Кои се нашите предци?

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување

Ние сме потомци на....

• Античките Македонци

Гласови: 93 43,5%
  • Словените

Гласови: 45 21,0%
  • Мешавина од претходните

Гласови: 76 35,5%

• Вкупно гласачи
    214
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе ангпу....Тие (комуњарите) врз портата на Јустинијана Прима изградија кафана за да си ги шират стомаците...Што сакаш повеќе од тоа да ти објасни дека не ги болело стапот за археологијата...

Ќе биде...Паско е страхотен археолог.

Стварно не ми е јасно како ќе го решиме проблемот со кафаната на Кале, која лежи можеби на најбогатата почва со археолошки наоди. Сега, кога веќе тотално се гледа простирањето на ѕидовите, кафаната ќе остане тумор.

Можеби додека ја граделе нешто и имаат однесено во неповрат.

Јас Паско го ставам на наша страна. никако со ххххх личностите.

Стварно не ми е јасно како ќе го решиме проблемот со кафаната на Кале,

да му се купи литро ракија на некој булдужерист..после работите сами ке се одвиваат во посакуваната насока

gavolskizid01awebnk7.jpg

Gavolskiot Zid

Vo mesnosta Grliste blisku do seloto Bogoslovec, pomegu Sv.Nikole i Stip, se naoga Gavolskiot Zid.
Nikoj dosega so sigurnost ne potvrdil dali se raboti za covecka raka ili za delo na prirodata. Za sporedba na goleminata, jas stojam do nego.
Bidejki za ova cudo malku se znae go postiram ovde, za da ne zamaram so podatoci, moze da procitate (za zal) na edinstveniot sajt za nego http://www.womsvetinikole.org.mk/GavolskiZid.HTM

Морам да одам и да го видам ова чудо. Ме фасцинира, и прв пат слушам за ѕидов...срамота за надлежните! Туристичка атракција е ова!

Дефинитивно вакво нешто не е дело на природата.

Едит: Се изнервирав! КАЈ СЕ НАДЛЕЖНИТЕ ОВА ДА ГО ПРОМОВИРААТ!!!???

Јас пак мислам дека е дело на природата (но не тврдам 100%), но може да се направи добра приказна, а и како чудо е добро.
Го постирав токму поради тој факт дека малкумина знаат за него. Македонците не си ја знаат земјата. Затоа и не ја почитуваат доволно. Се разбира тоа не е нивна вина, биле лажени 100 години.

Ако некој мисли дека ова треба да оди во мистерии, нека го префрли, важно ми беше да ви го презентиарам, и да не остане само на една веб-страна.

Фотографијата може слободно да ја користите без потреба од моја согласност (авторски права, бла, бла). Најважно ми е да се презентира Македонија.

Дадов предлог да се промовира на www.kajgana.com Тоа е што можам да направам во моментов, бидејќи доаѓа ладно време, напролет ќе излобирам до секој можен медиум во Македонија да го промовира, прави репортажи за местово бидејќи де факто е gold mine ова. национална гордост. Вујко ми е советник на градоначалникот на Св Николе, па и ќе направам се што можам да им ја протнам идејата за пробивање на пат до таму.

пак: Срамота за надлежните! Идиоти!

па се знае оти сме потомнци на Античките Македонци

Хе, хе, може ќе извадиме прикаска како за Стоунхенџ па да почнат и кај нас странци да доаѓаат :wink:.

Стварно изгледа спектакуларно.

Хе, хе, може ќе извадиме прикаска како за Стоунхенџ па да почнат и кај нас странци да доаѓаат :wink:.

Стварно изгледа спектакуларно.

Тоа ми е целата поента. Кога можат англичаните да имаат атракција како Стоунхенџ, зошто не и ние! Пред нос ни е и така.

Мислам дека и факултетите за туризам низ Македонија треба малку посериозно да се позанимаваат и со историја и археологија...Има голем број на потенцијални туристи од светот кои се палат на ова...Ама не се палат да ги тераш да одат по кал километар ипол за да стигнат до таму и сл...

Ајде ајде...ќе биде...

Тоа ми е целата поента. Кога можат англичаните да имаат атракција како Стоунхенџ, зошто не и ние! Пред нос ни е и така.

Мислам дека и факултетите за туризам низ Македонија треба малку посериозно да се позанимаваат и со историја и археологија...Има голем број на потенцијални туристи од светот кои се палат на ова...Ама не се палат да ги тераш да одат по кал километар ипол за да стигнат до таму и сл...

Ајде ајде...ќе биде...

Ќе разработиме идеи, нема проблем. Може еден ден и ќе донесам туристи (веќе сум планирал).

Gi izbrisav slikite, linkovite bea losi.
Slikite se vo naredniot post, kaj Trnot

Не ти се гледаат сликите, ги дава само за даунлоад кога те цитирам, еве ги ги симнав и хостирав јас:

6jovevn.jpg

6x7fvj8.jpg

72aqoia.jpg

БОЖЕСТВЕНО!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom