Kiss

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Knights In the Service of Satan

Жалам, wrong answer. Од секогаш имало нагаѓања што значи KISS. Некои викаат Knights In Satan's Service, некои Keep It Simple Stupid и слично... А ништо од ова не е точно. Името е земено од песна од New York Dolls, која се вика Looking for a kiss. Името го смислил Пол Стенли, а препознатливата форма на SS ја кастомизирал Ејс Фрели.

Жалам, wrong answer. Од секогаш имало нагаѓања што значи KISS. Некои викаат Knights In Satan's Service, некои Keep It Simple Stupid и слично... А ништо од ова не е точно. Името е земено од песна од New York Dolls, која се вика Looking for a kiss. Името го смислил Пол Стенли, а препознатливата форма на SS ја кастомизирал Ејс Фрели.

toa e finta od filmot DETROIT ROCK CITY....a inaku koj ne go hledal kako obozavatel na KISS ne e ni obozavatel......:nenene:

toa e finta od filmot DETROIT ROCK CITY....a inaku koj ne go hledal kako obozavatel na KISS ne e ni obozavatel......:nenene:

Го имам гледано филмот преку 100 пати. Тоа со Knigts In Satan's Service го вика мајка му на Џем, кога го ваѓа од гаражата.

Ја мислам дека се ѕверови, на секој концерт спектакл... Ама мислам дека ако беа облечени како сите рокери(класично рокерски) нема да ба толку познати...Kiss4e

• Пол Стенли (Paul Stanley) - ритам гитара и вокал,
  • Џен Симонс (Gene Simmons) - Бас,
  • Ејс Фрихли (Ace Frehley) - соло гитара,
  • Петер Крис (Peter Criss) - тапани.
Поранешни членови се Брус Кулик, Ерик Кар, Марк Џон, а денес настапуваат во следната постава: Пол Стенли, Џен Симонс, Ерик Сингер, Томи Тајер. Кис имаат издадено 45 златни албуми со што го имаат срушено рекордот на Битлси. Еден албум се продавал по огромен тираж, околу 80 милиони примероци. Лесно се препознаваат по своите шминки на лицето.

Ејс Фрели, не Фрихли.
Џин Симонс, не Џен.
Питер Крис, не Петер.

Те молам не ја руинирај темава со вакви глупави постови.

Фантоме, не се понашај позерски. Чоекот само се потруди да кажит уш нешто, не значит дек требит да му се нафрлаш ко да ти украл мандарина.

kiss se najbolje posebno ace nema so nemoze da mi zborat vakvi bile onakvi bile ednostavno zverovi se tipcite

Марина, ако мислиш дека со копи пејст од википедиа детево се обидвит да кажит нешто, ај ќе го остам.

15-ти мај, KISS во Белград!

Legendarnata grupa KISS doaga vo belgrad na 15-ti maj!!! Zakon ke bide ideme site!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom