Брадикардија

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.843
Поени од реакции
1.636
Девојка ми е 34 години, и и открија брадикардија - срцето и чука побавно од просечно.
Резултатот и бил 50 (нормално било 60-100)

Ова е ново поле за мене, до сега не сум имал слична ситуација, па би сакал да соберам информации - совети за терапија, искуства и слично.

Благодарам однапред!

Девојка ми е 34 години, и и открија брадикардија - срцето и чука побавно од просечно.

Ова е ново поле за мене, до сега не сум имал слична ситуација, па би сакал да соберам информации - совети за терапија, искуства и слично.

Благодарам однапред!
Не секогаш е сериозна состојба брадикардијата, особено во мирување и кај здрави и млади особи и спортисти.

Во секој случај, важно е да се консултира кардиолог. Треба да се открие причината за таа брадикардија.

И да се провери и тироидна жлезда.

Благодарам однапред!
Многу спортува жемска ти?

Благодарам однапред!
Дали носела холтер?Дали правела ехо на срце,дали има правено стрес тест?И најбитното од све немаш наведено кога и е 50 дали во мирување или при активност.И дали осеќа некој симптоми.
Многу спортисти имаат низок пулс,особено велосипедисти кој имаат и под 40.
Сепак ова е форум и може да поделиме мислење но за прецизна дијагноза најдобро да посети кардиолог.Сите горенаведени тестови ќе ве чинат 100 евра по приватниве клиники.

Многу спортува жемска ти?

Не.
Слушнав и јас дека е појава што се јавува кај спортисти, но не е случај кај неа. Има вежбано, во нормална мера. Знам дека работата и е доста стресна, ако тоа има некаква улога. Исто така има и бавни црева - споро ја преработува храната што ја конзумира.
Дали носела холтер?Дали правела ехо на срце,дали има правено стрес тест?И најбитното од све немаш наведено кога и е 50 дали во мирување или при активност.И дали осеќа некој симптоми.
Многу спортисти имаат низок пулс,особено велосипедисти кој имаат и под 40.
Сепак ова е форум и може да поделиме мислење но за прецизна дијагноза најдобро да посети кардиолог.Сите горенаведени тестови ќе ве чинат 100 евра по приватниве клиники.

Во понеделник ќе бидат направени дополнителни тестови. 50 и измери ЕКГ во мирување. Дефинитивно ќе се оди и на кардиолог, и ќе ги направиме сите можни испитувања...

Bradikardijata moze da e I vrodena, jas imam I vo moeto semejstvo imaat.Ispitav se I se e vo normala samo na sistematski I'm kazuvam da ne me pratat povtorno na ispitivanje.

geometry dash unblocked said:

Благодарам однапред!
Храната за неа:
Храна богата со минерали
Храна богата со омега 3 масни киселини
Храна богата со влакна и малку маснотии
Храна која ги штити крвните садови

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom