- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.800
- Поени од реакции
- 5.074
Се вративме во старите "добри" времиња на СФРЈ. Се чека ред за леб во 7.00. Одлуката треба да се повлече.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ме интересира како е во средините каде живеат албанците, тие наводно многу користеле ЛЕБ ??Се вративме во старите "добри" времиња на СФРЈ. Се чека ред за леб во 7.00. Одлуката треба да се повлече.
Бурек има. Како што вели народната-Ако нема леб ќе јадеме колачи.Плачевме за намалување и замрзнување на цените, сеа плачиме затоа што леб немаме. Нека не прооизведуваат леб една недела, па да видиме кој ќе биде во загуба. Ова требаше одамна да гоо направат и тоа не само со лебор, туку и со други продукти.
Со комуњари на власт, комунистички режим.Се вративме во старите "добри" времиња на СФРЈ. Се чека ред за леб во 7.00. Одлуката треба да се повлече.
Колку што знам од постариве вака не било ни во СФРЈ. Вака било во источниот блок редици каде што се чекале за конзерва грав, грашак и леб.Се вративме во старите "добри" времиња на СФРЈ. Се чека ред за леб во 7.00. Одлуката треба да се повлече.
Во СФРЈ имаше недостаток на леб, брашно, млеко, чоколадо, месо, коли, техника итн. Мал избор долги неработни часови на продавници недосток на роба и рестрикции на струја и вода и многу повисока невработеност.Колку што знам од постариве вака не било ни во СФРЈ. Вака било во источниот блок редици каде што се чекале за конзерва грав, грашак и леб.
А сите од стариве луѓе значи во заблуда живееле дека мед и млеко била Југа, па сега и нас не лажат дека тогаш било подобро од сега. Чудно.Во СФРЈ имаше недостаток на леб, брашно, млеко, чоколадо, месо, коли, техника итн. Мал избор долги неработни часови на продавници недосток на роба и рестрикции на струја и вода и многу повисока невработеност.
Јас сум постар и знам...лошо беше. Сега е многу подобро.А сите од стариве луѓе значи во заблуда живееле дека мед и млеко била Југа, па сега и нас не лажат дека тогаш било подобро од сега. Чудно.
Ја претераа сите со цените, не само пекарите. Сите ја користат кризата за да билдаат цени. Ако не им одговара нека затворат, или нека земат нека им ги национализираат пекарите.
Никој не знае колку ги кошта пекарите за да произведат еден леб.
Самото тоа што и Крешник Бектеши јавно ги плукаше ми стои како да се работи за сосема нешто друго во позадина.
Нас како купувачи ни одговара ниска цена,ама реалноста е многу поинаква.
На крај краева не можеш да му командаш на газдата колку пари да го продава лебот,тоа може да создаде ефект како овој сега,да прекинат пекарите со производство па да стане двесте пати полошо отколку што било претходно.