или Последната година од моделот што се произведувал од Мерцедес C или Е класа да си земиш или редизајн, гледај да е со сервисна книшка секако. Другото е среќа.

Благодарност до сите што одвоиа време да го напишат своето мислење

Ух, не ја отворив темава за курчење со сигурност, верувам дека има многу други што возат поскапи коли ама никогаш не помислив на фалење , чисто информативно да соберам баш онака информации и да си направам статистичка пресметка плус минуси за моделот и марката, колку брзо губи цена, дали е многу или малце проблематична механички и тн, пример научив дека BMW E90 со спортски шпирали страда ептен предницата и има проблем со електричните стакла, се е искуство, нели?

Да бидам малце поспецифичен, да вистина е дека сакам лик/естетика на колата, брзина и колку толку комфорција.

Возев BMW Е90 stage 2chip 220ks доста брзо и се навикнав од почеток со побрзи коли, да земам нешто со помалку од 150кс нема да е океј.

Млад сум и се движам доста многу, со повеќе луѓе на градски и меѓу државни релации. Идеално седан тип на кола или купе.

Автоматски споено мислење:

Добра психоанализа, дури и ме исплаши
За тебе само Lexus RX 450h AWD Executive (Luxury)

1. Mercedes C/E Classe 2009-2012
2. Audi A4/A5 2009-2012

4. Skoda SuperB
5. Passat CC 2009-2012 ? Не сум сигурен за овие

Тоа е, германските марки ме влеча сума сумарум. Отворен сум за предлози.
Механичар like this :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom