Дали ова лето кај нас беше потопло од ланското ?

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 март 2009
Мислења
21.440
Поени од реакции
17.615
Локација
Skopje
Кај нас докажано е дека најтопли биле летата неколку векови пред нашата ера...

Па дури и во нашата земја имало и диви животни од фамилијата мачки (Лавови, Тигри, Леопарди, Гепарди)...

Абе одсекогаш имало периоди кадешто имало и доста повисоки температури од овие, а и периоди на ледени доба пред едно 30.000 години се претпоставува дека температурите тогаш биле минус 115-120 степени...

не веруем дека беше потопло
Е сега...немоj така...треба да кажуваш дека било потопло оти нели имало глобално загревањe, секоjа година се дигаат степените...треба сите да jа подржуваме зелената агенда.

Еве, jа велам: оваа година беше потопло, никогаш во животот не сум видел толку жешко лето, мора да преземеме мерки за да jа спасиме нашата планета.

Ја ова лето воопшто не го изживеав ко што треба. Повеќе работно, малку одмор и забава, малку корона. Не ми беше толку жешко.

...де бе, не утепаја поплавите летово!
а имаше повремено и ладни ветришта, па и во Грција а и во Охрид... веројатно некој мислел на ПРОСЕК во Европа, УК имаше долго време 40степени

14-дневна временска прогноза во Велика Британија

Често променливo време - 4 септември 2022 година

Врнежи или подолги врнежи од дожд во сите области
Недела 1: 05/09 до 11/09
Понеделник: Појавата на дожд на север со сончеви периоди и пороен дожд. Во текот на попладневните врнежи од дожд во југозападниот дел на Британија, топлина и влажност во сончеви периоди.

Вторник: обилни врнежи и грмотевици или подолги врнежи од дожд зафаќаат поголем дел. Сепак, ќе има и суви и светли периоди, а најдобрите од нив веројатно ќе бидат во централна, источна и северна Англија, но доста ветровито.

Среда: врнежите стануваат обилни и широко распространети во текот на денот. Ветровито, а температурите ќе бидат малку пониски од неодамна.

:toe:

Последно уредено:
Немаше асолно лето годинава ... вкупно дали и 1 месец беше нормално летно време , остатокот беше или дожд или свежичко ... а за Европа како било ме заболе Арчибалд.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom