Возењето во такси потреба или луксузирање?

• Креатор на темата Креатор на темата Zaptija Stojkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали таксито е потреба или луксуз?

• Потреба

Гласови: 25 80,6%
  • Луксуз

Гласови: 7 22,6%

• Вкупно гласачи
    31

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.859
Што мислите за поскапувањето на такси превозот овие денови гледам доста луѓе по социјалните мрежи дека се жалат за поскапувањето.

Дали треба да поефтини или уште да поскапи.

Јас сум за уште да поскапи бидејќи се што е луксуз треба драстично да поскапи...

Ваши мислења!!!

zavisi od sredinata / regionot.

niz razvienite zemji taksito e luksuz, poradi toa sto javniot prevoz e dobro razvien i vrshi rabota.

kaj nas javen prevoz (vo tie nekolku gradovi sto go ima) e na nisko nivo, pa zatoa taksito e potreba kaj nas.

edna od rabotite koi najmnogu gi mrazam vo zivotot, e da davam pari za taksi. osven koga bev vo dubai, taksi koristam 1-5 pati godisno, ako epten mora.

Зависи.
на жешково на пример не ми се вози во преполн автобус, за подолги линии бирам такси. Колку е, толку е, тоа е.

многу преценето е таксито. Така да би рекол више дека е луксуз него потреба. Да мораш нон стоп у такси да се возиш само за таксисти треба да работиш.

Koga mi e epten daleku samo koristam posho javen prevoz preziram,
pred da poskape site pari na taksi mi odea, sega gledam mi ostanuvaat sigurno 100€ plus sto gi frlav na taksi,
a i malce potcenuvanje na inteligencija mi e tolku pari na taksisti da frlam za 2/3 kilometri, podobro pes ili so tocak.

Потреба, поготово после испиени седум осум пива на испаѓање, оди да те видам враќај се дома пешки, ќе се утепаш од мочање по пат, вака евентуално еднаш ќе се измочаш во такси и тоа е тоа.

Luksuz.
Osven incidentno, so nekoja opravdana pricina, (kasnis na rabota /sostanok, nosis nekoj pogolem bagaz/tovar, bolest, nokno vreme ilI sl).
Јас во такси ретко се возам, причината треба да е насабајле кога одам за на работа да ја најдам рушена гумата од точакот. Ни зимно време на минусни температури не е тоа никаква пречка за да го возам точакот. Башка што можам на багажот да носам вреќа компир или вреќа зелка од 20kg, а понекогаш и вреќе цемент од 50kg.

Ги гледам средношколци одат нашкола секој ден со такси и одење и враќање, а исто така и студентите на факултет. Башка и чаршија на кафе исто така со такси. Па тоа значи дека сегашниве генерации се тешки мрзи.

Зависи.
Во град како Скопје е најчесто потреба.
Океј, барем мене секогаш ми е потреба а не луксуз или курч.

Luksuz.
Osven incidentno, so nekoja opravdana pricina, (kasnis na rabota /sostanok, nosis nekoj pogolem bagaz/tovar, bolest, nokno vreme ilI sl).
Шо фајде? Ако касниш гарант ќе има веќе гужва, ако носиш поголем багаж и најавиш дека имаш багаж, нема да се нафатат, небаре на плеќи ќе ти го носат багажот, се што треба да направат е багажник да отворат, ноќно време ги нема, дење на жешко ги нема...

Ај да не заборавам што пушат внатре...

Потреба е само вечерно време кога нема линии, иначе ако имаш пари вози се цело време со такси.

Beter zeni maskive, nekolku kilometri maka vi e da izodite :vrtioci:

U jsp ne vlagam da mi davaat pari kamo li vaka..
a taksi vozilata barem da bea dostojni za cenata sto ja naplakjaat, plus gratis nevospitani taksisti sto ne zatvaraat usta,

samo ako se brzam nekade zemam taksi,
lagano mozam od aerodrom do city mall peski ili so tocak, za podolga relacija bi zela taksi,

taka da ne e potreba, tuku e mrza vo prasanje.
i da fala im sto poskapea i prestanav da gi koristam.

Не гледам никакво луксузирање во возењето со коли на такси службите, посебно овие нашиве кои имаат смрдливи од цигари коли, прљави, изгребани шасии, скинати седишта, а и самиот таксиста е приказна за себе....
Употребувам обавезно такси кога сум во друга држава...така да, не е луксуз туку е потреба, но овде во Мк на прсти можам да избројам колку пати сум се возела.....и добро е што сум жива, таксистите не почитуваат никакви правила во сообраќајот....лудаци.

Скупа тарифа ... ЛУКСУЗ

Поефтино тарифа .... ПОТРЕБА

Да поефтини ќе биде поарно и понормално за македонски потреби . +500мкд ми треба до Центар од дома . Една дневница за обичен Македонец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom